Basiskennis → Creat. uitstraling

  Creat. uitstraling

  Gebruik Creat. uitstraling om meer uit uw camera te halen door foto's of films te maken met beeldverwerking die uw favoriete sfeer creëert. Met deze functie kunt u de grenzen van uw creatieve expressie flink verleggen.

  Wat is Creat. uitstraling?

  De 'look' van beelden (foto's of films) is de uitstraling die ze hebben of de indruk die ze maken. Deze wordt overgebracht door verschillende details zoals kleurtoon, scherpte en helderheid.

  Door middel van de combinatie van kleurtoon, verzadiging, contrast, scherpte, helderheid en andere beeldelementen kunt u hetzelfde onderwerp een andere look geven. Om de door u gewenste look te creëren, kunt u de beeldverwerking instellen op basis van uw ideale balans van deze elementen.

  Creat. Uitstraling biedt 10 unieke, vooraf ingestelde looks. U kunt uw creativiteit de vrije loop laten door een modus te kiezen zoals FL of VV. Zo creëert u een look die past bij de scène of bij hoe u zich uw afbeeldingen voorstelt. U kunt de vooraf ingestelde modi van deze geavanceerde beeldverwerking ook personaliseren en zo uw eigen originele uitstraling creëren.
  Creat. uitstraling kan worden gebruikt voor zowel foto's als video's, waardoor het een goede keuze is voor iedereen die content met een consistente look direct op sociale media wil plaatsen.

  Stijlen creat. uitstraling

  De stijlen en functies van creat. uitstraling zijn als volgt. Voorbeelden uit vier de modi worden hier beschreven. Gebruik tijdens het maken van de opname de Live View-weergave op het camerascherm of in de zoeker om een geschikte modus te kiezen voor uw onderwerp, scène of gewenste stemming.

  • Foto

   FL

   Deze look zwakt een aantal kleuren af terwijl de lucht, vegetatie en contrast worden versterkt. Een goede keuze voor natuurlandschappen met zee, lucht of bergen, of voor andere onderwerpen tegen een blauwe hemel.

  • Foto

   IN

   Vermindert contrast en verzadiging voor een matte look. Aanbevolen om een elegante sfeer of statige beelden te creëren.

  • Foto

   SH

   Creëert een heldere atmosfeer die transparant, zacht en levendig is. Aanbevolen voor het creëren van een zachte, rustige sfeer.

  • Foto

   VV2

   Zorgt voor zeer heldere beelden met heldere, levendige kleuren. Maakt kleurrijke onderwerpen en scènes nog indrukwekkender en kan ook bleke of saaie kleuren verbeteren bij 'high key-opnamen' of bewolkt weer.

  Als u de wereld monochroom wilt vastleggen, kiest u de modus SE voor sepia of BW voor zwart-witfoto's.

  Creat. uitstraling aanpassen

  U kunt het contrast, de highlights, schaduwen, vervaging, verzadiging, scherpte, scherptebereik en helderheid op basis van de geselecteerde modus verfijnen. Nadat u de gewenste look hebt gecreëerd, kunt u deze opslaan als een eigen look en deze later eenvoudig opnieuw toepassen. Met Aangepaste uitstraling kunt u ook iets verschillende versies van dezelfde modus opslaan, zodat u verschillende versies van uw favoriete modi voor verschillende scènes kunt gebruiken.

  Wat is het verschil met Beeldprofiel?

  Met het menu Beeldprofiel kunt u parameters aanpassen of wijzigen die de gradatie (lichte en donkere tonen), kleuren en andere beeldkenmerken bepalen. Dit menu wordt voornamelijk gebruikt bij video-opnamen en bevat geavanceerde instellingen voor het aanpassen van gammacurve, kleur, detail en diverse andere parameters.
  Aanbevolen voor gebruikers die betrokken zijn bij film- of videoproducties en die het uiteindelijke beeld voorbereiden door subtiele aanpassingen te doen tijdens het gradatieproces op een computer na het maken van de opnamen.
  Wat is gradatie?

  Op camera's met de functie Beeldprofiel zijn standaard verschillende voorinstellingen beschikbaar, waaronder S-Log. Ga naar de volgende pagina voor meer informatie over Beeldprofiel en S-Log.
  Helpgids voor makers
  Opnames maken met S-Log voor kleurgradatie

  Creat. uitstraling en Beeldprofiel zijn zowel bedoeld voor het aanpassen van de kleuren als de texturen van afbeeldingen. De verschillen kunnen als volgt worden samengevat.

  Creat. uitstraling

  • Eenvoudig in te stellen voor zowel video's als foto's.
  • Geniet van intuïtieve beeldverwerking zonder speciale kennis. Een goede keuze voor beginners.

  Beeldprofiel

  • Voornamelijk gebruikt voor video-opnamen, maar ook beschikbaar voor foto's.
  • Vereist kennis van gammacurves, kleurmodi en andere parameters. Nadat u met deze functie opnamen hebt gemaakt, is een nabewerking vereist, zoals gradatie.
  • Zorgt voor een nauwe match met de uitstraling van beelden van professionele videocamera's die zijn uitgerust met S-Log en kan het gevoel van een echte film creëren.