Artikel-ID : 00059922 / Laatst gewijzigd : 13-07-2017Afdrukken

De camcorder schakelt zichzelf uit

  De camcorder schakelt zichzelf uit

  In bepaalde omstandigheden is het normaal dat de camcorder zichzelf uitschakelt. Hij zal dat bijvoorbeeld doen wanneer hij enkele minuten niet wordt gebruikt, om de batterij te sparen. U kunt bij de meeste camcorders de instellingen voor de stroombesparing aanpassen in het instelmenu.

  Controleer het volgende:

  • Als u de camcorder in een koude omgeving gebruikt, kan condensatie optreden wanneer hij in een warmere omgeving komt. Dit kan verhinderen dat de camcorder normaal werkt. Als u de camcorder buiten hebt gebruikt, moet u hem enkele uren op kamertemperatuur laten rusten tot de condensatie verdwenen is.
  • Uw camcorder wordt erg warm. Schakel uw camcorder uit en laat hem een poosje op een koele plaats rusten.
  • De temperatuur van uw camcorder is zeer laag laag. Laat de stroom van de camcorder ingeschakeld. Schakel de camcorder uit en breng hem naar een warme plaats. Laat hem even rusten en schakel hem dan in.
  • Zorg dat u originele Sony-batterijen gebruikt. De compatibiliteit van niet-originele componenten met uw camcorder is niet gegarandeerd.
  • Laad de batterij volledig op.

  Als het probleem aanhoudt en de camcorder ook uitvalt wanneer u de lichtnetadapter gebruikt, is hij waarschijnlijk defect en moet hij worden gerepareerd.