Artikel-ID : 00274223 / Laatst gewijzigd : 25-08-2022Afdrukken

Uw camcorder gebruiken als webcam om live te streamen via de HDMI-poort

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

Bepaalde camcorders ondersteunen bediening van de webcam (live streaming) via de HDMI®-poort.

Voor u begint

U hebt de volgende items nodig om live streaming in te stellen

• Een camcorder met een automatische uitschakelfunctie (A.Shut Off) voor energiebesparing in het menu en een HDMI-uitgangspoort.
      • Stel de functie Automatische uitschakeling in op Off (Uit) of Never (Nooit) om te voorkomen dat deze automatisch wordt uitgeschakeld tijdens het live streamen
      • Als uw camcorder niet over deze optie beschikt, werkt deze mogelijk niet voor live streaming, omdat het apparaat na korte tijd automatisch wordt uitgeschakeld
    • HDMI-naar-USB-video-opnameapparaat (geen product van Sony)
    • HDMI-kabel. Het camcordermodel en uw video-opnameapparaat bepalen het type HDMI-kabel dat nodig is voor connectiviteit
    • USB-kabel
    • Een computer waarop streamingsoftware is geïnstalleerd

Reminder (Herinnering)

• Het video-opnameapparaat en de software worden niet door Sony geproduceerd
    • Controleer of u een HDMI-naar-USB-video-opnameapparaat hebt en geen USB-naar-HDMI-adapter (voor een externe monitor)

Stappen voor het instellen van live streaming

1. Sluit het ene uiteinde van de HDMI-kabel aan op de HDMI-uitgang van de camcorder en sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de HDMI-ingang van het video-opnameapparaat.
    2. Sluit u het video-opnameapparaat met de USB-kabel aan op de computer.
    3. Zet de camcorder aan door de POWER-schakelaar op CAMERA te zetten.
    4. Open de video-/audio-instellingen van de opname-/streamingsoftware op uw computer.
    5. De software moet het video-opnameapparaat en dus uw camcorder herkennen als een webcam.
    6. U zou dan de livestream van de camcorder op uw computer moeten zien.

Reminder (Herinnering)

• Als u een externe microfoon gebruikt, zorg er dan voor dat u het juiste apparaat kiest in de audio-instellingen van uw computer.
    • Als het camcordermenu op de stream wordt weergegeven, schakel dan het scherm uit: Navigate to HDMI Settings → (Naar HDMI-instellingen navigeren) HDMI Info. Display →(HDMI-info weergeven) Off (Uit).