Artikel-ID : 00258118 / Laatst gewijzigd : 23-04-2021Afdrukken

Uitleg over de eenvoudige aansluiting van de subwoofer (DSX-serie)

  BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

  Wat is de functie voor eenvoudige aansluiting van de subwoofer?

  Als u een digitale mediaspeler uit de DSX-serie hebt, hebt u mogelijk de functie voor eenvoudige aansluiting van de subwoofer in de handleiding van uw apparaat gezien, zoals in de onderstaande afbeelding wordt weergegeven.

  Met de eenvoudige aansluiting van een subwoofer kunt u een subwoofer rechtstreeks op de hoofdunit aansluiten, zonder dat u een externe versterker voor uw geluidssysteem hoeft te gebruiken. De versterkers die worden gebruikt in de DSX-Axx-modellen zijn krachtig en stabiel. Hierdoor kunnen ze een subwoofer aansturen die meer vermogen nodig heeft dan een gewone luidspreker.

  Wat is het verschil tussen de eenvoudige aansluiting van een subwoofer en conventionele opstellingen?

  • Eenvoudige aansluiting van een subwoofer is gebaseerd op hetzelfde type aansluiting als de aansluiting die u zou gebruiken voor een standaard achterluidspreker. Het belangrijkste verschil is dat het apparaat dat op de hoofdunit is aangesloten een subwoofer is die alleen lage geluidsfrequenties reproduceert.
  • In tegenstelling tot conventionele units met een achterluidsprekeruitgang zijn de versterkers die in de DSX-serie worden gebruikt krachtig en stabiel, waardoor ze continu een passieve subwoofer kunnen aandrijven.
  • Er is geen activering nodig bij het gebruik van een passieve subwoofer bij de eenvoudige aansluiting van een subwoofer.

  Belangrijke opmerkingen bij het gebruik van de eenvoudige aansluiting van een subwoofer

  • In deze configuratie is het niet mogelijk instellingen aan te passen zoals: Phase, LPF (Low-Pass Frequency) of Sub-Woofer Level.
  • U kunt de instelling Fader in het menu gebruiken om de volumebalans tussen de subwoofer en de voorluidspreker aan te passen.
  • [Optioneel] U kunt LPF (Low-Pass Frequency) verbeteren door een Low-Pass-filter tussen de versterkeruitgang en de subwoofer toe te voegen.
   • OPMERKING: Sony verkoopt geen Low Pass-filters.