Artikel-ID : 00117587 / Laatst gewijzigd : 28-11-2019

Welke typen USB-verbinding worden door dit apparaat ondersteund? Wat is MTP en MSC?

Dit apparaat ondersteunt zowel Media Transfer Protocol (MTP) als Mass Storage Class (MSC). Dit zijn twee typen USB-verbinding. Voorbeelden van ondersteunde apparaten zijn USB-sticks, digitale mediaspelers en mobiele apparaten.

• MSC: MSC is een USB-specificatiestandaard voor het aansluiten van externe schijven. Het is een set protocollen die is ontworpen om de communicatie tussen USB-opslagapparaten en besturingssystemen te beheren.
    • MTP: MTP is een protocol dat is ontwikkeld door Microsoft voor apparaten die compatibel zijn met USB. Het protocol is ontworpen om digitale media-inhoud tussen de apparaten te synchroniseren. Het maakt de overdracht van mediabestanden en gekoppelde metagegevens mogelijk van en naar apparaten.

OPMERKING: Afhankelijk van de digitale mediaspeler of het mobiele apparaat moet de USB-verbindingsstand mogelijk handmatig op MTP of MSC worden gezet.