Artikel-ID : 00117587 / Laatst gewijzigd : 30-05-2019

Welke typen USB-verbinding worden door dit apparaat ondersteund? Wat is MTP en MSC?

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Dit apparaat ondersteunt zowel Media Transfer Protocol (MTP) als Mass Storage Class (MSC). Dit zijn twee typen USB-verbinding. Voorbeelden van ondersteunde apparaten zijn USB-sticks, digitale mediaspelers en mobiele apparaten.

• MSC: MSC is een USB-specificatiestandaard voor het aansluiten van externe schijven. Het is een set protocollen die is ontworpen om de communicatie tussen USB-opslagapparaten en besturingssystemen te beheren.
  • MTP: MTP is een protocol dat is ontwikkeld door Microsoft voor apparaten die compatibel zijn met USB. Het protocol is ontworpen om digitale media-inhoud tussen de apparaten te synchroniseren. Het maakt de overdracht van mediabestanden en gekoppelde metagegevens mogelijk van en naar apparaten.

OPMERKING: Afhankelijk van de digitale mediaspeler of het mobiele apparaat moet de USB-verbindingsstand mogelijk handmatig op MTP of MSC worden gezet.