Artikel-ID : 00256829 / Laatst gewijzigd : 23-04-2021Afdrukken

Wat is de eenvoudigste manier om mijn Bluetooth-hoofdtelefoon te koppelen aan een Android-telefoon?

  NFC (Near Field Communication) gebruiken om direct verbinding te maken met Bluetooth

  1. Schakel NFC in op uw Android-smartphone. Als u een iOS-apparaat hebt, klik dan hier.
   • Als u NFC wilt inschakelen, gaat u naar Instellingen → Device connection (Apparaatverbinding) → Connection preferences (Verbindingsvoorkeuren) → Enable NFC (NFC inschakelen).
  2. Uw hoofdtelefoon (linkeroorschelp) of het doosje van de oordopjes zijn gemarkeerd met een NFC-logo, zoals op de onderstaande afbeelding. De achterkant van uw telefoon is mogelijk ook gemarkeerd.
   Ontgrendel uw smartphone en raak de achterkant van uw telefoon aan op de NFC-markering. De telefoon kan de hoofdtelefoon of het doosje aanraken.
  3. Uw smartphone trilt en maakt automatisch verbinding met uw hoofdtelefoon via Bluetooth zonder de instellingen of het menu.

  Word een expert

  • Uw hoofdtelefoon hoeft niet per se aan te staan! De NFC-tag zal de hoofdtelefoon activeren om in te schakelen. Vergeet echter niet uw telefoon te ontgrendelen.
  • Als u dezelfde handeling herhaalt, wordt de verbinding met de hoofdtelefoon verbroken. Hiermee kunt u snel van apparaat wisselen.
  • Als u uw telefoon dicht bij een ander NFC-apparaat houdt, wordt de vorige verbinding overschreven.

  Telefoon die dicht bij het NFC-merk van een hoofdtelefoon wordt gehouden

  Kijk hoe u Bluetooth-apparaten snel kunt koppelen met NFC

  Uitleg over NFC

  Near Field Communication maakt communicatie tussen apparaten op zeer korte afstand mogelijk. Het heeft veel toepassingen, maar u hebt mogelijk contactloze betaling of een openbaar vervoerspas gebruikt om toegang te krijgen door poortjes: Het is dezelfde technologie.

  Op uw Sony-audioapparaten worden NFC-tags niet gebruikt voor draadloze betalingen. Ze worden gebruikt om Bluetooth-apparaten te koppelen, te verbinden, te ontkoppelen en om eenvoudig van Bluetooth-apparaat te wisselen door de N-markeringen van beide apparaten samen te brengen. Bijna alle draadloze luidsprekers, hoofdtelefoons, soundbars en Xperia-telefoons hebben een N-markering die u kan helpen een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen, zonder door een wirwar van menu's of instellingen te hoeven navigeren.

  Heeft mijn telefoon NFC?

  Bijna alle Android-smartphones (Android 4.1 en hoger) ondersteunen NFC.
  Compatibele Sony-apparaten zijn allemaal gemarkeerd met het NFC-logo NFC-logo . Het logo toont de locatie van de NFC-tag.

  iOS ondersteunt geen One-touch Bluetooth-verbinding

  De NFC-functie van Apple iOS-apparaten is niet compatibel met de One-touch Bluetooth-verbinding. Apple iOS NFC-technologie ondersteunt andere functies, zoals draadloze betaling.