Artikel-ID : 00160210 / Laatst gewijzigd : 30-11-2020

Kan ik een Bluetooth-hoofdtelefoon, -speaker of -soundbar gebruiken met Android TV?

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

U kunt sommige draadloze hoofdtelefoons, luidsprekers en soundbars via een Bluetooth-verbinding aan uw Android TV koppelen.

Er zijn een paar manieren om te controleren of de apparaten compatibel zijn.

Controleer de lijst met compatibele modellen

Android TVs

Bluetooth-hoofdtelefoons

Soundbars

Controleer de specificaties

U kunt de specificaties van uw apparaat op de ondersteuningspagina voor modellen bekijken om te controleren of uw tv en Bluetooth-hoofdtelefoon, -luidsprekers of -soundbar ondersteuning bieden voor het Bluetooth-profiel A2DP (Advanced Audio Distribution Profile).

De tv-instellingen controleren

Controleer of [A/V sync] (AV-synchronisatie) beschikbaar is in het menu met tv-instellingen.

OPMERKING: als [AV-sync] (AV-synchronisatie) beschikbaar is, ondersteunt uw tv-model Bluetooth-hoofdtelefoons.

1. Druk op de HOME-knop van de meegeleverde tv-afstandsbediening.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Deze stap is afhankelijk van de beschikbare opties in het tv-menu. Voer de benodigde stappen uit.
      • Selecteer in de categorie TV de optie Weergave en geluid → Audio output (Audio-uitvoer).
      • Selecteer onder de categorie TV de optie Geluid.
    4. Controleer of AV-sync (AV-synchronisatie) beschikbaar is.

OPMERKINGEN:

• BELANGRIJK: andere Bluetooth-hoofdtelefoons, -luidsprekers en -soundbars die A2DP ondersteunen, werken mogelijk met Android TV's van Sony. Sony garandeert echter niet dat dit goed werkt.
    • U kunt slechts één Bluetooth-hoofdtelefoon of één soundbar en één ander Bluetooth-apparaat tegelijkertijd aan de tv koppelen, maar niet twee Bluetooth-hoofdtelefoons of twee soundbars tegelijk.
    • Afhankelijk van de tv-app die wordt gebruikt of het Bluetooth-audioapparaat dat is verbonden, kan het zijn dat sommige app-bewerkingen die worden uitgevoerd vanaf het Bluetooth-audioapparaat niet werken. Gebruik in dergelijke gevallen de afstandsbediening van de tv om de app te bedienen.
    • De codec die wordt gebruikt om gegevens over te brengen naar de Bluetooth-audio-uitvoerapparaten is SBC (Sub-Band Coding). LDAC, AAC, aptX, eSBC, enz. worden niet ondersteund.
    • Afhankelijk van de combinatie van tv en hoofdtelefoon kan het lastig zijn om de doelhoofdtelefoon te vinden bij het registreren van een Bluetooth-apparaat.
      • Als de hoofdtelefoon na ongeveer tien seconden wachten niet op het tv-scherm wordt weergegeven, drukt u op de knop BACK op de afstandsbediening van de tv en probeert u het apparaat opnieuw te zoeken.

Als de modellen compatibel zijn, maar u toch problemen ondervindt met het geluid, raadpleegt u de volgende artikel: Problemen oplossen met de Bluetooth-audioverbinding voor Android TV's uit 2017–2019.