Vooruitgang stopt niet.
    Maak kennis met Android™ 14

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Android-update. De langverwachte versie Android 14 biedt u aantrekkelijke nieuwe functies met allerlei updates en volop plezier. U gaat het geweldig vinden!

Als u ooit uw oordopjes kwijtraakt, kunt u ze nu met Android 14 weer vinden met behulp van met behulp van Find my Device (Vind mijn apparaat). Deel bestanden en foto's tussen uw Xperia-apparaat en Windows-computer met de nieuwe en verbeterde functie Nearby Share (Delen in de buurt). Er zijn ook meer opties voor het aanpassen van snelkoppelingen voor uw vergrendelscherm toegevoegd.

En zoals altijd blijft Android verbeteringen doorvoeren op het gebied van entertainment.

De vernieuwingen zijn onthuld. Bekijk de onderstaande functies en ontdek zelf waarom de nieuwe Android 14 zo aantrekkelijk is.

Zoek uw kwijtgeraakte apparaat.

Velen van ons zijn waarschijnlijk hun Xperia-apparaat wel eens kwijtgeraakt. Maar wat doet u als u een ander apparaat dan uw Xperia-apparaat kwijtraakt, zoals uw tablet, draadloze oordopjes of Wear OS-smartwatch? Bent u in tranen? Of zet u het uit uw hoofd en gaat u verder met uw leven?

Met Android 14 hoeft u de hoop niet op te geven. Als het verloren apparaat compatibel is met de vernieuwde app Find my Device (Vind mijn apparaat) en is aangemeld bij een Google-account, kan de app uw apparaat vinden en u de meest recente locatie tonen. U kunt de app zelfs gebruiken om uw toestel te vergrendelen of de opgeslagen gegevens op afstand te wissen.

Dus zelfs als u uw favoriete oordopjes kwijtraakt wanneer u onderweg bent, hoeft u niet in paniek te raken. Vraag het gewoon aan de app en u krijgt de hulp die u nodig hebt.

Windows-inhoud draadloos delen

Soms komen er taken op uw pad waar u geen zin in hebt. Een van die taken is waarschijnlijk het overbrengen van bestanden, foto's of documenten tussen uw Xperia-apparaat en Windows-computer. Wie heeft er zin om een USB-kabel te zoeken en het apparaat aan te sluiten op een computer en dat soort dingen? Of stuurt u meestal foto's per-email naar uw Xperia-apparaat vanaf uw Windows-computer om uw vrienden te laten zien dat u op pad bent?

In dat geval zult u het geweldig vinden dat Android 14 de functie Nearby Share (Delen in de buurt) heeft uitgebreid. U kunt nu bijvoorbeeld foto's draadloos van uw Windows-computer naar uw Xperia-apparaat verzenden, als de app Nearby Share (Delen in de buurt) op uw Windows-computer is geïnstalleerd.

Verwijder al die kabels van uw bureau en deel bestanden en foto's van en naar uw Windows-computer wanneer u maar wilt. Zo eenvoudig is het.

Pas de snelkoppelingen voor het vergrendelscherm aan.

Vanzelfsprekend is een aanpasbaar vergrendelscherm voor uw Xperia-apparaat essentieel. Het vergrendelscherm is immers het eerste scherm dat we zien, elke keer als we ons Xperia-apparaat gebruiken.

Deze opties voor uitstekende aanpasbaarheid van het vergrendelscherm van uw Xperia-apparaat zijn verder uitgebreid met Android 14. 'Achtergrond en stijl' kan nu worden gebruikt om eenvoudig wijzigingen aan te brengen op uw vergrendelscherm. Van daaruit kunt u uw favoriete snelkoppelingen kiezen uit de verschillende opties, waaronder 'Niet storen' en 'Zaklamp' en deze toevoegen aan uw vergrendelscherm als een snelkoppeling links of rechts boven de snelkoppelingen van de vaste Camera en Spraakassistent.

Misschien kiest u ervoor om 'Niet storen' als een One-touch-functie in te stellen, voor wanneer u een vergadering op kantoor hebt of in een drukke trein stapt.

U bepaalt zelf hoe u deze snelkoppelingen op uw vergrendelscherm wilt combineren.

Entertainment binnen handbereik

Zelfs met alle nieuwe Android 14-updates die we hebben genoemd, hebben we uiteraard ook gewerkt aan updates voor Game Enhancer, Photo Pro, Video Pro en externe monitor-apps om de entertainmentmogelijkheden van uw Xperia-apparaat te vergroten. Deze entertainment-apps zijn uitgebreid met meer geavanceerde functies, zodat u nog meer kunt genieten van entertainmentfuncties zoals die op de nieuwste Xperia-apparaten, zelfs als u een eerdere versie van het apparaat gebruikt.

De nieuwe functie-updates verschillen per apparaatmodel. Zie 'Wijzigingen na het updaten van de software naar Android 14' in de Help-gids van uw Xperia-apparaat voor meer informatie en details.

Ervaar verbeterde entertainmentfuncties binnen handbereik met Android 14.

Let op dat die artikel geen specifieke productinformatie bevat. De beschreven functies en kenmerken kunnen afwijken, afhankelijk van uw apparaat en/of softwareversie.

*Android en Google Play zijn handelsmerken van Google LLC.