Hoe u uw inhoud veilig kunt houden
In de meeste gevallen bevat uw apparaat zowel gevoelige gegevens als persoonlijke herinneringen, zoals foto's en video's - dingen die u niet wilt verliezen. Maar wat als u uw apparaat kwijtraakt of het wordt gestolen? Om u te helpen, hebben we enkele nuttige tips verzameld over wat u kunt doen om uw inhoud te beschermen en ervoor te zorgen dat deze bij u blijft.
Twee eenvoudige stappen om aan de slag te gaan
Maak eerst een Google™-account en meld u er vanaf uw apparaat bij aan. Op deze manier kunt u een back-up maken van uw inhoud en zelfs uw apparaat vinden als u het kwijt bent. Als u bent aangemeld bij een Google-account, kan iemand anders het apparaat ook niet instellen en gebruiken als het is gestolen. Ten tweede kunt u een schermvergrendeling instellen en gebruiken om te voorkomen dat anderen toegang krijgen tot uw apparaat.
Bekijk de video voor informatie over het instellen van een schermvergrendelingspatroon, pincode of wachtwoord. Noteer de gegevens van uw Google-account, het IMEI-nummer van uw apparaat en uw pincode of wachtwoord voor schermvergrendeling en bewaar de gegevens op een veilige plaats. U weet nooit wanneer u het nodig hebt!

Maak een back-up van uw inhoud
Zorg ervoor dat u regelmatig een back-up maakt van uw inhoud. Als uw apparaat is beschadigd, zoekgeraakt of gestolen, kunt u de inhoud van uw back-up terugzetten op een gloednieuw apparaat of op een verloren-en-teruggevonden apparaat. Regelmatig back-ups maken is ook belangrijk als u op een bepaald moment uw apparaat opnieuw moet instellen of een softwarereparatie moet uitvoeren.
U kunt een back-up maken van appgegevens, oproepgeschiedenis, apparaatinstellingen, agenda, contactpersonen, foto's en video's naar online cloudservers en deze synchroniseren met uw Google-account. Wanneer u grote hoeveelheden foto's, video's of muziekbestanden op uw apparaat hebt, raden wij u aan een back-up van uw bestanden te maken op een computer met behulp van een USB-kabel of op een geheugenkaart.
Wat moet ik doen als mijn apparaat zoekraakt of wordt gestolen?
Als u uw apparaat kwijt bent, kunt u het vinden met de online service Find My Device (Mijn apparaat zoeken). Meld u aan met uw Google-account en de locatie van uw apparaat wordt op een kaart aangegeven. Probeer het vandaag nog, zodat u weet hoe u het moet gebruiken!
Met Find My Device (Mijn apparaat zoeken) kunt u het apparaat ook instellen om vijf minuten lang op vol volume over te gaan, zelfs als het geluid gedempt is, of uw apparaat op afstand vergrendelen en een bericht op het scherm weergeven met uw contactgegevens. Als u vermoedt dat uw apparaat is gestolen, kunt u alle inhoud op afstand wissen. Vergeet echter niet dat u het apparaat dan niet meer kunt vinden met Find My Device (Mijn apparaat zoeken).
Als u Find My Device (Mijn apparaat zoeken) wilt gebruiken, moet uw apparaat zijn ingeschakeld en zijn aangemeld bij uw Google-account. U moet ook controleren of Location (Locatie) en Find My Device (Mijn apparaat zoeken) zijn ingeschakeld in het menu Settings (Instellingen) en of uw apparaat zichtbaar is op de Google Play-website.
Ik kan mijn telefoon niet ontgrendelen!
Geen zorgen, want iedereen kan zijn of haar schermvergrendeling vergeten. Als u een Google-account hebt en regelmatig back-ups hebt gemaakt, kunt u weer toegang krijgen tot uw apparaat en inhoud. Wat u moet doen, is het apparaat resetten en instellen alsof het een nieuw apparaat is. Meld u vervolgens aan bij uw Google-account en herstel de inhoud waarvan u een back-up hebt gemaakt. Dat is alles!
U kunt uw apparaat opnieuw instellen met Find My Device (Mijn apparaat zoeken) of met de functie Software repair (Softwarereparatie) in Xperia Companion.
Extra bescherming?
Tot nu toe hebben we de belangrijkste stappen behandeld voor het beveiligen van uw inhoud: log in bij uw Google-account op het apparaat, gebruik een schermvergrendeling en maak een back-up van uw inhoud. Er zijn echter andere functies die u kunt gebruiken om de veiligheid van uw apparaat en inhoud te verbeteren. Hier volgen enkele voorbeelden:
Schermvergrendelingsbericht. Voeg een tekstregel toe aan uw vergrendelingsscherm. Denk bijvoorbeeld aan uw naam en gegevens die u kunnen helpen uw apparaat terug te krijgen als u het kwijtraakt.
Antivirussoftware. Installeer en gebruik een antivirus-app om uw apparaat te beschermen tegen virussen, ransomware, spyware, phishing-pogingen en andere malware.
Scherm vastzetten. Als iemand anders uw telefoon wil gebruiken, kunt u uw inhoud beveiligen door het scherm van een app vast te zetten, door alleen toegang te geven tot die specifieke app en niets anders.
Versleuteling. Met versleuteling voegt u extra bescherming toe voor het geval uw apparaat wordt gestolen. Als uw inhoud is versleuteld, kan deze alleen worden gelezen als het apparaatscherm is ontgrendeld.
Google Play Protect. Google Play Protect waarschuwt voor mogelijk schadelijke apps en verwijdert deze van uw apparaat. Het voert ook veiligheidstests uit op apps voordat u deze downloadt.
Werk uw software bij. Houd uw apparaat up-to-date met de nieuwste beschikbare software. Zo beschikt u altijd over de nieuwste beveiligings- en privacyfuncties.
Dit artikel is niet productspecifiek. De beschreven functies en functies kunnen daarom verschillen afhankelijk van uw apparaat en/of softwareversie.