Uw batterij een boost geven

  De meesten van ons hebben de hele dag door een smartphone bij ons en we gebruiken die om veel verschillende dingen te doen. Niet gek dus dat we willen dat de batterij zo lang mogelijk meegaat! Gelukkig zijn er een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om net dat beetje extra uit uw batterij te halen.

  Er is altijd iets wat u kunt doen

  U kunt bijvoorbeeld energieverbruikende services voor het delen van locaties uitschakelen, de helderheid van het scherm verlagen of de connectiviteit van uw apparaat beperken door de vliegmodus in te schakelen of Bluetooth uit te schakelen. Hierdoor gaat uw batterij net wat langer mee. Maar wat als uw manier van leven, uw routines of hobby's ervoor zorgen dat u uw batterij minder vaak kunt opladen?

  Geen zorgen! Uw Xperia wordt geleverd met een reeks effectieve energiebesparende functies. De opties zijn afhankelijk van uw apparaat en de Android-versie waarop het draait, maar ze zorgen er allemaal voor dat uw batterij langer meegaat. U hoeft alleen te beslissen welke functie het beste aan uw behoeften voldoet en deze vervolgens te activeren. En voor sommige functies hoeft u dat niet eens te doen - ze worden gewoon gestart en op de achtergrond uitgevoerd op het moment dat ze nodig zijn.

  Het is goed om te onthouden dat elk van de energiebesparingsmodi normaal gesproken achtergrondactiviteiten zoals e-mailsynchronisatie, meldingen en services voor het delen van locaties beperkt, terwijl telefoongesprekken en berichten helemaal niet worden beïnvloed.

  Wanneer hebt u die extra kracht nodig?

  Zakelijk of privé?

  Als u uw apparaat tijdens lange werkdagen wilt gebruiken, of voor dagelijkse activiteiten zoals het lezen van het nieuws, het nemen van foto's of het maken van video's, en u weet dat u de batterij niet kunt opladen zoals u dat normaal zou doen, dan is het activeren van de STAMINA-modus voor u de logische keuze. Met de STAMINA-modus wordt het batterijverbruik verminderd en wordt de totale stand-bytijd aanzienlijk verlengd. U kunt de STAMINA-modus handmatig inschakelen wanneer u stroom wilt besparen of de modus automatisch laten activeren op een door u ingesteld batterijniveau.

  Afhankelijk van uw apparaat en de versie van Android™ is de STAMINA-modus of een vergelijkbare functie, Battery saver (Batterijbesparing), beschikbaar.

  Genieten van het buitenleven

  De STAMINA-modus is ideaal voor situaties waarin u uw apparaat gedurende langere tijd moet gebruiken zonder dat u het kunt opladen. Bijvoorbeeld bij het wandelen of kamperen of tijdens een dagje aan het strand. U kunt de Ultra STAMINA-modus ook als laatste redmiddel gebruiken voor extra stand-bytijd wanneer de batterij bijna leeg is en u geen lader bij de hand hebt. Wanneer deze modus is geactiveerd, worden de meeste achtergrondactiviteiten, zoals synchronisaties en services voor het delen van locaties, uitgeschakeld en wordt uw beginscherm ook gewijzigd in een beginscherm met Ultra STAMINA-modus, waarbij slechts een beperkt aantal belangrijke apps beschikbaar is, om zo veel mogelijk batterijvermogen te besparen.

  Waarom al die moeite?

  Nergens voor nodig! De modus Doze en App Standby zijn ingebouwde functies die batterijvermogen besparen wanneer u uw apparaat of bepaalde apps niet actief gebruikt. Doze wordt automatisch geactiveerd wanneer uw apparaat een tijdje niet is gebruikt en wanneer het niet is aangesloten op een lader. Ondertussen identificeert App Standby apps die lange tijd niet zijn gebruikt en zet ze in de slaapstand. U hoeft niets te doen om de modus Doze en de App Standby te activeren - ze staan altijd voor u klaar.

  Dag en nacht actief

  Battery optimisation (Batterijoptimalisatie) is de gebruiksvriendelijke bediening van de STAMINA-modus, Batterij Saver (Batterijbesparing), de modus Doze en App Standby. Met deze functie kunt u voorkomen dat apps in de slaapstand gaan door ze toe te voegen aan de whitelist voor Battery optimisation (Batterijoptimalisatie). Schakel het selectievakje naast een app in het menu Battery optimisation (Batterijoptimalisatie) in. Die app blijft dan berichten ontvangen en houdt netwerktoegang.

  Opladen is geen probleem

  Houd er rekening mee dat de batterij beschadigd raakt als u het apparaat langere tijd oplaadt nadat u 100% hebt bereikt. Om dit te voorkomen en de levensduur van de batterij te verlengen, hebben veel Xperia-apparaten een ingebouwde functie genaamd Battery Care (Batterijverzorging). De functie detecteert automatisch normale oplaadgewoonten en regelt de oplaadsnelheid zodat de batterij 100% bereikt voordat u de lader loskoppelt. Als Battery Care (Batterijverzorging) geen regelmatige oplaadgewoonten kan detecteren, wordt het helemaal niet geactiveerd.

  Xperia - als eerste het nieuwste

  Met slechts enkele minuten opladen kunt u letterlijk uren aan gebruik winnen. Qnovo adaptive charging (Adaptief opladen van Qnovo) is een andere technologie die de levensduur van de batterij verlengt. De functie vermindert de belasting op het opladen door de batterijstatus te meten en die informatie te gebruiken om de laadstroom aan te passen. De Xperia X-serie is de eerste reeks apparaten - wereldwijd - waarvoor deze technologie wordt gebruikt.

  Als u nog steeds niet zeker weet welke batterijfunctie of -functies het beste bij uw behoeften en gewoonten passen, probeer ze dan gewoon een voor een. Het is echt zo eenvoudig - en u zult versteld staan van de hoeveelheid batterijvermogen die u kunt besparen!

  Dit artikel is niet productspecifiek. De beschreven functies en functies kunnen daarom verschillen afhankelijk van uw apparaat en/of softwareversie.