Vers uit de oven!
  Maak kennis met Android 9 Pie

  In Android 9 Pie staat u centraal. U wilt dat uw smartphone aan uw behoeften wordt aangepast, zodat het dagelijks leven eenvoudig wordt en u zich kunt concentreren op wat belangrijk is. De nieuwe Android-software maakt hiervoor gebruik van machine learning en AI-technologie. Het begrijpt uw gewoonten en past vervolgens de instellingen van uw smartphone aan, zodat uw telefoon enkele kleine dingen voor u kan doen. Android 9 Pie bevat verbeteringen die uw apparaat intuïtiever maken dan ooit.

  Lees verder voor meer informatie over uw nieuwe favoriete taart!

  Past zich aan uw wensen aan

  Zelflerende systemen vormen een belangrijk onderdeel van de nieuwe Android 9 Pie. Neem bijvoorbeeld Adaptive Battery (Aanpasbaar batterijbeheer). Dit is een functie die machine learning gebruikt om de apps te identificeren die u niet vaak gebruikt, om ervoor te zorgen dat ze de batterij niet ontladen wanneer ze op de achtergrond worden uitgevoerd. In combinatie met de Xperia™ functie STAMINA-modus gaat uw batterij nog langer mee dan voorheen!

  Een andere slimme nieuwe leerfunctie van de machine is Adaptive Brightness (Aanpasbare helderheid). Adaptive Brightness (Aanpasbare helderheid) registreert handmatige aanpassingen van de helderheid van het scherm in verschillende lichtinstellingen en gebruikt deze om de helderheid van het scherm automatisch aan te passen. Belangrijkste functies, afgestemd op uw behoeften!

  De kers op de taart

  Bovendien zijn er ook veel leuke kleine aanpassingen voor de functies en instellingen die u het meest gebruikt. Als u op de volumetoets drukt, wordt er een schuifregelaar voor het mediavolume op het scherm en een knop voor de beltoon geactiveerd, zodat u het volume eenvoudig kunt aanpassen terwijl u naar muziek luistert of een video bekijkt.

  En wanneer u een screenshot maakt, kunt u de details direct markeren met het menu Edit (Bewerken) dat wordt weergegeven en de foto vervolgens met uw vrienden delen.

  Een andere kleine maar nuttige aanpassing is het draaien van het scherm. Als het wijzigen van schermrichting in het menu Settings (Instellingen) te omslachtig is, hoeft u alleen het apparaat te draaien. Er verschijnt een knop waarmee u de richting van uw scherm kunt wijzigen. Zo eenvoudig is het. Dergelijke en nog veel meer aanpassingen maken het verschil!

  Uw favoriete camera is nu nog beter geworden!

  U zult versteld staan van de nieuwe eenvoudige, gestroomlijnde look van de camera! Het is zorgvuldig opnieuw ontworpen, zodat alle essentiële zaken er zijn wanneer u een moment wilt vastleggen. Open de Camera-app en veeg naar links of rechts om Photo (Foto) of Video te kiezen en maak de opname. Dat is alles!

  Als u Xperia-functies zoals Super Slow Motion (Superslow-motion), Bokeh of Manual (Handmatig) wilt gebruiken, hoeft u alleen maar op de knop MODE te tikken. De camera onthoudt de functie die u het laatst hebt gebruikt en toont een pictogram op het scherm voor snelle en eenvoudige toegang. Bovendien zijn veelgebruikte functies zoals helderheid, resolutie en camera-instellingen nu eenvoudig toegankelijk op het scherm. Deze nieuwe look wordt geleverd op alle Xperia-apparaten met Android 9 Pie.

  Pas uw gemoedsrust aan

  Te veel meldingen kunnen u afleiden van belangrijke dingen in het leven. Met Android 9 Pie zijn meldingen eenvoudiger dan ooit te beheren. Als u een melding krijgt die u niet echt nodig hebt, drukt u er gewoon lang op om de meldingsinstellingen voor die app te openen en de meldingen uit te schakelen. U kunt ook kiezen welke meldingen u wilt behouden in het menu Settings (Instellingen). Bovendien gebruikt uw apparaat machine learning om te selecteren welke meldingen u ontvangt. Als u de meldingen van een bepaalde app blijft wegvegen, raadt het apparaat u aan de meldingen van die app volledig uit te schakelen.

  Een ander pluspunt is de bijgewerkte functie Do not disturb (Niet storen). De functie is veel eenvoudiger geworden en u kunt deze gewoon in- of uitschakelen. Houd het pictogram Do not disturb (Niet storen) ingedrukt in Quick settings (Snelle instellingen) en u hebt eenvoudig toegang tot het menu Settings (Instellingen) waar u kunt kiezen wanneer en wat u (niet) wilt blokkeren.

  Doorgaan met instellen? Geen enkel probleem!

  Wanneer u uw nieuw Xperia-apparaat gaat instellen, kunt u dingen tegenkomen waarmee u niet vertrouwd bent of wordt u gevraagd instellingen aan te passen waar u niet zeker van bent. U wilt het tempo opvoeren, dus u slaat die stap over en om dit later te doen. Klinkt dit bekend? Met de nieuwe installatiewizard kunt u nu heel eenvoudig teruggaan en doorgaan met de installatie. Wanneer het voor u uitkomt, gaat u naar Settings (Instellingen) of veegt u naar beneden en tikt u op de melding om de installatie te voltooien. Gemakkelijk onderweg te gebruiken!

  Wat kan deze telefoon doen?

  Waarschijnlijk hebt u al eens de spraakopdrachten van Google Assistant gebruikt om het apparaat uw favoriete muziek af te spelen of om op internet te zoeken naar een plek waar u iets kunt eten. Google Assistant weet nu ook alles over uw Xperia! Zeg gewoon 'OK Google' en vraag 'Wat kan deze telefoon doen?'. U krijgt dan een lijst met exclusieve coole Xperia-functies. Als u ongelooflijke 4K HDR-video's wilt maken, zegt u gewoon '4K HDR-film opnemen'. De camera-app wordt geopend met de 4K HDR-video-instellingen.

  Deze functie is vanaf september 2018 beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Japans en Spaans.

  De beschikbaarheid van software-updates is afhankelijk van uw apparaat, land en/of operator. Houd er rekening mee dat, ongeacht de Android-versie, sommige functies en kenmerken ook kunnen verschillen, afhankelijk van uw apparaat.