Uw batterij een boost geven

  De meesten van ons hebben de hele dag door een smartphone bij ons en we gebruiken die om veel verschillende dingen te doen. Niet gek dus dat we willen dat de batterij zo lang mogelijk meegaat! Gelukkig zijn er een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om net dat beetje extra uit uw batterij te halen.

  Er is altijd iets wat u kunt doen

  U kunt bijvoorbeeld energieverbruikende services voor het delen van locaties uitschakelen, de helderheid van het scherm verlagen of de connectiviteit van uw apparaat beperken door de vliegmodus in te schakelen of Bluetooth uit te schakelen. Hierdoor gaat uw batterij net wat langer mee. Maar wat als uw manier van leven, uw routines of hobby's ervoor zorgen dat u uw batterij minder vaak kunt opladen?

  Geen zorgen! Uw Xperia wordt geleverd met een reeks effectieve energiebesparende functies. De opties zijn afhankelijk van uw apparaat en de Android-versie waarop het draait, maar ze zorgen er allemaal voor dat uw batterij langer meegaat. U hoeft alleen te beslissen welke functie het beste aan uw behoeften voldoet en deze vervolgens te activeren. En voor sommige functies hoeft u dat niet eens te doen - ze worden gewoon gestart en op de achtergrond uitgevoerd op het moment dat ze nodig zijn.

  Het is goed om te onthouden dat elk van de energiebesparingsmodi normaal gesproken achtergrondactiviteiten zoals e-mailsynchronisatie, meldingen en services voor het delen van locaties beperkt, terwijl telefoongesprekken en berichten helemaal niet worden beïnvloed.

  Wanneer hebt u die extra kracht nodig?

  Zakelijk of privé?

  Als u uw apparaat tijdens lange werkdagen wilt gebruiken, of voor dagelijkse activiteiten zoals het lezen van het nieuws, het nemen van foto's of het maken van video's, en u weet dat u de batterij niet kunt opladen zoals u dat normaal zou doen, dan is het activeren van de STAMINA-modus voor u de logische keuze. Met de STAMINA-modus wordt het batterijverbruik verminderd en wordt de totale stand-bytijd aanzienlijk verlengd. U kunt de STAMINA-modus handmatig inschakelen wanneer u stroom wilt besparen of de modus automatisch laten activeren op een door u ingesteld batterijniveau.

  Waarom al die moeite?

  Nergens voor nodig! Aanpasbaar batterijbeheer is een ingebouwde functie waarmee met behulp van AI apps worden gezocht die u niet vaak gebruikt. Na verloop van tijd worden achtergrondactiviteiten van ongebruikte apps automatisch geleerd en beperkt, om te voorkomen dat de batterij leegloopt. Het goede is dat deze functie standaard is ingeschakeld, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het instellen van iets. Laat de AI zijn ding doen!

  Opladen is geen probleem

  Houd er rekening mee dat de batterij beschadigd raakt als u het apparaat langere tijd oplaadt nadat u 100% hebt bereikt. Om dit te voorkomen en de levensduur van de batterij te verlengen, hebben veel Xperia-apparaten een ingebouwde functie genaamd Battery Care (Batterijverzorging). De functie detecteert automatisch normale oplaadgewoonten en regelt de oplaadsnelheid zodat de batterij 100% bereikt voordat u de lader loskoppelt.

  Snel opgeladen

  Als uw Xperia-apparaat USB Power Delivery ondersteunt, zult u versteld staan hoe snel het wordt opgeladen. USB Power Delivery (Stroomvoorziening) kan meer volt en stroom naar uw apparaat sturen dan de vorige snelle oplaadstandaarden. Wanneer u het apparaat koppelt aan een compatibele lader en kabel, kunt u het apparaat uren gebruiken na slechts een paar minuten opladen. Als u haast hebt, kan deze extra snelheid echt het verschil betekenen!

  Als u nog steeds niet zeker weet welke batterijfunctie of -functies het beste bij uw behoeften en gewoonten passen, probeer ze dan gewoon een voor een. Het is echt zo eenvoudig - en u zult versteld staan van de hoeveelheid batterijvermogen die u kunt besparen!

  Dit artikel is niet productspecifiek. De beschreven functies en functies kunnen daarom verschillen afhankelijk van uw apparaat en/of softwareversie.