Artikel-ID : 00237612 / Laatst gewijzigd : 21-12-2023Afdrukken

Xperia Companion

Updaten en software herstellen

Xperia Companion biedt een eenvoudige manier om nieuwe software-updates te installeren, maar ook om een softwarereparatie uit te voeren: een snelle en eenvoudige manier om prestatieproblemen op te lossen.

Opmerking
    • De back-upfunctie van Xperia Companion is na december 2023 op geen enkel apparaat beschikbaar. De functies Back-up, Overdragen, Bladeren, Muziek en Foto worden verwijderd en de functie Herstellen blijft gedurende een bepaalde periode behouden. Als u een software-update wilt uitvoeren of een back-up wilt maken van muziek of foto's, deze wilt overdragen of er doorheen wilt bladeren, gebruikt u de procedures die voor uw model worden vermeld op de ondersteuningswebsite.
    • De software-updatefunctie van Xperia Companion kan niet worden gebruikt met Xperia-smartphones die in mei 2022 of later zijn uitgebracht.
    • Voor Xperia-smartphones die in mei 2022 of later zijn uitgebracht, moet u de gegevensoverdrachtinstelling op uw Xperia-smartphone configureren wanneer u deze aansluit op uw computer. Nadat u het apparaat met een USB-kabel op uw computer hebt aangesloten, gaat u naar [Instellingen] > [Apparaatverbinding] > [USB]. Selecteer vervolgens [Bestandsoverdracht] voor [USB gebruiken voor].
    • Vanaf juni 2020 beëindigen we de ondersteuning voor de functie 'iCloud Backup' die wordt gebruikt voor het overdragen van gegevens van iOS-telefoons naar Xperia-smartphones die vóór 2018 zijn uitgebracht. U kunt nog steeds 'iTunes backup' gebruiken om gegevens over te zetten van iOS-telefoons naar Xperia-smartphones die vóór 2018 zijn uitgebracht.
    • Op smartphones van Xperia die in 2019 of later zijn uitgebracht, kunt u Xperia Companion niet gebruiken om uw inhoud te herstellen. Gebruik Google Drive om een back-up te maken van uw inhoud en deze te herstellen.

Xperia Companion is beschikbaar voor Windows en Mac OS. Klik op de onderstaande koppelingen voor de relevante installatie-instructies en systeemvereisten.

Xperia Companion voor Windows

Xperia Companion voor Mac OS