Artikel-ID : 00230293 / Laatst gewijzigd : 05-10-2023Afdrukken

Wat zijn DSEE HX, DSEE Extreme en DSEE Ultimate?

Wat is DSEE-technologie?

DSEE staat voor Digital Sound Enhancement Engine. Dit is een upscaling-technologie die is ontworpen om de kwaliteit van gecomprimeerde audiobestanden van lage kwaliteit te verbeteren (bijvoorbeeld geluidsbrongegevens op cd's of mp3).

Hoe werkt DSEE?

DSEE gebruikt complexe berekeningen en voorspellingen om bestanden met een lage resolutie bijna als hi-res audio te laten klinken. Het reproduceert een helder geluid met een hoog bereik dat vaak verloren gaat. De meeste DSEE-berekeningen vinden plaats in het afspeelapparaat (bijvoorbeeld in DSEE-compatibele koptelefoons in combinatie met de mobiele app Sony | Headphones Connect of in een Walkman).

Wanneer moet ik DSEE niet gebruiken?

DSEE is niet bedoeld voor gebruik met hi-res audiobestanden, die geen upscaling nodig hebben. U zult minder verschil in kwaliteit merken als u DSEE toepast op een kwalitatief hoogwaardige track.

Welke soorten DSEE zijn er en welke is het beste?

Er zijn drie soorten DSEE en elk type heeft een andere rekencapaciteit of voorspellingsvermogen:

1. DSEE HX
    2. DSEE Extreme
    3. DSEE Ultimate

DSEE Extreme en DSEE Ultimate maken beide gebruik van AI-technologie (Artificial Intelligence/kunstmatige intelligentie) om de oorspronkelijke geluidskwaliteit van voordat het bestand werd gecomprimeerd nauwkeurig te reproduceren.

Het is niet makkelijk om te zeggen welk type DSEE “het beste” is, omdat DSEE niet de enige factor is die in overweging moet worden genomen. Als uw headset bijvoorbeeld geen hi-res audio ondersteunt, heeft het gebruik van DSEE geen merkbaar effect op het geluid.

De geluidskwaliteit wordt bepaald door de som van de DSEE-technologie en de kenmerken van uw afspeelapparaat.

Is mijn headset compatibel met DSEE? Hoe schakel ik het in?

Controleer de specificaties van uw headset om te zien of uw headset DSEE-technologie ondersteunt.

TIP: U kunt ook controleren of DSEE beschikbaar is in de mobiele app Sony | Headphones Connect of kijk of het DSEE-logo op de verpakking van uw product staat.

Schermafbeelding van de DSEE Extreme-instelling in de mobiele app Sony Headphones Connect.

De DSEE-functie kan op uw smartphone worden ingesteld met Sony | Headphones Connect wanneer de app via Bluetooth is verbonden met uw headset. Als u DSEE wilt inschakelen, stelt u DSEE in de app in op AUTO.

Kan ik DSEE en Equalizer tegelijkertijd gebruiken?

Ja, met de firmware die beschikbaar is in de nieuwste koptelefoons kunt u DSEE en Equalizer tegelijkertijd gebruiken. Controleer de instellingen van uw apparaat.

Wat u in gedachten moet houden bij het gelijktijdig gebruiken van DSEE & Equalizer:

• Om DSEE en Equalizer gelijktijdig te kunnen gebruiken, installeert u de Sony | Headphones Connect-app op uw smartphone en schakelt u de DSEE- en Equalizer-instellingen in de app in.
    • Het gelijktijdig gebruiken van DSEE en Equalizer verhoogt het energieverbruik. Als beide instellingen zijn INGESCHAKELD, geeft de Headphones Connect-app de volgende melding weer:

Als u Equalizer en DSEE HX tegelijkertijd gebruikt, neemt het batterijverbruik van de hoofdtelefoon toe en kan de continue afspeeltijd korter worden. Wijzigen? Annuleren / OK