Artikel-ID : 00237352 / Laatst gewijzigd : 27-03-2020

Hebt u dit geprobeerd?

Er zijn enkele dingen die u als eerste moet proberen wanneer u problemen ondervindt met uw apparaat.

Tip

De volgende stappen kunnen per Android-versie verschillen. Als u wilt weten welke Android-versie uw apparaat heeft, zoekt en tikt u op Settings (Instellingen) > About phone (Over de telefoon) > Android version (Android-versie). Als About phone (Over de telefoon) niet wordt weergegeven onder Settings (Instellingen), tikt u op System (Systeem).

Opnieuw starten

• Door uw apparaat opnieuw te starten, schakelt u alle actieve applicaties uit en maakt u geheugen vrij. Dit lost soms automatisch problemen met uw apparaat op. Als het apparaat niet normaal start, kunt u het gedwongen opnieuw starten. Er worden geen instellingen of persoonlijke gegevens verwijderd tijdens een gedwongen herstart.

Uw apparaat opnieuw starten

Het apparaat gedwongen opnieuw starten of afsluiten

Updaten

• Update uw apparaat voor optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen.

Opnieuw instellen

• Herstel de standaardinstellingen. Dit is soms de beste oplossing als uw apparaat niet meer goed werkt. Zorg ervoor dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account weet.

De standaardinstellingen herstellen (Android 10)

De standaardinstellingen herstellen (Android 9)

De standaardinstellingen herstellen (Android 8)

• Als u het menu Settings (Instellingen) op uw apparaat niet kunt openen, voert u een softwarereparatie uit met de computerapplicatie Xperia Companion. U kunt een softwarereparatie uitvoeren, zelfs als het apparaat helemaal niet meer reageert.

De apparaatsoftware herstellen met Xperia Companion