Artikel-ID : 00225224 / Laatst gewijzigd : 27-06-2019Afdrukken

Kunnen producten die gebruikmaken van magneten invloed hebben op medische apparaten, zoals pacemakers?

Ik gebruik een medisch apparaat zoals een pacemaker, defibrillator of shunt met variabele druk voor de behandeling van hydrocefalie. Waar moet ik rekening mee houden?

    Medische apparaten zoals pacemakers, defibrillatoren of shunts met variabele druk voor de behandeling van hydrocefalie kunnen worden beïnvloed. Dit is afhankelijk van het magnetisch veld van de magneet in het apparaat.

    Raadpleeg uw arts als u gebruikmaakt van een van deze medische apparaten en een product van Sony wilt gaan gebruiken waarin magneten zitten, aangezien een aantal van onze producten het medische apparaat kan beïnvloeden.
    Daarnaast kan de magneet in het product medische apparaten nog steeds beïnvloeden als het apparaat uit staat. Houd het product uit de buurt van medische apparaten en personen die gebruikmaken van medische apparaten.

    OPMERKING: Bij producten van Sony kunnen onderdelen zoals speakers, hoofdtelefoons, tassen of de opening of sluiting van de productverpakking magneten bevatten. Tv's, camera's of smartphones kunnen zijn voorzien van ingebouwde speakers.