Van toepassing op model

Deze informatie geldt voor de volgende modellen:

• STR-DN1070

Over deze download

Voordelen en verbeteringen

• Voegt ondersteuning toe voor Chromecast built-in voor audio v1.36
  • Verbetert de connectiviteit van Chromecast built-in voor audio

Vorige voordelen en verbeteringen

Bekijk eerdere voordelen en verbeteringen

Beperkingen

• Alleen voor gebruik met de producten die in Europa worden verkocht. Niet alle modellen worden in alle landen verkocht.

Bestandsinfo

Bestandsnaam

• Firmware van AV-ontvanger naar versie M35.R.2196

Zipbestandsnaam

• UPDATE_M35R2196.zip

Bestandsversie

• Versie M35.R.2196

Bestandsgrootte

• 217 MB (228 095 311 bytes)

Releasedatum

• 25-02-2021

Voorbereiding

De firmwareversie controleren

Uw firmware is mogelijk al bijgewerkt, zeker als u een nieuwe AV-ontvanger hebt. Als het versienummer M35.R.2196 of hoger is, hoeft u de update niet uit te voeren.

Als u twijfelt, kunt u gemakkelijk controleren welke versie firmware u hebt:

1. Schakel uw tv in en zorg dat hij is afgestemd op de ingang waarop uw AV-ontvanger is aangesloten. Dus als de AV-ontvanger is aangesloten op de HDMI 2-aansluiting, kiest u HDMI 2 als ingang.
  2. Schakel de AV-ontvanger in.
  3. Druk op HOME op de afstandsbediening en wacht totdat het startscherm wordt weergegeven.
  4. Selecteer Setup (Installatie) → System Settings (Systeeminstellingen) → System Information (Systeeminformatie) met de pijltjestoetsen van de afstandsbediening en druk op ENTER.
  5. Op het lcd-scherm ziet het versienummer van de firmware er als volgt uit:
    Softwareversie M35.R.2196 — als het versienummer M35.R.2196 of hoger is, beschikt u al over de meest recente firmwareversie.

Er zijn twee eenvoudige manieren om de firmware op uw AV-ontvanger bij te werken

MethodeDit hebt u nodigWaarom deze methode gebruiken?

Internet/netwerk
(AANBEVOLEN)

• een actieve internetverbinding (met een Ethernet-kabel of draadloze router)
  • een compatibele tv
We raden deze methode aan, omdat deze methode de eenvoudigste en snelste manier is om uw firmware bij te werken.
USB-opslagapparaat
  • een computer
  • een USB-opslagapparaat
Update uw firmware op deze manier als u geen verbinding met internet hebt.

Downloaden en installeren

Uw AV-ontvanger bijwerken via internet

We raden deze methode aan, omdat deze methode de eenvoudigste manier is om firmware bij te werken. De update duurt gewoonlijk 15 tot 60 minuten. Stel eerst de apparatuur op en download vervolgens de update naar uw AV-ontvanger via het internet.

Dit hebt u nodig

• een actieve internetverbinding (met een Ethernet-kabel of draadloze router)
  • een compatibele tv

De update vlot laten verlopen

Bijwerken is meestal heel gemakkelijk. Ga als volgt te werk om de update in één keer goed uit te voeren:

• Lees de instructies aandachtig om beschadiging van de AV-ontvanger te voorkomen.
  • Schakel de AV-ontvanger niet uit - of ontkoppel hem niet van het stroomnet - tijdens de update.
  • Druk op geen enkele knop, tenzij dit wordt vermeld in de instructies.

De apparatuur instellen

1. Schakel uw tv in en zorg dat hij is afgestemd op de ingang waarop uw AV-ontvanger is aangesloten. Als de ontvanger aangesloten is op het HDMI 2-kanaal, kiest u HDMI 2 als ingang.
  2. Verbind de AV-ontvanger met een Ethernet-kabel of een draadloze router met uw internetbron.
  3. Schakel de AV-ontvanger in.

Download de update

1. Gebruik in het menu Home de pijltjestoetsen van de afstandsbediening om Setup (Instellen) → System Settings (Systeeminstellingen) → Software Update (Software-update) → Update via Internet te kiezen en druk vervolgens op Enter.
  2. Het bericht A new software version has been found on the network. Do you want to update the software? wordt weergegeven op het tv-scherm. Selecteer OK met de afstandsbediening en druk op ENTER.
  3. Het bericht Update to a new software version. Never turn off power while performing update. Current version M35.R.XXXX New version M35.R.2196 (Update naar nieuwe softwareversie. Schakel het apparaat niet uit terwijl de update wordt uitgevoerd. Huidige versie M35.R.XXXX Nieuwe versie M35.R.2196) wordt weergegeven op het tv-scherm. Selecteer Start met de afstandsbediening en druk op ENTER.
  4. De update wordt gestart.
  5. Het volgende bericht wordt op het tv-scherm weergegeven: When update starts, UPDATING will be displayed on the display window of the receiver. (Wanneer de update start, wordt UPDATING weergegeven in het weergavevenster van de ontvanger.) Update takes up to 60 minutes (De update duurt maximaal 60 minuten). Als de update is afgerond, wordt COMPLETE (Voltooid) op het weergavevenster van de ontvanger weergegeven en start de ontvanger automatisch opnieuw op. Koppel het netsnoer niet los tijdens de update. Nadat de software is gedownload, neemt het starten van de update ongeveer 5 minuten in beslag. Selecteer OK met de afstandsbediening en druk op ENTER.
  6. Tijdens het bijwerken is het bericht UPDATING zichtbaar op het weergavevenster.
  7. De firmware-upgrade is voltooid wanneer het bericht COMPLETE (Voltooid) in het weergavevenster verschijnt.
    OPMERKING: Schakel de AV-ontvanger niet uit - of ontkoppel hem niet van het stroomnet - tijdens de update.
  8. Nadat de upgrade is voltooid, wordt de AV-ontvanger automatisch opnieuw gestart.
  9. Controleer de firmware-versie. Als het versienummer M35.R.2196 is, is de update van de firmware geslaagd.

Probleemoplossing

Wat moet u doen als u problemen hebt met het bijwerken van de firmware van de AV-ontvanger via het internet:
  • Het bericht Update failed. Connect the USB memory containing the update files or connect to the network to retry. If the update continues to fail, please contact the customer service center (Update mislukt. Sluit het USB-geheugen met de updatebestanden aan of maak verbinding met het netwerk om het opnieuw te proberen. Raadpleeg de klantenservice als de update blijft mislukken) wordt op het tv-scherm weergegeven.
    1. Controleer of de router en alle tussen de AV-ontvanger en de router aangesloten apparaten ingeschakeld zijn.
    2. Controleer of het juiste type kabel (recht of gekruist) tussen de AV-ontvanger en de router wordt gebruikt.
    3. Controleer of alle kabels tussen de AV-ontvanger en de router goed zijn aangesloten.
    4. Voer de update opnieuw uit.
    Als u de software-update niet kunt uitvoeren, probeert u de updateprocedure via USB-geheugen.
  • Nadat het proces Update via internet is gestart, wordt het bericht Download capacity: xxxxxxKB/xxxxxKB and xx% is display in TV screen (Downloadcapaciteit: xxxxxx kb/xxxxx kb en xx% is weergegeven op het tv-scherm) weergegeven, maar de voortgangsbalk op het scherm is niet gewijzigd.
    Afhankelijk van de netwerkverbinding kan de update via internet lang duren (tot 60 minuten). Daarom wordt het bericht Download capacity: xxxxxxKB/xxxxxKB and xx% is display in TV screen (Downloadcapaciteit: xxxxxx kb/xxxxx kb en xx% is weergegeven op het tv-scherm) weergegeven en zal de voortgangsbalk op het scherm lange tijd niet veranderen.
  • Tijdens het uitvoeren van de updateprocedure via het internet wordt op het tv-scherm het bericht Connection status cannot be confirmed. Cannot communicate with the server. Please try again later. (Probeer het later nog eens.) en u kunt de firmware-upgrade niet uitvoeren.
    1. Controleer of de LAN-kabel goed aangesloten is.
    2. Controleer in de netwerkinstellingen of u al dan niet hebt aangegeven of uw AV-ontvanger een eigen IP-adres heeft. (Als u een proxy server gebruikt, moet u in het veld Proxy Server het IP-adres van de proxy invoeren in plaats van de proxy hostnaam)
    3. Voer de update opnieuw uit.
  • Tijdens de update is het toestel uitgeschakeld.
    Schakel de AV-ontvanger opnieuw in. Voer de update opnieuw uit.
  • De update is na meer dan 90 minuten nog niet voltooid.
    Als de AV-ontvanger via een draadloze verbinding op het netwerk is aangesloten, kunt u via een kabel verbinding met het netwerk maken en de procedure opnieuw uitvoeren.
    Als het probleem aanhoudt, is de transmissiesnelheid over het netwerk misschien laag. In dat geval probeert u uw systeem bij te werken via een USB-geheugen.
  • Het bericht This device is not connected to network. Perform network diagnostics in the connection server setting (Dit apparaat is niet met het netwerk verbonden. Voer de netwerkdiagnose in de instellingen van de verbindingsserver uit) wordt op het tv-scherm weergegeven.
    Controleer of de LAN-kabel aangesloten is op de AV-ontvanger.
  • Het bericht Already Updated (Al bijgewerkt) wordt op het tv-scherm weergegeven.
    De firmwareversie die momenteel is geïnstalleerd op de AV-ontvanger, is de nieuwste versie.

Update via USB-geheugenapparaat en uw pc

We raden aan om indien mogelijk de update via internet uit te voeren. Anders kunt u deze methode gebruiken. U downloadt de update naar uw computer, brengt hem over naar een USB-geheugenapparaat en vervolgens naar uw AV-ontvanger.

We raden de volgende besturingssystemen aan:

• Windows 10 / 8.1
  • Mac OS X

De update vlot laten verlopen

Bijwerken is meestal heel gemakkelijk. Ga als volgt te werk om de update in één keer goed uit te voeren:

• Lees de instructies aandachtig om beschadiging van de AV-ontvanger te voorkomen.
  • Schakel de AV-ontvanger niet uit - of ontkoppel hem niet van het stroomnet - tijdens de update.
  • Druk op geen enkele knop, tenzij dit wordt vermeld in de instructies.

Download het updatebestand naar uw computer

1. Lees de algemene voorwaarden en ga ermee akkoord.
  2. Download het bestand UPDATE_M35R2196.zip naar uw computer en onthoud in welke map u het opslaat.
  3. Vind het bestand op uw computer, klik erop met de rechtermuisknop en klik op Eigenschappen. Controleer of de grootte 217 MB (228 095 311 bytes) is.

Sla het bestand op naar het USB-geheugen

1. Pak het bestand uit op uw computer:
    • Voor Mac OS X: ga naar de locatie waar het bestand is gedownload en dubbelklik op het UPDATE_M35R2196.zip. De uitgepakte map heet UPDATE
    • Voor Windows 10 / 8.1:
      1. Ga naar de map waarin het bestand is gedownload en klik met de rechtermuisknop op het bestand UPDATE_M35R2196.zip. Klik vervolgens op Extract All (Alles uitpakken).
      2. Klik in het venster Extract Compressed (Zipped) Folders (Gecomprimeerde mappen uitpakken) op Extract (Uitpakken).
      3. Er wordt een nieuwe map gemaakt genaamd UPDATE.
  2. Zorg dat deze vier bestanden zich in de map UPDATE bevinden: MSB35-FW.BIN, MSB35-FW.ID, MSB35-FW_MB.BIN and MSB35-FW_MB.ID.
  3. Verbind een compatibel USB-opslagapparaat met uw computer.
    • Voor het besturingssysteem Mac OS X:
      sleep de map UPDATE naar de hoofdmap van het USB-apparaat.
    • Voor het besturingssysteem Windows:
      1. Ga naar de directory waar de map is aangemaakt en klik met de rechtermuisknop op de map UPDATE.
      2. Klik in het menu dat verschijnt op Send To... (Kopiëren naar...).
      3. Klik op het station dat met uw USB-apparaat overeenkomt (bijvoorbeeld Verwisselbare schijf E:).
      4. De updatemap wordt naar uw USB-apparaat gekopieerd.

OPMERKING: de update wordt niet uitgevoerd als het bestand niet naar de hoofdmap van het USB-apparaat is gekopieerd of als de bestandsnaam is gewijzigd.

De update naar uw AV-ontvanger overbrengen

Stel de apparatuur op en breng de update vervolgens over naar uw speler.

Zet de apparatuur klaar:
  1. Schakel uw tv in en zorg dat hij is afgestemd op de ingang waarop uw AV-ontvanger is aangesloten. Als de speler aangesloten is op het HDMI 2-kanaal, kiest u HDMI 2 als ingang.
  2. Schakel de AV-ontvanger in.
  3. Zorg dat geen andere USB-apparaten met de AV-ontvanger verbonden zijn. Als andere apparaten verbonden zijn, moet u ze afkoppelen.
De update overdragen:
  1. Plaats het USB-opslagapparaat met het updatebestand in de USB-poort op het voorpaneel van de AV-ontvanger.
  2. Gebruik in het menu Home de pijltjestoetsen van de afstandsbediening om Setup (Instellen) → System Settings (Systeeminstellingen) → Software Update (Software-update) → Update via USB Memory (Update via USB-geheugen) te kiezen en druk vervolgens op Enter.
  3. Het bericht Update files found in the USB memory. Do you want to update software? Current version M35.R.XXXX New version M35.R.2196. Do not turn off the power or remove the USB memory during the update. (Updatebestanden gevonden in USB-geheugen. Wilt u de software bijwerken? Huidige versie M35.R.XXXX Nieuwe versie M35.R.2196. Schakel de stroom niet uit en verwijder het USB-geheugen niet tijdens de update) wordt weergegeven op het tv-scherm. Selecteer OK met de afstandsbediening en druk op ENTER.
  4. Het volgende bericht wordt op het TV-scherm weergegeven: When update starts, UPDATING will be displayed on the display window of the receiver. (Wanneer de update start, wordt UPDATING weergegeven in het weergavevenster van de ontvanger.) Update takes up to 60 minutes (De update duurt maximaal 60 minuten). Als de update is afgerond, wordt COMPLETE (Voltooid) op het weergavevenster van de ontvanger weergegeven en start de ontvanger automatisch opnieuw op. Koppel het netsnoer niet los tijdens de update. Selecteer OK met de afstandsbediening en druk op ENTER.
  5. De update wordt gestart.
  6. Tijdens het bijwerken is het bericht UPDATING zichtbaar op het weergavevenster.
  7. De firmware-upgrade is voltooid wanneer het bericht COMPLETE (Voltooid) in het weergavevenster verschijnt.
    OPMERKING: Schakel de AV-ontvanger niet uit - of ontkoppel hem niet van het stroomnet - tijdens de update.
  8. De speler wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de update voltooid is. Gebruik de speler niet of schakel hem niet uit tot de update voltooid is.
  9. Verwijder het USB-apparaat uit de AV-ontvanger en schakel de AV-ontvanger in.
  10. Controleer de firmware-versie. Als het versienummer M35.R.2196 is, is de update van de firmware geslaagd.

Probleemoplossing

Wat u moet doen als u problemen hebt met het bijwerken van de firmware van uw AV-ontvanger met uw pc en een disc:
  • De berichten UPDATE en ERROR (Fout) verschijnen afwisselend op het displayvenster van de ontvanger.
    1. Schakel het systeem uit. Verwijder het netsnoer.
    2. Schakel de AV-ontvanger in.
    3. Voer de updateprocedure via USB-geheugen uit.
  • Tijdens de update is het toestel uitgeschakeld.
    Schakel de AV-ontvanger in en voer de update opnieuw uit via de procedure met een USB-geheugen.
  • Het bestand UPDATE_M35R2196.zip dat ik van de updatewebsite heb gedownload, kan niet worden uitgepakt.
    Was de download geslaagd? Verwijder het bestand en download het opnieuw.
  • De update is na meer dan 90 minuten nog niet voltooid.
    1. Verwijder de stekker uit het stopcontact en plaats hem na enkele minuten terug.
    2. Schakel de AV-ontvanger in.
    3. Voer de update opnieuw uit.