Van toepassing op model

Deze informatie geldt voor de volgende modellen:

• KD-43XE7000
  • KD-43XE7002
  • KD-43XE7003
  • KD-43XE7004
  • KD-43XE7005
  • KD-43XE7073
  • KD-43XE7077
  • KD-43XE7096
  • KD-49XE7000
  • KD-49XE7002
  • KD-49XE7003
  • KD-49XE7004

Vereiste downloads

Lees dit gedeelte voordat u het bestand downloadt.

Tenzij anders vermeld, moet het bestand hieronder vóór de firmware-update naar v8.905 worden geïnstalleerd om goed te werken. Als er meer dan één vereist bestand wordt vermeld, installeer ze dan in de op deze pagina aangegeven volgorde.

Firmware-update naar v8.535

Over deze download

Voordelen en verbeteringen

• Oplossing voor een probleem waarbij de afstandsbediening niet meer reageert wanneer u naar bepaalde zenders kijkt

Vorige voordelen en verbeteringen

Bekijk eerdere voordelen en verbeteringen

Beperkingen

• Alleen voor gebruik met in Europa verkochte tv's. Niet alle modellen worden in alle landen verkocht.

Voorbereiding

Controleer de softwareversie

Uw software is mogelijk al bijgewerkt. Als u twijfelt, kunt u door deze instructies te volgen eenvoudig controleren welke softwareversie u hebt:

1. Schakel de tv in en druk op de toets HOME op de afstandsbediening om het startmenu weer te geven.
  2. Navigeer naar Settings (Instellingen) en druk op Enter.
  3. Ga naar Customer Support (Klantondersteuning) en druk op Enter.
  4. Het model en de softwareversie worden weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm: v8.905.
    • Als het versienummer lager is dan 'v8.533', installeer dan versie 'v8.535' uit de sectie Downloaden op de pagina van uw model voordat u versie v8.905 gaat installeren.
    • Als het versienummer 'v8.533' of v8.535 is, kunt u direct v8.905 installeren.
    • Als het versienummer v8.905 of hoger is, hebt u de meest recente firmware al.

Systeemvereisten

Dit hebt u nodig

• een computer met internettoegang
  • een USB-opslagapparaat

Bestandsinfo

Bestandsnaam

• Firmware-update naar v8.905 voor tv

Zipbestandsnaam

• sony_tvupdate_2017_8905_eff_auth.zip

Bestandsversie

• 8.905

Bestandsgrootte

• 293 559 486 bytes

Releasedatum

• 10-03-2021

Downloaden

Belangrijke kennisgeving

• Lees de instructies aandachtig. Als u dat niet doet, is het mogelijk dat de tv niet meer reageert of moet worden gerepareerd.
  • Schakel de tv niet uit en ontkoppel de tv niet van het stroomnet tijdens de update.
  • Druk op geen enkele knop, tenzij dit wordt vermeld in de instructies.
  • Stop met opnemen voordat u begint met de firmware-update. (Alleen modellen met HDD-opname via USB)

De updater downloaden

Voordat u de update installeert, moet u deze downloaden van internet en op een USB-opslagapparaat opslaan.

1. Download het updatebestand naar uw pc.
    1. Klik op de knop Downloaden boven aan deze pagina en lees en accepteer de algemene voorwaarden.
    2. Klik op de knop Downloaden onder aan de pagina om het updatebestand te downloaden naar uw pc.
  2. Controleer de naam en grootte van het gedownloade bestand.
    1. Ga naar de map waarin het bestand is gedownload.
    2. Controleer of de grootte van bestand sony_tvupdate_2017_8905_eff_auth.zip 293 559 486 bytes is.
      OPMERKING: controleer op een Windows-pc de Grootte in plaats van Grootte op schijf in het venster Eigenschappen.
  3. Pak het gedownloade bestand uit.
    Nadat u het gedownloade bestand hebt uitgepakt, treft u de map sony_dtv02B40B09B4BD_00200100 aan.
  4. Sluit het USB-opslagapparaat aan op de pc.
  5. Kopieer of sleep het bestand sony_dtv02B40B09B4BD_00200100 naar de hoofdmap van het USB-apparaat.
    OPMERKING: de hoofdmap is de eerste of bovenste map van het apparaat, die alle andere mappen bevat.
  6. Verwijder het USB-opslagapparaat uit de computer en ga verder naar de volgende sectie.

Installeren

Stap 1: Installeer de update

Zodra u het updatebestand hebt gedownload en het USB-apparaat hebt voorbereid, kunt u de update op uw tv installeren. Het proces kan 15-30 minuten duren en tijdens de installatie wordt uw tv uitgeschakeld en vervolgens automatisch weer ingeschakeld. Voer de volgende stappen uit:

1. Zet de tv aan.
  2. Zorg ervoor dat er geen USB-apparaten zijn aangesloten op de tv.
  3. Sluit het USB-opslagapparaat met de map sony_dtv02B40B09B4BD_00200100 aan op een USB-poort van de tv.
    OPMERKING: elke USB-poort kan worden gebruikt als de tv er meerdere heeft.
  4. Druk op de knop HOME van de afstandsbediening om het startmenu te openen.
  5. Ga naar de categorie Settings (Instellingen) en druk op Enter om deze te selecteren.
  6. Ga naar en selecteer Customer Support (Klantondersteuning).
  7. Ga naar en selecteer Software update (Software-update) en selecteer vervolgens USB.
  8. Op het tv-scherm wordt een aantal verschillende berichten weergegeven — volg de instructies op het scherm.
  9. De update wordt gestart en een oranje ledlampje gaat knipperen op het voorpaneel van de tv.
    WAARSCHUWING: tijdens het software-installatieproces moet u het volgende niet doen:
    • Het USB-apparaat verwijderen
    • De tv uitzetten
    • De stekker van de tv uit het stopcontact halen
  10. Wanneer het bericht Firmware update complete (Firmware-update voltooid) wordt weergegeven op de tv, wordt de tv uitgeschakeld en vervolgens weer ingeschakeld om de update te voltooien. - Verwijder het USB-apparaat niet en schakel de tv niet uit.
  11. Nadat de tv opnieuw is ingeschakeld, verwijdert u het USB-apparaat uit de USB-poort.

Stap 2: Controleer of de update is geslaagd

Controleer de huidige softwareversie om te bevestigen dat de update is geïnstalleerd.

• Als het versienummer v8.905 of hoger is, is de update van de software uitgevoerd.
  • Is het versienummer niet v8.905 of hoger, download en installeer de update dan opnieuw.

Vragen en antwoorden

Mogelijk probleem tijdens de update

Meer informatie nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen over software-updates via internet:

• Zullen mijn persoonlijke instellingen na de update gewist zijn?
    Nee, al uw persoonlijke instellingen blijven bewaard.
  • Kan ik een oudere versie van de software installeren?
    Nee. Om ervoor te zorgen dat uw tv optimaal blijft presteren, is het niet mogelijk om een oudere softwareversie te installeren. De nieuwste softwareversie bevat alle voordelen en verbeteringen van eerdere versies.
  • Is het normaal dat de tv tijdens de update wordt uitgeschakeld?
    Het is normaal dat de tv tijdens de update herstart. Het herstarten van de tv zal langer duren tijdens de installatie van de nieuwe software.

Wat moet u doen als u problemen hebt met het updaten van de firmware van uw tv via internet?

Als het bericht An error occurred during the software update (Er is een fout opgetreden tijdens de software-update) of Software cannot be updated using this USB device (De software kan niet worden bijgewerkt met dit USB-apparaat) wordt weergegeven op het tv-scherm, kunt u doorgaan naar de volgende procedures voor een mogelijke oplossing:

1. Controleer of uw USB-opslagapparaat naar behoren werkt. Als dat het geval is, probeert u het updatebestand opnieuw te downloaden.
  2. Schakel de tv uit door op de knop POWER te drukken.
  3. Druk nogmaals op de knop POWER en voer de installatie opnieuw uit.

Als het bericht No newer version of the TV software was found (Geen recentere versie van de tv-software gevonden) wordt weergegeven op het voorpaneel van de tv, is de nieuwste softwareversie al op de tv geïnstalleerd en hoeft u deze dus niet bij te werken.

Andere veelgestelde vragen over probleemoplossing vindt u in de veelgestelde vragen op de ondersteuningswebsite van Sony.