Van toepassing op model

Deze informatie geldt voor de volgende modellen:

• KD-32W800

Over deze download

Voordelen en verbeteringen

• Oplossing voor een probleem waarbij de computer na de software-update voortdurend opnieuw wordt opgestart
  • Landenlijst inclusief Griekenland

Beperkingen

• Alleen voor gebruik met in Europa verkochte tv's. Niet alle modellen worden in alle landen/regio's verkocht.

Voorbereiding

Controleer de softwareversie

Uw software is mogelijk al bijgewerkt. Als u twijfelt, kunt u door deze instructies te volgen eenvoudig controleren welke versie van de software u hebt:

1. Schakel de tv in en druk op de toets HOME op de afstandsbediening.
  2. Selecteer Settings (Instellingen).
  3. Selecteer Device Preferences (Apparaatvoorkeuren).
  4. Selecteer About (Over), vervolgens wordt het versienummer weergegeven in de rij Softwareversie.

Als het versienummer 10007 of hoger is, hebt u al de meest recente softwareversie en is bijwerken niet vereist.

Er zijn twee eenvoudige manieren om de firmware op uw BRAVIA-TV bij te werken:

• Met de functie Update systeemsoftware (beginner)
  • Met een USB-flashstation

Met de functie Update systeemsoftware (beginner):

Sony zorgt voor software-updates om functionaliteiten te verbeteren en gebruikers de nieuwste tv-ervaring te bieden. De eenvoudigste manier om software-updates te ontvangen is via de internetverbinding van de tv. Als u een melding ontvangt voor een update van de systeemsoftware, kunt u deze installeren in het Startmenu.

De nieuwe firmware-update wordt in de weken na de release geleidelijk voor alle op internet aangesloten tv's uitgerold.

BELANGRIJK: De secties over 'Systeemvereisten', 'Bestandsinfo', en 'Downloaden en installeren' hebben betrekking op de updateprocedure met een USB-flashstation. U kunt deze negeren als u de update hebt uitgevoerd met de functie Update systeemsoftware.

Andere veelgestelde vragen over probleemoplossing vindt u in de veelgestelde vragen op de ondersteuningswebsite van Sony.

Met een USB-flashstation:

U kunt de software ook bijwerken met behulp van een USB-flashstation. Als er geen internetverbinding is ingesteld op uw tv of als u niet wilt wachten op de update via de functie Update systeemsoftware, probeer dan de update te downloaden en de tv bij te werken via een USB-flashstation, zoals hieronder wordt uitgelegd.

Systeemvereisten

Dit hebt u nodig

• een computer met internettoegang
  • een USB-flashstation
    Opmerking: U kunt uw tv ook bijwerken als er andere bestanden op het USB-flashstation staan.

Bestandsinfo

Bestandsnaam

• Firmware-update naar v10007 voor tv

Zipbestandsnaam

• sony_atvondfull_braviatl_10007000_wwa_auth.zip

Bestandsversie

• 10007

Bestandsgrootte

• 1 436 684 776 bytes

Releasedatum

• 14-07-2021

Downloaden en installeren

Belangrijke kennisgeving

• Lees de instructies aandachtig. Als u dat niet doet, is het mogelijk dat de tv niet meer reageert of moet worden gerepareerd.
  • Schakel de tv niet uit en ontkoppel de tv niet van het stroomnet tijdens de update.
  • Druk op geen enkele knop, tenzij dit wordt vermeld in de instructies.

De updater downloaden

Voordat u de update installeert, moet u deze downloaden van internet en op een USB-flashstation opslaan.

1. Download het updatebestand naar uw computer.
    1. Klik op de knop Downloaden boven aan deze pagina en lees en accepteer de algemene voorwaarden.
    2. Klik op de knop Downloaden onderaan de pagina om het updatebestand te downloaden naar uw computer.
  2. Controleer de naam en grootte van het gedownloade bestand (zie de sectie Bestandsinfo).
  3. Pak het gedownloade bestand uit op een gemakkelijk te terugvinden locatie op uw computer.
  4. Nadat u het gedownloade bestand hebt uitgepakt, treft u het bestand (SY0M_TPM219E_EUR_MT9675_ALLPANEL_braviatl.XXXXX_YYYYYYYY_ZZZZ.pkg) aan.
    Opmerking: XXXXX is de versie van deze software-update.
  5. Wijzig de naam van het .pkg-bestand in 'Sony_dtv_braviatl_XXXXX000_wwa_auth_no_tvcertificate.bin'.
    Opmerking: XXXXX is de versie van deze software-update.
  6. Sluit het USB-flashstation aan op de computer.
  7. Kopieer of sleep het bestand (Sony_dtv_braviatl_XXXXX000_wwa_auth_no_tvcertificate.bin) naar de hoofdmap van het USB-apparaat.
    Opmerking: De hoofdmap is de eerste of bovenste map van het apparaat, die alle andere mappen bevat.
  8. Verwijder het USB-flashstation uit de computer en ga verder naar de volgende sectie.

Stap 1: Installeer de update

Zodra u het updatebestand hebt gedownload en het USB-apparaat hebt voorbereid, kunt u de update op uw tv installeren. Het proces kan tot 15 minuten duren en tijdens de installatie wordt uw tv uitgeschakeld en vervolgens automatisch weer ingeschakeld. Voer de volgende stappen uit:

1. Zet de tv aan.
  2. Zorg ervoor dat er geen USB-apparaten zijn aangesloten op de tv.
  3. Sluit het USB-flashstation met het bestand (Sony_dtv_braviatl_XXXXX000_wwa_auth_no_tvcertificate.bin) aan op een USB-poort van de tv.
    Opmerking: Elke USB-sleuf kan worden gebruikt als de tv er meerdere heeft.
  4. Haal het netsnoer van de tv uit het stopcontact.
  5. De tv geeft de melding Software update in progress (De software wordt bijgewerkt) weer nadat u het netsnoer weer in het stopcontact hebt gestoken.
  6. Na enkele minuten start de tv automatisch opnieuw op.

WAARSCHUWING! Let tijdens het installatieproces van de software op het volgende:

• Verwijder het USB-apparaat niet
    • Schakel de tv niet uit
    • Haal het netsnoer van de tv niet uit het stopcontact

7. Verwijder het USB-apparaat voorzichtig uit de USB-sleuf.

Stap 2: Controleer of de update is geslaagd

Controleer de huidige softwareversie om te bevestigen dat de update is geïnstalleerd.

• Als het versienummer 10007 is, is de update van de software geslaagd.
  • Als het versienummer niet 10007 is, download en installeer de update dan opnieuw.

Vragen en antwoorden

Mogelijk probleem tijdens de update

Meer informatie nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen over software-updates via internet:

• Zijn mijn persoonlijke instellingen na de update gewist?
    Nee, al uw persoonlijke instellingen blijven bewaard.

• Kan ik een oudere versie van de software installeren?
    Nee, om ervoor te zorgen dat uw tv optimaal blijft presteren, wordt de installatie van een oudere softwareversie niet aanbevolen. De nieuwste softwareversie bevat alle voordelen en verbeteringen van eerdere versies.

• Is het normaal dat de tv tijdens de update wordt uitgeschakeld?
    Ja, het is normaal dat de tv tijdens de update herstart. Het herstarten van de tv zal langer duren tijdens de installatie van de nieuwe software.

Wat moet u doen als u problemen hebt met het updaten van de firmware?

Als het bericht An error occurred during the software update (Er is een fout opgetreden tijdens de software-update) wordt weergegeven op het tv-scherm, kunt u doorgaan naar de volgende procedures voor een mogelijke oplossing:

1. Zorg ervoor dat de tv ten minste 2 GB aan opslagruimte beschikbaar heeft.
    1. Druk op de afstandsbediening op de knop HOME om het menu START te openen.
    2. Navigeer naar Settings (Instellingen) en selecteer die optie.
    3. Navigeer naar Device Preferences (Apparaatvoorkeuren) en selecteer die optie.
    4. Navigeer naar Storage (Opslag) en selecteer die optie.
    5. Navigeer naar Internal Shared Storage (Interne gedeelde opslag) en selecteer deze optie.
    6. Navigeer naar Available (Beschikbaar) en controleer de huidige beschikbare opslagruimte.
  2. Schakel de tv uit door op de AAN-UIT-knop te drukken.
  3. Druk nogmaals op de AAN-UIT-knop en voer de installatie opnieuw uit.
  4. Als het bericht No newer version of the TV software was found (Geen recentere versie van de tv-software gevonden) wordt weergegeven op het tv-scherm, is de nieuwste softwareversie al op de tv geïnstalleerd en hoeft u deze dus niet bij te werken.

Opmerking: Als u de software met een USB-flashstation probeert bij te werken, controleer dan of uw USB-flashstation naar behoren werkt.

Andere veelgestelde vragen over probleemoplossing vindt u bij Vragen en antwoorden op de ondersteuningswebsite van Sony.