Van toepassing op model

Deze informatie geldt voor de volgende modellen:

• WF-1000XM4

Over deze download

Voordelen en verbeteringen

• Verbetert de stabiliteit tijdens het afspelen van muziek
  • Verbetert de gesprekskwaliteit
  • Verbetert de algemene prestaties

Eerdere voordelen en verbeteringen

Bekijk vorige voordelen en verbeteringen

Systeemvereisten

• Een Android-apparaat (V5.0 of nieuwer) of een iOS-apparaat (iOS 11.0 of nieuwer)
  • Een actieve internetverbinding
  • De nieuwste versie van de Sony | Headphones Connect-app (v5.2.0 of nieuwer) moet zijn geïnstalleerd
  • De koptelefoon moet zijn verbonden met uw Android- of iOS-apparaat

Bestandsinfo

Bestandsnaam

• Firmware-update naar 1.4.2 voor WF-1000XM4

Bestandsversie

• Versie 1.4.2

Bestandsgrootte

• 2.17 MB (2 277 280 bytes)

Releasedatum

• 24-03-2022

Voorbereiding

De firmwareversie controleren

Als de firmwareversie 1.4.2 is, hoeft u de update niet uit te voeren. Als u twijfelt, kunt u eenvoudig controleren welke versie van de firmware u hebt:

1. Start de Sony | Headphones Connect-app.
  2. Verbind uw koptelefoon met de Sony | Headphones Connect-app.
  3. Tik op de drie puntjes (Menu-knop) in de rechterbovenhoek.
  4. Selecteer de versie van uw apparaat in het menu. Dit wordt alleen weergegeven als het apparaat is verbonden met de Sony | Headphones Connect-app.
  5. Controleer de firmwareversie.

Belangrijke kennisgeving

• Schakel de koptelefoon NIET uit en tik NIET op (aan-uitknop).
  • Voer de update niet uit op een locatie waar het Wi-Fi-signaal instabiel is, zoals in een trein, op een plek waar Wi-Fi-signalen overbelast worden of in de buurt van een magnetron, draadloze telefoon of een ander apparaat dat gebruikmaakt van radiogolven op de 2,4 GHz-bandfrequentie.
  • Zorg ervoor dat beide apparaten (Android- of iOS-apparaat en koptelefoon) volledig zijn opgeladen.
  • Stel in de Sony | Headphones Connect-app de Automatic power off function (Functie voor automatisch uitschakelen) (de uitschakelfunctie wanneer u de koptelefoon niet draagt) in op Do not turn off (Niet uitschakelen).
    Opmerking: U kunt deze instelling herstellen nadat de update is voltooid.
  • Koppel alle andere Bluetooth-apparaten, zoals draagbare apparaten en smartwatches, los van uw Android- of iOS-apparaat voordat u de update start.

Voordat u de upgrade uitvoert

• Na de update kan de firmware niet worden teruggezet naar een eerdere versie.
  • Voor zowel Android- als iOS-apparaten duurt de updateprocedure ongeveer 60 minuten. (De bestandsgrootte is ongeveer 2.17 MB)
  • Afhankelijk van radiogolven in de omgeving en uw Android- of iOS-apparaat kan de voltooiing meer tijd in beslag nemen.
  • Volg onderstaande procedure om de koptelefoon bij te werken:
    Opmerking: Wanneer de standaardinstelling Automatic download of software (Software automatisch downloaden) is ingeschakeld in de Sony | Headphones Connect-app, wordt het downloaden en overdragen van de updatesoftware automatisch uitgevoerd.
    • Download gegevens van de server naar het Android- of iOS-apparaat.
    • Draag gegevens van het Android- of iOS-apparaat over naar de koptelefoon.
      Opmerking: De koptelefoon kan muziek blijven afspelen, zelfs tijdens het downloaden van updates en het overdragen van gegevens. De Google Assistent en Amazon Alexa zijn echter niet beschikbaar tijdens het downloaden en overdragen. Als de update mislukt, stop dan met het afspelen van muziek en probeer opnieuw bij te werken.
    • Voer de update uit met de koptelefoon

Downloaden en installeren

Volg onderstaande procedure om de koptelefoon bij te werken:

• Download gegevens van de server naar het Android- of iOS-apparaat.
  • Draag gegevens van het Android- of iOS-apparaat over naar de koptelefoon.
  • Voer de update uit met de koptelefoon.

Stap 1: Installeer de update

1. Start de Sony | Headphones Connect-app.
  2. Verbind uw koptelefoon met de Sony | Headphones Connect-app.
    • Als u nooit eerder verbinding hebt gemaakt met de Sony | Headphones Connect-app, volgt u de instructies op het scherm om verbinding te maken met de koptelefoon.
    • Als u eerder verbinding hebt gemaakt met de Sony | Headphones Connect-app, selecteer dan uw koptelefoon.
  3. Het downloaden en overdragen begint en nadat dit is voltooid, wordt automatisch het volgende scherm weergegeven.
    Opmerking: Wanneer de standaardinstelling Automatic download of software (Software automatisch downloaden) is ingeschakeld op de Sony | Headphones Connect-app, wordt het downloaden en overdragen van de updatesoftware automatisch uitgevoerd. Als u de instelling voor Automatic download of software (Automatisch downloaden van software) hebt uitgeschakeld in de Sony | Headphones Connect-app, wordt het downloaden en overdragen van updatesoftware niet automatisch gestart en dient u de onderstaande procedure te volgen:
    1. Zorg ervoor dat zowel de R- als L-kant van de koptelefoon is verbonden.
    2. Het volgende scherm wordt weergegeven wanneer de verbinding tot stand is gekomen. Als er een update is, wordt het bericht The latest headphones software is available (De nieuwste koptelefoonsoftware is beschikbaar) weergegeven. Druk op More Info (Meer info).
      afbeelding van het scherm Headphones Connect
    3. Ga naar het scherm Update Software (Software bijwerken). Controleer of versie 1.4.2 wordt weergegeven en druk op START (Android) of Start (iOS).
  4. Update the headphones software (De koptelefoonsoftware bijwerken) wordt weergegeven. Druk op More info(Meer info).
  5. Ga naar het scherm Update Software (Software bijwerken). Controleer of versie 1.4.2 wordt weergegeven en druk op START (Android) of Start (iOS).
  6. Het updateproces start en duurt een paar minuten.
    Opmerking: Tijdens de update wordt de koptelefoon automatisch uitgeschakeld. Wacht echter een ogenblik, want het apparaat wordt automatisch weer ingeschakeld en maakt opnieuw verbinding via Bluetooth voordat de update is voltooid.
  7. Druk op OK wanneer de software-update is voltooid.

Stap 2: Controleer of de update is geslaagd

Controleer na de update of de nieuwe versie correct is geïnstalleerd door de stappen in de sectie Check the firmware version (De firmwareversie controleren) te doorlopen. Als de aangeduide firmwareversie 1.4.2 is, is de upgrade geslaagd.

Vragen en antwoorden

Er wordt een foutmelding over de update weergegeven.

1. Druk op OK.
  2. Start de koptelefoon opnieuw op (plaats de koptelefoon in de houder en haal hem er vervolgens weer uit).
  3. Start daarna de Sony | Headphones Connect-app opnieuw en voer de update opnieuw uit.

Controleer de firmwareversie, ook al is de update mislukt. Als de weergegeven versie 1.4.2 is, is de firmware-update geslaagd. Als dit niet het geval is, start u de firmware-update opnieuw. U kunt de versie controleren bij de instellingen in de Sony | Headphones Connect-app. Voor meer informatie over hoe u de versie kunt controleren, kunt u terecht bij Check the firmware version (Firmwareversie controleren) op deze pagina.