Artikel-ID : 00275452 / Laatst gewijzigd : 09-03-2022Afdrukken

Nieuwe software-update beschikbaar: oplossing voor wazig of korrelig tv-beeld (februari 2022)

  BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

  Oplossing voor incidentele pixelvorming of beeldvervaging

  In februari 2022 is Sony begonnen met de implementatie van een nieuwe software-update die incidentele pixelvorming of beeldvervaging (ook wel macro-blokkering genoemd) verhelpt bij tv kijken via een CI+-module. Als u soms afzonderlijke vierkante pixels op het tv-scherm ziet, volgt u de stappen in dit artikel om de nieuwe software-update te downloaden.

  Opmerking: De software-update wordt geleidelijk doorgevoerd en het implementatieschema kan variëren afhankelijk van het tv-model.


  Stap 1: Controleer het tv-model

  Het probleem met pixelvorming kan zich voordoen op de volgende tv-modellen, vooral als u een CI+-module-smartcard gebruikt om tv te kijken. Controleer of uw tv-serie in de onderstaande lijst is opgenomen:

  • Android TV's van Sony uit 2021: Serie X80J, X81J, X82J, X85J, X89J, X90J, X92J, X93J, X94J, X95J, A80J, A83J, A84J, A90J en Z9J
  • Android TV's van Sony uit 2020: XH90- en XH92-serie

  Hoe weet ik of ik een CI+-module gebruik?


  Stap 2: Werk uw tv-software bij

  U krijgt de update automatisch als de instelling Automatically check for update (Automatisch updates zoeken) is ingeschakeld op uw tv.

  TIP: U kunt deze software-update downloaden zodra deze beschikbaar is voor uw model door de onderstaande stappen op uw tv uit te voeren:

  Ga naar Settings (Instellingen) System (Systeem) → About (Over) System Software update (Update systeemsoftware) → Software update (Software-update).
   

  U kunt de update ook downloaden met een USB-flashstation.