Artikel-ID : 00206657 / Laatst gewijzigd : 27-06-2019

Screen reader

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten of besturingssystemen:

•  Producten: Raadpleeg het gedeelte waarin staat op welke producten en categorieën dit artikel van toepassing is.
    • Besturingssystemen: Android™ 8.0 Oreo™

Screen reader werkt door middel van het uitspreken van informatie op het tv-scherm, zoals de programmagids en het instellingenscherm, die mensen met een visuele handicap mogelijk niet goed kunnen zien.
    Om de functie Screen reader gebruiken, hebt u een internetverbinding nodig.

Er zijn twee manieren om Screen reader in- of uit te schakelen.

1. Snelkoppeling toegankelijkheid
      Door de knop MUTING op de tv-afstandsbediening gedurende drie seconden ingedrukt te houden, wordt Screen reader aan- of uitgezet.
      OPMERKING: De standaardinstelling van deze Snelkoppeling Toegankelijkheid is ingesteld op Screen reader. Deze snelkoppelingsfunctie is niet beschikbaar tijdens de eerste configuratie.

2. Screen reader activeren vanuit de Instellingen
      1. Druk op Home op de tv-afstandsbediening.
      2. Het pictogram Instellingen bevindt zich in de rechterbovenhoek van het Startmenu. Houd de pijltjestoets omhoog ongeveer drie seconden ingedrukt, houd de pijltjestoets naar rechts ongeveer twee seconden ingedrukt om Settings (Instellingen) te selecteren en druk op de knop Enter.
      3. Druk op de pijltjestoets omlaag om Toegankelijkheid te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
      4. Druk op de pijltjestoets omlaag om Screen reader te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
      5. Selecteer Inschakelen en druk vervolgens op de knop Enter.
      6. Selecteer OK en druk vervolgens op de knop Enter.

De taal wijzigen

1. Druk op Home op de tv-afstandsbediening.
    2. Het pictogram Instellingen bevindt zich in de rechterbovenhoek van het Startmenu. Houd de pijltjestoets omhoog ongeveer drie seconden ingedrukt, houd de pijltjestoets naar rechts ongeveer twee seconden ingedrukt om Settings (Instellingen) te selecteren en druk op de knop Enter.
    3. Druk op de pijltjestoets omlaag om Toegankelijkheid te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    4. Druk op de pijltjestoets omlaag om Text to speech (Tekst naar spraak) te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    5. Druk op de pijltjestoets omlaag om Engine configuration (Engine-configuratie) te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    6. Druk op de pijltjestoets omlaag om Language (Taal) te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    7. Selecteer de gewenste taal uit de lijst en druk op de knop Enter. De functie screen reader werkt wanneer de Taal in de Instellingen overeenkomt met de taal die u hebt geselecteerd in Engine configuration (Engine-configuratie).

De spraaksnelheid wijzigen

1. Druk op Home op de tv-afstandsbediening.
    2. Het pictogram Instellingen bevindt zich in de rechterbovenhoek van het Startmenu. Houd de pijltjestoets omhoog ongeveer drie seconden ingedrukt, houd de pijltjestoets naar rechts ongeveer twee seconden ingedrukt om Settings (Instellingen) te selecteren en druk op de knop Enter.
    3. Druk op de pijltjestoets omlaag om Toegankelijkheid te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    4. Druk op de pijltjestoets omlaag om Text to speech (Tekst naar spraak) te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    5. Druk op de pijltjestoets omlaag om Speech rate (Spraaksnelheid) te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    6. Selecteer de gewenste snelheid, van Very slow (Zeer langzaam) tot Fastest (snelst) en druk op de knop Enter.