Artikel-ID : 00206648 / Laatst gewijzigd : 27-06-2019

Tekst vergroten

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten of besturingssystemen:

• Producten: Raadpleeg het gedeelte waarin staat op welke producten en categorieën dit artikel van toepassing is.
    • Besturingssystemen: Android™ 8.0 Oreo™

De functie Tekst vergroten is handig voor mensen die moeite hebben met lezen vanaf het tv-scherm omdat de tekst te klein is om te lezen.

Tekst vergroten inschakelen

1. Druk op Home op de tv-afstandsbediening.
    2. Selecteer Instellingen rechtsboven in het startscherm en druk op de knop Enter.
    3. Druk op de pijltjestoets omlaag om Toegankelijkheid te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    4. Druk op de pijltjestoets omlaag om Text magnification (Tekst vergroten) te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    5. Selecteer Inschakelen en druk vervolgens op de knop Enter.
    6. Selecteer OK en druk vervolgens op de knop Enter.
    7. Druk op de knop Home om het scherm te verlaten.

OPMERKING: De beschikbaarheid van de functie Tekst vergroten varieert, afhankelijk van land/regio/taal.

De kleur van de tekst wijzigen

1. Druk op Home op de tv-afstandsbediening.
    2. Selecteer Instellingen rechtsboven in het startscherm en druk op de knop Enter.
    3. Druk op de pijltjestoets omlaag om Toegankelijkheid te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    4. Druk op de pijltjestoets omlaag om Text magnification (Tekst vergroten) te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    5. Druk op de pijltjestoets omlaag om Configuration (Configuratie) te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    6. Selecteer Colour (Kleur) en druk vervolgens op de knop Enter.
    7. Druk op de pijltjestoets omlaag om de gewenste combinatie van tekst en achtergrondkleur te kiezen. De opties zijn Wit op zwart, Zwart op wit en Geel op zwart. Druk vervolgens op de knop Enter.
    8. Druk op de knop Home om het scherm te verlaten.

De duur van het verschijnen van de tekst wijzigen

1. Druk op Home op de tv-afstandsbediening.
    2. Selecteer Instellingen rechtsboven in het startscherm en druk op de knop Enter.
    3. Druk op de pijltjestoets omlaag om Toegankelijkheid te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    4. Druk op de pijltjestoets omlaag om Text magnification (Tekst vergroten) te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    5. Druk op de pijltjestoets omlaag om Configuration (Configuratie) te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    6. Druk op de pijltjestoets omlaag om Duration (Duur) te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    7. Druk op de pijltjestoets omhoog of op de pijltjestoets omlaag om de gewenste tijdsduur te selecteren, van Very Short (Zeer kort) tot Very long (zeer lang) en druk vervolgens op de knop Enter.
    8. Druk op de knop Home om het scherm te verlaten.

OPMERKING: Vergelijkbare functies zijn ook beschikbaar in de internetbrowser

• Zoom - vergroot niet alleen de tekst, maar alle elementen op het scherm.
    • Text Size (Tekstgrootte) - Selecteer een tekstgrootte van Normal (Normaal) of Large (Groot).

*Android TV is een handelsmerk van Google LLC; Oreo is een handelsmerk van de Mondelez International, Inc.-groep.