Artikel-ID : 00147911 / Laatst gewijzigd : 25-03-2024Afdrukken

Hoe kan ik 4K- en HDR-content bekijken op 4K Android TV's van Sony met een extern HDMI-apparaat?

4K-content (50p/60p of 100/120p):

Opmerking: Sommige modellen bieden geen ondersteuning voor 4K Enhanced Format (Verbeterde indeling) (18 Gbps of hoger), zoals 4K 100p/120p. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Enhanced Format (Verbeterde indeling): Welke typen 8K- of 4K-videosignalen (50p/60p of 100p/120p) worden door de tv ondersteund?

1. Sluit de tv aan met een HDMI-kabel die het afspelen van 4K-content ondersteunt.
      • Content weergeven in 4K 50p/60p:
        • Gebruik een snelle HDMI-kabel om de tv aan te sluiten op een HDMI-apparaat dat 4K ondersteunt.
      • Inhoud weergeven in 4K Enhanced Format (Verbeterde indeling) (18 Gbps):
        • Gebruik een hoogwaardige supersnelle HDMI-kabel om de tv aan te sluiten op een HDMI-apparaat dat 4K ondersteunt.
      • Content weergeven in 4K Enhanced Format (Verbeterde indeling) (18 Gbps of hoger):
        • Gebruik een supersnelle HDMI-kabel om de tv aan te sluiten op een HDMI-apparaat dat 4K ondersteunt.
    2. Sluit de HDMI-kabel aan op een compatibele HDMI-aansluiting op de tv.
      Opmerking: Compatibele HDMI-aansluitingen zijn afhankelijk van het tv-model. Raadpleeg de volgende FAQ voor meer informatie: Welke functies worden ondersteund op elk van de HDMI-aansluitingen?
    3. Open het scherm (Settings) (Instellingen) met de afstandsbediening. Toegang tot de Instellingen
    4. Selecteer Channels & Inputs (Zenders en ingangen) of Watching TV (TV kijken).
      Opmerking: Als de bovenstaande opties niet worden weergegeven, slaat u deze stap over.
    5. Selecteer Externe ingangen.
    6. Selecteer HDMI signal format (HDMI-signaalindeling) of HDMI signal format/VRR (HDMI-signaalindeling/VRR).
    7. Afhankelijk van uw tv-model stelt u de HDMI-signaalindeling in op een van de onderstaande opties: Enhanced Format-instellingen (Verbeterde indeling)

HDR-content (High Dynamic Range – Groot dynamisch bereik):

Volg de onderstaande stappen om HDR-content af te spelen:

1. Bereid een tv voor die HDR-content ondersteunt.
      Opmerkingen:
      • Raadpleeg het volgende artikel om te zien of uw tv HDR-content ondersteunt en om de compatibiliteit van de HDMI-aansluiting te controleren: Is mijn Android TV/Google TV compatibel met HDR?
      • Sommige HDMI-aansluitingen ondersteunen mogelijk geen 4K (60p) met HDR.
      • De 2K W80xG-serie ondersteunt alleen de volgende content:
        • PlayStation 4 HDR-games met HDMI-aansluiting.
        • Netflix- en YouTube™-app voor HDR-video.
    2. Sluit het HDMI-apparaat met HDR-ondersteuning aan op de tv.