Artikel-ID : 00168050 / Laatst gewijzigd : 07-09-2020

4K-films op YouTube bekijken op uw Android TV

Om 4K-films op YouTube af te spelen met een Android TV die 4K-compatibel is, volgt u de onderstaande stappen:

4K-films op YouTube zoeken

Films kunnen alleen worden afgespeeld in 4K-resolutie wanneer ze worden afgespeeld via de YouTube-app. Als u de videofilms afspeelt via de internetbrowser, worden ze niet afgespeeld in 4K.

1. Druk op de Home-knop op de afstandsbediening.
    2. Selecteer YouTube in de categorie Apps.
    3. Zoek naar trefwoorden, zoals 4K-video, door middel van het zoekveld van YouTube. Als u α7 en 4K (of alpha7 en 4K) invoert, vindt u prachtige 4K-films die zijn opgenomen met Sony-apparaten.

De beeldkwaliteit op YouTube wijzigen

1. Druk tijdens het afspelen op de knop Enter op de afstandsbediening.
    2. Druk op de pijltjestoets links om (Meer) te selecteren en druk vervolgens op de knop Enter.
    3. Controleer het pictogram Quality (Kwaliteit) op het scherm. (Vergeet niet dat stappen of menu-items van YouTube zonder kennisgeving kunnen worden gewijzigd).
      • Als er een blauw 4K-pictogram wordt weergegeven, kijkt u naar content in 4K-resolutie.
        Als het blauwe 4K-pictogram niet wordt weergegeven, kijkt u naar content met een andere resolutie.
      • Als u de beeldkwaliteit wilt wijzigen, selecteert u Quality (Kwaliteit) en vervolgens 2160p, 4K.

Afhankelijk van de snelheid van het netwerk of de gebruiksomstandigheden kunnen films worden gepauzeerd of bufferen tijdens het afspelen van YouTube-films met 4K-resolutie. Mogelijk kunt u 2160p, 4K niet selecteren vanwege de netwerkomgeving.
    In deze gevallen stelt u de kwaliteit van YouTube in op Auto of lage resolutie.