Artikel-ID : 00168050 / Laatst gewijzigd : 01-04-2019

4K-films op YouTube bekijken op Android TV

Om 4K-films op YouTube af te spelen met een Android TV die 4K-compatibel is, volgt u de onderstaande stappen.

1. Verbind de tv met internet via een bekabelde of een draadloze aansluiting. Hieronder vindt u meer informatie.
      • De BRAVIA-TV met een netwerk verbinden via een bekabelde aansluiting.
      • De Android-tv met een netwerk verbinden via een draadloze aansluiting.

BELANGRIJK: Een draadloze aansluiting wordt aangeraden. Aangezien 4K-video's werken met hoge gegevenscapaciteit, worden de video's niet gelijkmatig afgespeeld als de internetaansluiting niet snel genoeg is (een breedbandverbinding van minstens een 40 Mbps wordt aanbevolen). Als u een LAN-kabel beschikbaar hebt, probeer dan tussen de router van het draadloze LAN en de tv een verbinding te maken via de kabel.

OPMERKING:
        • Als u overgaat van een al eerder tot stand gebrachte draadloze verbinding naar een verbinding via een kabel, kunt u de kabelverbinding tussen de router van het draadloze LAN en de tv misschien niet meteen inschakelen. In dit geval houdt u de aan-uitknop van de tv ingedrukt om deze opnieuw te starten.
        • U kunt als volgt controleren of de verbinding tot stand is gebracht met het bekabelde LAN.
          1. Druk op de knop HOME op de afstandsbediening.
          2. Controleer of het pictogram van Netwerkinstelling in de categorie Instellingen gelijk is aan het pictogram in de onderstaande afbeelding.

Afbeelding
    2. 4K-films op YouTube zoeken,
      1. Druk op de knop HOME op de afstandsbediening.
      2. Selecteer YouTube in de categorie Apps.
        OPMERKING: Video's kunnen alleen worden afgespeeld in 4K-resolutie tijdens het afspelen vanuit de YouTube-app van het startmenu. Als u de video's vanuit de internetbrowser afspeelt, worden ze niet afgespeeld in 4K.
      3. Zoek naar trefwoorden, zoals 4K-video, door middel van het zoekveld van YouTube.

Een voorbeeld van zoeken naar films die zijn geüpload met 4K-resolutie

OPMERKING: Hieronder staan de aanwijzingen voor het zoeken naar de films die vanaf augustus 2016 zijn uitgebracht op het officiële YouTube-kanaal van Sony. Films in het kanaal worden dagelijks bijgewerkt, dus het zoekresultaat zal niet noodzakelijkerwijs altijd hetzelfde zijn.

• Zoeken met trefwoorden
          Als u α7 en 4K (of alpha7 en 4K) typt, worden de fraaie 4K-video's gevonden die zijn opgenomen met de digitale camera's met verwisselbare lens α7RII van Sony.
        • Zoeken in films die zijn gepubliceerd op het officiële kanaal van Sony
          U kunt Sony kiezen in het menu aan de linkerkant en zoeken naar 4K-films in de miniatuurweergaven aan de rechterkant.
    3. Controleer of de film op YouTube in 4K is of wijzig de beeldkwaliteit

U kunt u de beeldkwaliteit (resolutie) van de film die u bekijkt wijzigen door te klikken op AfbeeldingQuality (Kwaliteit) op het afspeelscherm van YouTube. Als 2160p als beeldkwaliteit (resolutie) wordt getoond, is de beeldkwaliteit van deze film 4K.

OPMERKING: Pictogram Afbeelding wordt mogelijk niet weergegeven, afhankelijk van de snelheid van uw internetaansluiting.
    4. Video's gelijkmatiger afspelen / de helderheid verbeteren
      Schakel tijdens het afspelen van een film aan de hand van de volgende stappen de Motionflow in om te controleren of de helderheid is verbeterd.
      1. Druk op de knop ACTION MENU op de afstandsbediening.
      2. Selecteer Picture adjustments (Beeldaanpassingen).
      3. Selecteer Geavanceerde instellingen.
      4. Selecteer Motion (Beweging).
      5. Selecteer Motionflow.
      6. Selecteer Standaard Vloeiend. U kunt ook Gebruiker kiezen en vervolgens de instellingen van Vloeiendheid en Helderheid op Max zetten.