Artikel-ID : 00117149 / Laatst gewijzigd : 07-12-2020Afdrukken

Veelgestelde vragen over de functie Voice Search op Sony Android-tv's

  Het op Android gebaseerde tv-assortiment van Sony voor 2015 ondersteunt spraakherkenningsfunctionaliteit. Met deze functie, die "Voice Search" (Gesproken zoeken) heet, kunnen gebruikers met behulp van hun stem opdrachten geven aan de tv.

  Google slaat audiogegevens van de gebruiker op zijn servers op. Dit is bedoeld om de nauwkeurigheid van de spraakherkenningssoftware en de algehele kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Gesproken zoekopdrachten en commando's worden alleen naar Google verzonden als de gebruiker heeft aangegeven gebruik te willen maken van de Voice Search-functie.

  Persoonlijke gegevens die zijn opgeslagen op de servers van Google, worden niet gedeeld met derden zonder de nadrukkelijke toestemming van de gebruiker. Meer hierover kunt u lezen op de pagina met het Privacybeleid van Google.

  Een overzicht van belangrijke punten van Voice Search

  V: Wat is Voice Search?
  A: Met de functie Voice Search (Gesproken zoeken) kunnen gebruikers met hun eigen stem vragen stellen of opdrachten geven aan hun tv.

  V: Hoe werkt Voice Search ?
  A: De spraakherkenningssoftware van Google vertaalt de gesproken uitdrukkingen van de gebruiker in een indeling die het systeem kan begrijpen.

  V: Welke hardware ondersteunt Voice Search?
  A: Op alle op Android gebaseerde tv's van Sony voor 2015 is Voice Search vooraf geïnstalleerd.

  V: Wat zijn de voordelen van Voice Search?
  A: Met Voice Search kunnen gebruikers zonder afstandsbediening zoeken of opdrachten geven aan de tv. Dat zorgt voor een snellere, vloeiendere gebruikerservaring.

  V: Moet ik Voice Search gebruiken?
  A: Nee, u kunt helemaal zelf beslissen of u de functie wilt gebruiken of niet.

  V: Hoe weet ik wanneer ik Voice Search aan het gebruiken ben?
  Door het microfoonpictogram te selecteren in de snelzoekbalk of op het virtuele toetsenbord. Het microfoonpictogram verandert van blauw in rood en de led op uw touchpad-afstandsbediening wordt ingeschakeld om aan te geven dat Voice Search klaar is om uw vraag of opdracht te ontvangen.

  V: Waarom moet Google mijn audiogegevens opslaan?
  A: Om de nauwkeurigheid van de spraakherkenningssoftware en de algehele kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

  V: Worden gegevens zoals de inlognaam voor mijn Google-account opgeslagen?
  Nee, de inlognaam voor uw Google-account wordt niet in de audiogegevens opgeslagen, tenzij u ervoor kiest om dat wel te doen.

  V: Wordt mijn informatie aan derden doorgegeven?
  A: Nee, vertrouwelijke en persoonlijke gegevens worden opgeslagen op de servers van Google en worden niet gedeeld met derden zonder nadrukkelijke toestemming van de gebruiker.

  V: Waar kan ik meer informatie vinden over het privacybeleid van Google?
  A: Meer hierover kunt u lezen op de pagina met het Privacybeleid van Google.

  De volgende artikelen helpen u bij de initialisatie en synchronisatie en leggen uit hoe u uw touchpad-afstandsbediening gebruikt met Voice Search op uw Sony Android-tv:

  OPMERKING: Om Voice Search te kunnen gebruiken, hebt u een touchpad-afstandsbediening nodig. Sommige Sony Android-tv's worden niet standaard geleverd met touchpad-afstandsbediening.