Artikel-ID : 00166263 / Laatst gewijzigd : 22-10-2019

HDR — veelgestelde vragen

Wat is HDR?

Groot dynamisch bereik (HDR) is een nieuwe indeling voor videosignalen die een veel grotere helderheid en betere kleurweergave biedt in vergelijking met het standaard dynamisch bereik (SDR), een decennia oude specificatie die door traditionele HDTV's worden gebruikt.

HDR-inhoud die wordt afgespeeld op een HDR-compatibele tv produceert over het algemeen een aanzienlijk voller en rijker beeld dat in de buurt komt van wat u met uw ogen ziet. Zo ziet u dieper zwart met meer details, helderdere belichte stukken en een nog breder kleurenspectrum dan bij oude HDTV-technologie. Films en tv-programma's zien er daardoor realistischer en levensechter uit.

Welke tv's ondersteunen HDR?

U hebt een HDR-tv en HDR-compatibele inhoud nodig om HDR te kunnen ervaren. De volgende tv's ondersteunen HDR:

• 4K HDR 2015-modellen: X85C, S85C, X91C, X90C, X93C en X94C
    • 4K HDR 2016-modellen: XD70, XD75, SD80, XD80, XD83, XD85, SD85, XD93/XD94 en ZD9
    • 4K HDR 2017 modellen: XE70, XE80, XE85, XE90, XE93, XE94 en A1
      • 2K HDR 2017 modellen: RE40, RE45, WE61, WE66 en WE75
    • 4K HDR 2018 modellen: XF, ZF en AF
    • 4K HDR 2019 modellen: AG9, XG95, XG85, XG87, AG8, XG70 XG80, XG81, XG83 en XG90
    • 8K HDR 2019 modellen: ZG9

OPMERKING: U kunt ook op uw tv-doos zoeken naar het 4K HDR-logo of uw modelnummer zoeken op onze ondersteuningswebsite.

Hoe kan ik HDR-inhoud bekijken?

Uw tv geeft automatisch HDR-compatibele inhoud weer. Als u HDR-inhoud bekijkt vanaf HDMI-apparaten moet u echter de HDMI signal format (Indeling HDMI-signaal) wijzigen.

Momenteel zijn er verschillende media die HDR ondersteunen:

• Internetstreaming: Apps zoals Netflix en Amazon Video*
    • 4K UHD Blu-ray Disc-spelers
    • PS4/PS4 Pro en andere consoles

*Beschikbaarheid van deze inhoud verschilt per land/regio.

Grote omroepen/providers, waaronder BBC en SKY, zijn van plan om in de toekomst HDR-compatibele inhoud uit te zenden.

Welke HDMI-poort moet ik gebruiken?

UHD-decoders (STB), UHD Blu-ray Disc-spelers of PS4 Pro-consoles dient u met een compatibele 2.0 HDMI-kabel aan te sluiten op een HDCP-compatibele HDMI-poort.

OPMERKINGEN:

• Compatibele poort is afhankelijk van het model en het type HDR.
    • PS4 Pro wordt geleverd met een 2.0 HDMI-kabel.

Wat zijn de aanbevolen instellingen en welke kabels moet ik gebruiken om HDR-inhoud te kijken?

Uw tv geeft automatisch HDR-compatibele inhoud weer. Als u HDR-inhoud wilt bekijken bij 18 Gbps:

• Gebruik een premium supersnelle HDMI-kabel voor 18 Gbps.
    • Stel HDMI signal format (Indeling HDMI-signaal) in op Enhanced format (Verbeterde indeling).
      1. Druk op de toets HOME op de afstandsbediening.
      2. Selecteer Instellingen.
      3. Selecteer External inputs (Externe ingangen) in de categorie TV.
      4. Selecteer HDMI signal format (Indeling HDMI-signaal) en stel deze in op Enhanced format (Verbeterde indeling).*

*Dit is vereist om HDR-inhoud te bekijken vanaf een HDMI-apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie: Hoe bekijk ik 4K- en HDR-inhoud op Android TV van Sony?

Hoe kan ik mijn PS4 Pro gebruiken om 4K- en HDR-inhoud af te spelen/te bekijken?

Raadpleeg voor meer informatie  PS4 Pro — veelgestelde vragen .

Ik heb andere vragen over HDR...

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over HDR: