Artikel-ID : 00244110 / Laatst gewijzigd : 27-01-2022Afdrukken

Hoe kan ik Amazon Prime, Netflix, Disney+ (of andere streamingservices) op mijn tv gebruiken als ik geen toegang heb tot de Google Play Store?

  Sony BRAVIA-tv's zijn de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld. Maar wat is nu precies het verschil tussen een Smart TV en een Android TV van Sony? En waarom is het belangrijk als het gaat om apps? 
   

  Smart TV versus Android TV van Sony

  'Smart TV' is een categorienaam voor een 'televisie met internetverbinding'. Dit betekent dat het een tv is die verbinding kan maken met internet en geïntegreerde online apps en services kan gebruiken. 

  Een Android-TV van Sony is daarentegen een type Smart TV met het Android-besturingssysteem (OS), dat vergelijkbaar is met wat u op Android-smartphones gebruikt. 

  Hoewel Smart TV's zijn voorzien van een aantal handige apps, hebben Android-systemen toegang tot de Google Play Store: de populaire app waarmee gebruikers extra apps kunnen downloaden die zijn ontworpen om op het Android-besturingssysteem te draaien. Het is vergelijkbaar met wat u op Android-smartphones gebruikt. 

  Conclusie: als u toegang hebt tot de Google Play Store, hebt u een Android TV. Niet alle Smart TV's zijn echter Android TV's. U kunt controleren of u een Android TV hebt aan de hand van het volgende artikel: Het verschil tussen een Android TV en andere tv's.
   

  Waarom kan ik geen nieuwe apps downloaden op mijn Smart TV?

  Smart TV's worden altijd geleverd met een set vooraf geïnstalleerde apps die zijn ontworpen om op het besturingssysteem van de Smart TV te draaien. Helaas betekent dit dat het niet altijd mogelijk is om nieuwe apps te gebruiken die zijn ontworpen voor het Android-platform. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat sommige apps alleen beschikbaar zijn voor iOS of Android.  Betekent dit echter dat u geen gebruik kunt maken van streamingdiensten op die systemen?
   

  Streamingdiensten bekijken op mijn Smart TV

  Helemaal niet: het ontbreken van een app op de tv is slechts een kleine uitdaging. Er zijn een aantal manieren om van streamingdiensten op uw Smart TV te genieten, zelfs als u de app niet hebt geïnstalleerd!

  1. U kunt een laptop aansluiten via een HDMI-kabel

   Vereisten:

  • Een laptop
  • HDMI-kabel (C op onderstaande afbeelding) 
  1. Sluit uw laptop door middel van een HDMI-kabel aan op een van de HDMI-ingangen aan de achterkant van uw tv.
    
  2. Selecteer de juiste HDMI-ingang door op [Source] op de afstandsbediening te drukken.
  3. Doorloop de ingangen (ingang - source-knop) tot u beeld ziet.
    
  4. Open op uw pc de app of ga naar de website van uw favoriete streamingdienst en kijk online: uw laptop streamt de inhoud, maar uw tv fungeert als weergavescherm. 
  5. Als u de beeldinstellingen van uw pc (schermresolutie) wilt optimaliseren, stelt u het beeld in op volledig scherm.
   Raadpleeg het volgende artikel voor andere tips over aansluitingen: Pc - Weergave van het pc-scherm op de tv.

  Tv aansluiten op een laptop via HDMI

  2. Casting-apparaat

  Met een casting-apparaat kunt u de inhoud van uw smartphone of tablet naar uw televisie 'casten' wanneer ze allemaal zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Sluit het casting-apparaat aan op een van de vereiste poorten van uw Smart TV (USB of HDMI) en volg de instructies van de leverancier. Hiermee kunt u uw favoriete streaming-apps op uw tv gebruiken, waarbij uw smartphone fungeert als intermediair. 

  Hier volgen enkele voorbeelden van casting-apparaten:

  Meer informatie over het gebruik van streamingapparaten zoals Chromecast vindt u in het volgende artikel: Streamingapparaten - connectiviteitsgids.
   

  3. U kunt de app downloaden op een spelconsole

  Spelconsoles (zoals de PS4 of andere moderne consoles) bieden ook toegang tot populaire streaming-apps. Raadpleeg het volgende artikel voor stapsgewijze instructies om uw spelconsole op uw tv aan te sluiten: Spelconsole - connectiviteitsgids.
  Als uw PlayStation de app nog niet in het gedeelte 'All apps' (alle apps) weergeeft, download deze dan uit de PlayStation Store. De beschikbaarheid van de app is nog steeds afhankelijk van uw land. 

  Meer informatie vindt u op PS4: Waar vind ik tv- en videodiensten.