Artikel-ID : 00253365 / Laatst gewijzigd : 30-11-2020Afdrukken

Hoe kan ik mijn tv van Sony gebruiken zonder de afstandsbediening?

  Alle tv's van Sony hebben een Aan/uit-knop waarmee u de tv kunt bedienen, ongeacht of er een afstandsbediening beschikbaar is of niet.

  Waar bevindt zich de Aan/uit-knop op mijn tv van Sony?

  De locatie van de Aan/uit-knop is afhankelijk van uw tv-model, land of regio. Ga naar de volgende artikelen voor de locatie van de Aan/uit-knop van uw tv:

  Sommige functies, zoals AAN / UIT zetten, de volumeregeling of invoerselectie, kunnen worden uitgevoerd met de knoppen op de tv. De HOME - en pijlknoppen bevinden zich niet op de tv. Het aantal knoppen op uw tv kan variëren, afhankelijk van het model.

  Raadpleeg de handleiding van uw tv voor modelspecifieke informatie. Handleidingen vindt u op de ondersteuningspagina voor uw model.


  Een tv van Sony bedienen met drie knoppen

  De meeste tv's van Sony hebben drie knoppen: (Aan/uit-knop) / [+] (plus-knop) / [] (min-knop).

  Voorbeeldmodel: KDL-50WG663.

  1. Als de tv UIT is, drukt u één keer op de Aan/uit-knop om de tv AAN te zetten.
  2. Als de tv AAN is, drukt u lang op de Aan/uit-knop om de tv UIT te zetten.
  3. Druk herhaaldelijk op de Aan/uit-knop om de functie te wijzigen en druk vervolgens op [+] (plus-knop) of [](min-knop) om het volgende te doen:
  • Pas het volume aan.
  • Het kanaal selecteren.
  • De ingangsbron van de tv selecteren. 

  Een tv van Sony bedienen met slechts één knop

  Op sommige tv's van Sony (bijvoorbeeld de modellen XH95, XH90 en XH80) zit slechts één knop. Zo bedient u deze tv's met één knop:

  1. Als de tv AAN is, drukt u één keer op de Aan/uit-knop om de tv UIT te zetten.
  2. Als u de gebruikersinterface (UI) wilt weergeven wanneer de tv AAN is, drukt u één keer op de Aan/uit-knop.
  3. Als u naar het volgende item wilt gaan (wisselen) wanneer de gebruikersinterface wordt weergegeven, drukt u één keer op de Aan/uit-knop.
  4. Als u een gemarkeerd item wilt selecteren wanneer de gebruikersinterface wordt weergegeven, drukt u lang op de Aan/uit-knop.
  5. Als u de tv UIT wilt zetten, houdt u de Aan/uit-knop ingedrukt totdat de tv UIT gaat.


  OPMERKING: houd er rekening mee dat de Aan/uit-knop van uw tv beperkte functionaliteit heeft. Bepaalde instellingen kunnen alleen worden geopend met een afstandsbediening. Als de batterij van de afstandsbediening bijna leeg is, ziet u een melding in het startmenu, zodat u tijd hebt om de batterijen te vervangen.