Artikel-ID : 00161804 / Laatst gewijzigd : 07-09-2020

Inhoud die is opgeslagen op een mobiel apparaat afspelen op het tv-scherm

Er zijn diverse manieren om de inhoud van een mobiel apparaat op het tv-scherm weer te geven. Selecteer eerst uw type tv.

Android TV™-modellen
    Overige tv's

Android TV's

De beschikbare functies zijn afhankelijk van de vraag of de tv met internet is verbonden.

Als de tv met internet is verbonden

Chromecast ingebouwd (Google Cast)

Chromecast-schema

Tik op het pictogram Cast om video's zoals YouTube of opgeslagen foto's uit apps op het tv-scherm weer te geven.
    Hoe gebruik ik Chromecast ingebouwd (Google Cast) op Android TV's van Sony

AirPlay (voor Apple-apparaten zoals iPhone en iPad)

Apple AirPlay-schema

Als u een Apple-apparaat hebt en uw Android TV AirPlay ondersteunt, kunt u het scherm van uw Apple-apparaat spiegelen aan de tv of content streamen.

Wi-Fi Direct (tv is niet verbonden met internet)

U kunt een directe draadloze verbinding tussen de tv en het mobiele apparaat maken en foto's en video's naar de tv casten
    Het instellen en gebruiken van de Wi-Fi Direct-functie van de tv met het mobiele apparaat

Voor andere methoden, zie Compatibiliteit en andere functies.

Andere tv's

Maak een rechtstreekse draadloze verbinding tussen de tv en het mobiele apparaat.
    Beschikbare functies zijn afhankelijk van het besturingssysteem van het mobiele apparaat.

Smartphone naar tv-aansluiting

Mobiel apparaat met Android™: Screen mirroring

U kunt het scherm van het mobiele apparaat op de tv weergeven. Screen mirroring gebruiken

Mobiel apparaat met iOS: Wi-Fi® Direct

U kunt foto's en films op het mobiele apparaat naar de tv sturen.
    Het instellen en gebruiken van de Wi-Fi Direct-functie van de tv met het mobiele apparaat

Raadpleeg voor andere methoden de volgende sectie over compatibiliteit en andere functies.

Compatibiliteit en andere functies

Compatibiliteit voor Android TV

Functies

Android-besturingssysteemiOS
    Chromecast ingebouwd (Google Cast)
    AirPlay (voor Apple-apparaten zoals iPhone en iPad)-✓*1
    Screen mirroring✓*2-
    Wi-Fi® Direct
    Photo Sharing Plus--
    USB--
    MHL/HDMI✓*2✓*2

*1 Wordt afhankelijk van het model en de regio mogelijk niet ondersteund.
    *2 Wordt afhankelijk van het model mogelijk niet ondersteund. Raadpleeg de handleiding of de specificaties van de tv.
    BELANGRIJK: Photo Sharing Plus, dat beschikbaar was voor sommige Android TV's, wordt sinds 16 januari 2019 niet meer ondersteund voor alle Android TV-modellen.

Compatibiliteit met andere tv's

FunctiesAndroid-besturingssysteemiOS
    Chromecast ingebouwd (Google Cast)--
    AirPlay (voor Apple-apparaten zoals iPhone en iPad)--
    Screen mirroring✓*-
    Wi-Fi® Direct✓*✓*
    Photo Sharing Plus✓*✓*
    USB✓*-
    MHL/HDMI✓*✓*

* Wordt afhankelijk van het model mogelijk niet ondersteund. Raadpleeg de handleiding of de specificaties van de tv.

Andere functies

Photo Sharing Plus

U kunt een rechtstreekse draadloze verbinding tussen de tv en het mobiele apparaat maken en foto's en video's delen of gedeelde inhoud op een ander apparaat opslaan.

USB-verbinding

U kunt een USB-verbinding maken tussen de tv en het mobiele Android-apparaat en foto's, films en muziek delen.
    Een smartphone via een USB-kabel op de tv aansluiten en media weergeven

MHL/HDMI-verbinding

• Als het mobiele apparaat Mobile High Definition Link (MHL) ondersteunt
      U kunt een MHL-kabel gebruiken om het scherm van het mobiele apparaat op de tv weer te geven.
      Een MHL-apparaat met een tv verbinden via een MHL-kabel

• Als het mobiele apparaat micro-HDMI ondersteunt
      U kunt een HDMI-kabel gebruiken om het scherm van het mobiele apparaat op de tv weer te geven.

• Niet alle tv's hebben een MHL-ingang. Als de tv MHL ondersteunt, is minstens een van de HDMI-ingangen voorzien van het label MHL.

• Niet alle mobiele apparaten ondersteunen MHL of micro-HDMI. Controleer de specificaties of de meegeleverde handleiding.

*iPhone, iPad, AirPlay en HomeKit zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en in andere landen.