Artikel-ID : 00256873 / Laatst gewijzigd : 30-08-2023Afdrukken

De infraroodafstandsbediening (IR) werkt niet

  Elk van deze stappen biedt een mogelijke oplossing. Controleer of uw tv na elke stap reageert op uw infraroodafstandsbediening (IR).

  De onderstaande afbeelding toont twee voorbeelden van infraroodafstandsbedieningen van Sony: één met de IR-markering erop en één zonder de markering.


  1. Als de enige knop op de afstandsbediening die niet werkt de microfoon is, volgt u de stappen in het artikel: De afstandsbediening reageert niet op spraakopdrachten. Ga anders door naar de volgende stap (stap 2).
  2. Controleer de batterijen van de afstandsbediening. Als het verwijderen en terugplaatsen van de batterijen niet helpt, plaatst u nieuwe batterijen en probeert u het opnieuw.
  3. Bevestig de locatie van de IR-sensor op uw tv en richt de afstandsbediening rechtstreeks op de IR-sensor.

   • De sensor bevindt zich mogelijk in het linker-, midden- of rechterondergedeelte van de tv. Als het logo IR op uw tv staat, bevindt de sensor zich ernaast. Controleer de handleiding van uw tv voor gedetailleerde informatie. Handleidingen worden op onze ondersteuningswebsite gepubliceerd.
   • Verwijder alles tussen de afstandsbediening en de tv dat voor een storing in het IR-signaal kan zorgen.

  4. Controleer of de afstandsbediening een infraroodsignaal verzendt. 
  5. Zorg ervoor dat u niet meer dan twee knoppen van de afstandsbediening tegelijkertijd indrukt. Als u meerdere knoppen tegelijk indrukt, verzendt de afstandsbediening geen IR-signaal.
  6. Werk de tv-software bij naar de nieuwste versie om te zien of het probleem hiermee wordt verholpen.
   • U kunt de tv-knoppen of een andere afstandsbediening van Sony gebruiken om de software bij te werken.
   • De download- en updateprocedure duurt enkele minuten, dus zorg ervoor dat u voldoende tijd hebt om de update te voltooien.

  Als het probleem zich blijft voordoen nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, moet de afstandsbediening mogelijk worden vervangen of moet uw tv mogelijk worden gerepareerd.