Artikel-ID : 00114820 / Laatst gewijzigd : 12-07-2018

Hoe stem ik mijn Sony lcd-tv (opnieuw) af (gids voor analoog/kabel/antenne)?

OPMERKINGEN:

• De onderstaande procedure geldt voor alle lcd-tv's van Sony (uitgezonderd Android tv's van Sony). Afhankelijk van uw model tv kunnen er echter kleine verschillen zijn met betrekking tot de indeling van de afstandsbediening en de interface van het menu.
    • Als u op enig moment meer hulp nodig hebt, kunt u meer informatie vinden in de ingebouwde Helpgids van uw tv of door de ondersteuningspagina van uw model tv te bezoeken.
    • Gebruik onderstaande knoppen op de afstandsbediening om te bladeren.

Richtingen op de afstandsbediening Richtingen op de afstandsbediening
      Gebruik de pijltjestoetsen op uw afstandsbediening om door het tv-menu te bladeren. Selecteer opties door op de toets '+' (plus) te drukken. Dit is de ronde toets in het midden van het cirkelvormige Menu-gedeelte van uw afstandsbediening.

Analoog afstemmen

1. Druk op uw afstandsbediening op de knop MENU of HOME.

Afbeelding

2. Kies hieronder de optie die het beste overeenkomt met de menustructuur van uw tv:

Optie A
      Gebruik de pijltjestoetsen op uw afstandsbediening en kies InstellingenAnaloge instellingenAnaloge Autom. Programmering of Automatische programmering.

Afbeelding

Optie B
      Gebruik de pijltjestoetsen op uw afstandsbediening en kies InstellingenSysteeminstellingen of InstellenChannel set-up (Zenderinstellingen) → Analogue Setup (Analoge instellingen) → Analoge Autom. Program of Automatische programmering.

3. Wanneer u wordt gevraagd Do you want to start Auto Tuning? (Wilt u automatisch programmeren starten?), kiest u Ja en bevestigt u met de knop Afbeelding.
    4. De tv begint nu met afstemmen. Er wordt een bevestiging weergegeven zodra het afstemmen is voltooid.

Digitaal afstemmen

1. Controleer of de antennekabel juist is aangesloten op de tv.
      Het onderstaande diagram geeft ter illustratie een afbeelding van aard-/kabelverbindingen. Raadpleeg de handleiding die bij uw tv werd geleverd voor details of meer informatie over antenne-aansluiting.

Afbeelding

2. Zet de tv aan.

3. Druk op uw afstandsbediening op de knop MENU of HOME.
      Afbeelding

4. Kies hieronder de optie die het beste overeenkomt met de menustructuur van uw tv:

Optie A
      Gebruik de pijltjestoetsen op uw afstandsbediening en kies InstellingenDigitale instellingenDigitale automatische programmering of Automatische programmering.

Afbeelding

Optie B
      Gebruik de pijltjestoetsen op uw afstandsbediening en kies InstellingenSystem Settings (Systeeminstellingen) of InstellenChannel set-up (Zenderinstellingen) → Digital set-up (Digitale instellingen) → Digitale automatische programmering of Automatische programmering.

Afbeelding

5. Wanneer u wordt gevraagd Do you want to start Auto Tuning? (Wilt u automatische programmeren starten?), kiest u Ja of OK en bevestigt u met de knop Afbeelding.

Afbeelding

6. Kies uit Aards of Kabel.
      Wanneer u Aards selecteert, wordt begonnen met automatisch programmeren op de antenne.

7. Indien bij de vorige stap Kabel is geselecteerd, wordt het menu voor programmeren op de kabel geopend.
      U kunt ervoor kiezen om Scan Type (Scantype), Frequency (Frequentie) of Network ID (Netwerk-ID) handmatig in te stellen aan de hand van specifieke netwerkparameters die u van uw kabelmaatschappij hebt ontvangen.

Als u niets hebt ontvangen, raden we aan dat u de standaardinstellingen gebruikt:

Scan type (Scantype): Snelscan
      Frequency (Frequentie): Auto
      Network ID (Netwerk-ID): Auto
      Provider: Selecteer de naam van de provider voor tv-uitzendingen in de lijst

Indien de scan geen of niet alle zenders vindt, kunt u proberen om de instelling Scan Type (Scantype) te wijzigen in Volledige scan.
      BELANGRIJK: Met een volledige scan kan het een uur of langer duren om uw tv af te stemmen.

OPMERKING: Als u problemen ondervindt bij het afstemmen op de kabel, neemt u contact op met uw kabelmaatschappij. Ze gebruiken mogelijk andere instellingen.

8. Ga verder door Start te selecteren.

9. De tv begint nu met afstemmen. Er wordt een bevestiging weergegeven zodra het afstemmen is voltooid.

OPMERKING: Indien u problemen ondervindt met de ontvangst van uw tv-signaal na het uitvoeren van een automatische programmering, raadpleegt u: De sterkte en ontvangst van het tv-signaal meten en verbeteren .