Artikel-ID : 00256883 / Laatst gewijzigd : 21-07-2021Afdrukken

De draadloze afstandsbediening werkt niet

  BELANGRIJK: Als u een Touchpad-afstandsbediening hebt, is er een apart artikel beschikbaar om problemen met de Touchpad-afstandsbediening op te lossen. 

  Voordat u de onderstaande stappen uitvoert, controleert u welk type afstandsbediening u hebt. De meest voorkomende typen draadloze afstandsbedieningen worden weergegeven in de onderstaande afbeelding:

  afbeeldingen naast elkaar van draadloze afstandsbedieningen, een touchpad-afstandsbediening, en een one-touch afstandsbediening

  1. A. Draadloze afstandsbediening (meest gebruikt) wordt geleverd bij Android TV-modellen die zijn uitgebracht in 2020 en de XBR A9G/X850G/X950G/en Z9G-serie die zijn uitgebracht in 2019 [*1, *2]
  2. B. Touchpad-afstandsbediening voor sommige modellen die in 2015 zijn uitgebracht [*1]
  3. C. One-touch-afstandsbediening voor sommige modellen die in 2013 zijn uitgebracht [*3]

  Controleer uw draadloze afstandsbediening

  Controleer de werking van de afstandsbediening na elke stap.

  1. Controleer of uw draadloze afstandsbediening is geregistreerd op uw tv. Als de afstandsbediening al is geregistreerd, probeert u deze opnieuw te registreren op de tv. Controleer hierna of het probleem is opgelost. Volg de instructies voor het type afstandsbediening:
  2. Plaats de tv of de afstandsbediening niet in de buurt van apparaten die radiofrequenties uitzenden, zoals een draadloze router, een draadloze handset, een mobiel apparaat, een magnetron of een draadloze telefoon.

  Afbeelding van een router, een mobiele telefoon en een draadloze telefoon die radiofrequenties uitzenden.

  1. Als er een oude splitter aan de achterkant van de tv is bevestigd, verwijdert u de splitter en probeert u een nieuwe splitter. De mogelijkheid bestaat dat de weglekkende radiosignalen van het oude model splitter het radiosignaal van de draadloze afstandsbediening storen.

  Afbeelding van een splitter aan de achterkant van de tv.

  1. Werk de tv-software bij naar de meest recente versie.
   • U kunt de knoppen op de tv of een andere afstandsbediening van Sony gebruiken om de update uit te voeren.
   • Het downloaden en bijwerken duurt enige tijd. 

  Als u de stappen in dit artikel hebt gevolgd en het probleem zich blijft voordoen, moet de afstandsbediening mogelijk worden vervangen.