Artikel-ID : 00227171 / Laatst gewijzigd : 15-05-2019

Er komt geen geluid uit het audiosysteem wanneer het via eARC is verbonden

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Als u beelden bekijkt die audiocodecs gebruiken, zoals DTS-HD Master Audio of Dolby TrueHD, wordt het geluid mogelijk niet uitgevoerd wanneer de tv en het audiosysteem zijn verbonden via eARC.

Controleer in dat geval het volgende:

• Zorg ervoor dat de tv en het audiosysteem via een HDMI-kabel zijn verbonden met Ethernet.
  • Stel de eARC-instelling van de tv in op Auto.
    1. Druk op de toets HOME op de afstandsbediening.
    2. Selecteer  Instellingen.
    3. Selecteer Geluid.
    4. Kies eARC mode (eARC-modus).
    5. Selecteer Auto.
  • Stel de speakeruitgang van de tv in op Audiosysteem.
    1. Druk op de toets HOME op de afstandsbediening.
    2. Selecteer  Instellingen.
    3. Selecteer Geluid.
    4. Kies Speakers.
    5. Kies Audiosysteem.
  • Controleer of het audiosysteem eARC ondersteunt. Controleer ook de eARC-instellingen van het audiosysteem.
    Raadpleeg de handleiding van het audiosysteem voor meer informatie.
  • Controleer of de externe apparaten die met de HDMI-aansluitingen van de tv zijn verbonden, ondersteuning bieden voor uitvoer van audiocodecs zoals DTS-HD Master Audio of Dolby TrueHD.
  • De tv ondersteunt geen DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD van USB-bestanden, videostreamingservices en uitzendingen.

OPMERKING: Sommige audiosystemen bieden geen ondersteuning voor bepaalde audiocodecs. Dit hangt af van de productspecificaties.