Artikel-ID : 00239014 / Laatst gewijzigd : 04-12-2020

Home Theatre - Component

Als u het tv-geluid wilt horen via de speakers die zijn aangesloten op het Home Theatre-systeem, moet u de tv rechtstreeks aansluiten op de antenne/kabel (zonder decoder). Als u gebruikmaakt van de decoder, moet u het geluid van de decoder doorsturen naar het Home Theatre-systeem.

Voordat u het apparaat aansluit

De A/V-ontvanger is een standaardonderdeel van Home Theatre-systemen. De basisfunctionaliteit is het ontvangen en versterken van een audiosignaal en het doorsturen van het videosignaal vanaf andere A/V-apparaten naar de tv.

Aansluiten

Componentvideokabel + audioministekker-naar-RCA-kabel
    Aansluitschema voor Home Theatre (component met audioministekker naar RCA-kabel)
    • Antennekabel
    • Audiokabel (optioneel) - ministekker-naar-RCA/samengestelde audiokabel
    • Componentvideokabel aangesloten op Y/Pb/Pr-componentaansluitingen.
    Componentvideokabel + optische audiokabel
    Aansluitschema van Home Theatre (component met optische audiokabel)
    • Antennekabel
    • Audiokabel (optioneel) - Optische audiokabel
    • Componentvideokabel aangesloten op Y/Pb/Pr-componentaansluitingen.

Instellingen tv

1. Schakel na het maken van de verbinding, de tv en het Home Theatre-systeem in.
    2. Druk herhaaldelijk op de knop (Ingang) om het ingangssignaal in te stellen op het aangesloten Home Theatre-systeem.

3. Voor de audio-aansluiting drukt u op de Home-knop van uw afstandsbediening en kiest u
      Instellingen GeluidSpeakersAudiosysteem.
    4. Het aangesloten audiosysteem wordt automatisch ingeschakeld. Het volume kan worden ingesteld met behulp van de afstandsbediening van de tv.
      Als u een met BRAVIA Sync compatibel apparaat aansluit, kunt u deze gewoon bedienen met de afstandsbediening van de tv.
      Voor een ARC-component en optische audio-aansluiting, moet u de instellingen voor de Digitale audio-uitgang configureren volgens uw audiosysteem:
      • Selecteer InstellingenGeluidDigitale audio-uitgang
      • Selecteer Automatisch of PCM (selecteer Automatisch als het apparaat dat aangesloten is via de digitale audio-uitgang (optisch) compatibel is met Dolby Digital). Selecteer PCM als het apparaat niet compatibel is met Dolby Digital).

Probleemoplossing

Let op: Dit betreft alleen het oplossen van basisproblemen gebaseerd op de nieuwste tv-modellen van Sony. Specifieke problemen voor uw model kunt u oplossen via de i-Manual of de handleiding.
    Neem contact op met Sony als de problemen blijven optreden.

Er wordt geen beeld weergegeven op het tv-scherm wanneer u verbonden bent met het Home Theatre-systeem via een component.

Voor sommige tv-modellen uit 2014 (de KDL-xxWxxxb-serie), is er een functie voor probleemdiagnose die de problemen van het aangesloten apparaat kan detecteren: Druk op de Start-knop op de afstandsbediening → HelpCustomer Support (Klantondersteuning) → Probleemdiagnose: External Device Symptom (Symptomen van externe apparaten).

Controleer het volgende:

• Is de componentkabel correct aangesloten?
    • Is de component-ingang geselecteerd op de tv?
    • Als er een onjuiste resolutie-instelling voor uw tv is geselecteerd, kunt u deze weer terugzetten op de fabrieksinstellingen. Houd de STOP-knop op het toestel langer dan 10 seconden ingedrukt om de video-uitvoerresolutie te herstellen naar de laagste resolutie.
    Geen of weinig geluid na verbinding met het audiosysteem
    • Zorg ervoor dat alles goed is aangesloten en dat de tv en het Home Theatre-systeem zijn ingeschakeld.
    • Zorg ervoor dat de juiste invoer-instellingen zijn ingesteld voor de tv (zie bovenstaande tv-instellingen) en het Home Theatre-systeem.
    • Zorg ervoor dat bij InstellingenGeluid de instellingen zoals hieronder zijn ingesteld:
      • Luidsprekers: Audiosysteem.
      • Headphone (Hoofdtelefoon)/Audio Out (Audio-uitgang): Audio Out (Audio-uitgang).
      • Audio Out (Audio-uitgang): Fixed (Vast).
    • Als er nog steeds geen audio is, verhoog dan het volume van de televisie iets.
    • Als er nog steeds geen audio is, verhoog dan het volume op het Home Theatre-systeem iets.
    • Als u kiest voor een analoog RF-kanaal en het beeld wordt correct weergegeven, wijzig dan het tv-uitzendingssysteem. Druk op de Start-knop en selecteer vervolgens Instellen Analogue Set-up (Analoge instellingen) → Programma's handmatig instellenTV systeem. (Beschikbaarheid van Programma's handmatig instellen of van de optie verschilt afhankelijk van de regio / het land / de situatie.)

Verwante onderwerpen