Artikel-ID : 00254872 / Laatst gewijzigd : 29-12-2020

Biedt mijn 4K-tv ondersteuning voor de PS5?

Alle 4K-tv's bieden ondersteuning voor PS5-games met 4K-resolutie. 4K-tv's met ondersteuning voor HDMI 2.1-functies kunnen PS5-content tot 4K 120 frames per seconde (fps) uitvoeren, afhankelijk van de game. 4K-tv's zonder ondersteuning voor HDMI 2.1-functies kunnen PS5-content tot 4K 60 fps uitvoeren, afhankelijk van de game.

Wat zijn frames per seconde (fps)
    Frames per seconde verwijst naar het aantal beelden dat in één seconde wordt weergegeven. Dit is een belangrijk proces dat ervoor zorgt dat de inhoud met een vloeiende en natuurlijke uitstraling naar onze ogen gaat. Simpel gezegd: hoe hoger de fps, hoe vloeiender de video-inhoud eruitziet.

PlayStation 5-uitvoer op een tv met ondersteuning voor HDMI 2.1-functies

Een PlayStation 5 kan content tot 4K 120 fps produceren, afhankelijk van de vraag of de game deze functie ondersteunt. Het is belangrijk om te weten dat niet alle gamefabrikanten games maken die 4K 120 fps ondersteunen.

PlayStation 5-uitvoer op een tv zonder ondersteuning voor HDMI 2.1-functies

Een PlayStation 5 kan content tot 4K 60 fps produceren, afhankelijk van de game en voor welke uitvoer deze is ontwikkeld. Het verschil zal merkbaar zijn vanaf een PS4 Pro of PS4 die content produceren op respectievelijk 4K 60 fps of Full HD.

Hoewel de PS5 en PS4 Pro vergelijkbare uitvoer produceren op een tv zonder ondersteuning voor HDMI 2.1-functies, beschikt de PS5 over een sterkere GPU die consistentere framesnelheden en een hogere renderingsresolutie produceert dan de PS4 Pro. Het verschil is vooral merkbaar bij games die veel vermogen nodig hebben om het beste beeld op het scherm te produceren. De PS5 kan een stabielere framesnelheid en renderingsresolutie handhaven. De PS4 Pro kan daarentegen de uitvoer verlagen ter compensatie van de toegenomen vraag naar energie.