Artikel-ID : 00239005 / Laatst gewijzigd : 04-12-2020

Home Theatre - HDMI

Voordat u het apparaat aansluit

De A/V-ontvanger is een standaardonderdeel van Home Theatre-systemen. De basisfunctionaliteit is het ontvangen en versterken van een audiosignaal en het doorgeven van het videosignaal vanaf andere A/V-apparaten naar de televisie.

Aansluiten

HDMI-kabel
    Aansluitschema voor Home Theatre (HDMI)
    • Antennekabel
    • HDMI-kabel met ARC (Audio Return Channel)

Als uw Home Theatre-systeem, tv en HDMI-kabel ARC ondersteunen, betekent dit dat de televisie geluid kan doorsturen naar een Home Theatre-systeem. Wanneer u de tv rechtstreeks aansluit op de antenne/kabel (zonder decoder), kunt u het geluid van de tv horen via de speakers die zijn aangesloten op het Home Theatre-systeem.

Als u gebruikmaakt van de decoder, moet u het geluid van de decoder doorsturen naar het Home Theatre-systeem.

Bij het aansluiten van een met BRAVIA Sync compatibel digitaal audiosysteem met Audio Return Channel-technologie (ARC), zoekt u de HDMI-aansluiting met de markering 'ARC' (HDMI IN 1 of HDMI IN 2, afhankelijk van uw model/regio/land) en maakt u verbinding via een HDMI-kabel. Als u echter een systeem gebruikt dat niet compatibel is met BRAVIA Sync of ARC, is er een extra audio-aansluiting noodzakelijk via de digitale audio-uitgang (optisch).

Bij het aansluiten van een systeem dat niet compatibel is met HDMI of ARC, is een extra audio-aansluiting nodig:

HDMI + optische audiokabel
    Aansluitschema Home Theatre (HDMI met optische audiokabel)
    • Antennekabel
    • Audiokabel (optioneel) - Optische audiokabel
    • HDMI-kabel
    HDMI + audioministekker naar RCA-kabel
    Aansluitschema voor Home Theatre (HDMI met ministekker audio-naar-RCA-kabel)
    • Antennekabel
    • Audiokabel (optioneel) - ministekker-naar-RCA/samengestelde audiokabel
    • HDMI-kabel

Deze verbinding draagt analoge audio over, waardoor de kwaliteit lager is dan bij het gebruik van een optische audiokabel.

Instellingen tv

1. Schakel na het maken van de verbinding, de tv en het Home Theatre-systeem in.
    2. Druk herhaaldelijk op de knop (Ingang) om het ingangssignaal in te stellen op het aangesloten Home Theatre-systeem.

3. Voor de audio-aansluiting drukt u op de Home-knop van uw afstandsbediening en kiest u
      Instellingen GeluidSpeakersAudiosysteem.
    4. Het aangesloten audiosysteem wordt automatisch ingeschakeld. Het volume kan worden ingesteld met behulp van de afstandsbediening van de tv.
      Als u een met BRAVIA Sync compatibel apparaat aansluit, kunt u deze gewoon bedienen met de afstandsbediening van de tv.
      Voor HDMI ARC en een optische audio-aansluiting, moet u de instellingen van de Digitale audio-uitgang configureren volgens uw audiosysteem:
      • Selecteer InstellingenGeluidDigitale audio-uitgang
      • Selecteer Automatisch of PCM (selecteer Automatisch als het apparaat dat aangesloten is via de digitale audio-uitgang (optisch) compatibel is met Dolby Digital). Selecteer PCM als het apparaat niet compatibel is met Dolby Digital).

Probleemoplossing

Let op: Dit betreft alleen het oplossen van basisproblemen gebaseerd op de nieuwste tv-modellen van Sony. Specifieke problemen voor uw model kunt u oplossen via de i-Manual of de handleiding.
    Neem contact op met Sony als de problemen blijven optreden.

Er wordt geen beeld op het tv-scherm weergegeven wanneer deze is aangesloten op het Home Theatre-systeem via HDMI.

Voor sommige tv-modellen uit 2014 (de KDL-xxWxxxb-serie), is er een functie voor probleemdiagnose die de problemen van het aangesloten apparaat kan detecteren: Druk op de Start-knop op de afstandsbediening → HelpCustomer Support (Klantondersteuning) → Probleemdiagnose: External Device Symptom (symptomen van externe apparaten).

Controleer het volgende:

• Is de HDMI-kabel correct aangesloten?
    • Is de HDMI-ingang geselecteerd op de tv?
    • Als er een onjuiste resolutie-instelling voor uw tv is geselecteerd, kunt u deze weer terugzetten op de fabrieksinstellingen. Houd de STOP-knop op het toestel langer dan 10 seconden ingedrukt om de video-uitvoerresolutie te herstellen naar de laagste resolutie.
    Geen of weinig geluid na verbinding met het audiosysteem
    • Zorg ervoor dat alles goed is aangesloten en dat de tv en het Home Theatre-systeem zijn ingeschakeld.
    • Zorg ervoor dat de juiste invoer-instellingen zijn ingesteld voor de tv (zie bovenstaande tv-instellingen) en het Home Theatre-systeem.
    • Zorg ervoor dat bij InstellingenGeluid de instellingen zoals hieronder zijn ingesteld:
      • Luidsprekers: Audiosysteem.
      • Headphone (Hoofdtelefoon)/Audio Out (Audio-uitgang): Audio Out (Audio-uitgang).
      • Audio Out (Audio-uitgang): Fixed (Vast).
    • Als er nog steeds geen audio is, verhoog dan het volume van de televisie iets.
    • Als er nog steeds geen audio is, verhoog dan het volume op het Home Theatre-systeem iets.
    • Als u kiest voor een analoog RF-kanaal en het beeld wordt correct weergegeven, wijzig dan het tv-uitzendingssysteem. Druk op de Start-knop en selecteer vervolgens Instellen Analogue Set-up (Analoge instellingen) → Programma's handmatig instellenTV systeem. (Beschikbaarheid van Programma's handmatig instellen of van de optie verschilt afhankelijk van de regio / het land / de situatie.)

Verwante onderwerpen