Artikel-ID : 00203394 / Laatst gewijzigd : 03-02-2022Afdrukken

Wat is ruisonderdrukking en wat kan ik verwachten?

  Wat is ruisonderdrukking?

  Het ruisonderdrukkingscircuit detecteert geluiden van buitenaf met geïntegreerde microfoons en stuurt een gelijkwaardig-maar-tegengesteld onderdrukkingssignaal naar de headset. Door dit tegengestelde signaal te produceren, blokkeert uw hoofdtelefoon een groot deel van externe geluidsbronnen.

   

  Wat kan ik verwachten van ruisonderdrukkingstechnologie?

  Ruisonderdrukking biedt een verbeterde luisterervaring doordat het storende externe geluiden onderdrukt.

  Maar onthoud het volgende:
   

  • Het ruisonderdrukkende effect is mogelijk niet goed merkbaar in een rustige omgeving, of u kunt bepaald geluid nog steeds horen. Als er weinig omgevingsgeluid is, is het zelfs aan te raden de NC-functie niet in te schakelen. Er is omgevingsgeluid nodig voor een goede werking.
    
  • Afhankelijk van hoe u de headset draagt kan het ruisonderdrukkende effect variëren, of er kan een pieptoon optreden (rondzingen). In deze gevallen zet u de headset af en weer op.
    
  • De ruisonderdrukking is voornamelijk geschikt voor ruis met een lage frequentie (trein, vliegtuig, motorgeluid). Ruis wordt verminderd, maar niet helemaal weggenomen.
    
  • Wanneer u de headset in de trein of auto gebruikt, kunt u ruis horen, afhankelijk van de omgeving. Het is niet raadzaam om een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking tijdens het rijden te dragen, omdat het waarnemen van geluiden in het verkeer essentieel is voor uw veiligheid.
    
  • Mobiele telefoons kunnen interferentie en ruis veroorzaken. Indien dit het geval is, plaatst u de headset verder weg van de mobiele telefoon.
    
  • Bedek de microfoons niet. De ruisonderdrukking of de omgevingsgeluidsmodus werkt mogelijk niet optimaal of er kan een pieptoon optreden (rondzingen). In deze gevallen haalt u uw handen van de microfoons van de headset.