Artikel-ID : 00225449 / Laatst gewijzigd : 27-06-2019

Handleiding voor het gebruik van de draadloze sporthoofdtelefoon (WF-SP900)

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Welkom bij de handleiding voor de WF-SP900.
Op deze pagina vindt u basisinformatie over het configureren van instellingen en het onderhouden en schoonmaken van de WF-SP900.

Klik op een onderwerp om meteen naar dat gedeelte te gaan.

Voorbereiding voor gebruik
Luisteren naar muziek
Knopbediening
De headset bedienen met de Headphones Connect- of Music Center-app
De headset onder water gebruiken
De headset schoonmaken

Voorbereiding voor gebruik

Opladen

U kunt het oplaaddoosje gebruiken om uw hoofdtelefoon op te laden zonder deze aan te sluiten op een stopcontact, mits het doosje voldoende is opgeladen.
Wanneer het oplaaddoosje volledig is opgeladen, kan de headset maximaal 2,5 keer na gebruik in spelermodus (Bluetooth UIT) en maximaal drie keer na gebruik in de hoofdtelefoonmodus (Bluetooth AAN) worden opgeladen.

De headset opladen

1. Veeg de headset goed schoon met een zachte, droge doek. Het oplaaddoosje is niet waterbestendig. Daarom dient u te controleren of de headset, oordopjes en boogondersteuningen niet nat/vochtig zijn voordat u de headset in het oplaaddoosje plaatst. Als er tijdens het opladen water (zweet, waterdruppels, zeewater, enz.) in contact komt met de aansluitingen van de headset, kunnen de aansluitingen gaan roesten, waardoor de elektrische contactpunten mogelijk niet meer werken.

De sporthoofdtelefoon drogen

1. Plaats de headset in het oplaaddoosje en sluit de klep.
    Controleer de linker- en rechterunit van de headset en plaats beide in het oplaaddoosje.
    De hoofdtelefoon in het oplaaddoosje plaatsen

2. Sluit het oplaaddoosje aan op een stopcontact of de USB-poort van uw pc.
    Gebruik de USB Type C-kabel die bij het product is geleverd om verbinding te maken. Gebruik een in de handel verkrijgbare netadapter wanneer u het apparaat aansluit op een stopcontact.

De headset en het oplaaddoosje worden opgeladen.
    Tijdens het opladen branden het oplaadlampje van het oplaaddoosje en de lampjes op de headset rood.
    Na het opladen gaan de lampjes uit.
    Oplaaddoosje

• Het oplaaddoosje aansluiten op een stopcontact
      Het oplaaddoosje aansluiten op een stopcontact
    • Het oplaaddoosje aansluiten op een computer
      Het oplaaddoosje aansluiten op een computer

Het kiezen van de juiste oordopjes en boogondersteuning

Hoewel veel mensen de standaard oordopjes en boogondersteuningen gebruiken, kunt u ze natuurlijk wisselen als ze niet overeenkomen met de grootte van uw oren.
Als de oordopjes of boogondersteuningen niet overeenkomen met de grootte van uw oren, kunt u mogelijk niet genieten van de gewenste geluidskwaliteit of kan de headset losraken.
Kies oordopjes en boogondersteuningen die bij uw oren passen.

• Standaard oordopjes (S/M/L/LL)
    U herkent de maat aan het aantal stippen op de onderkant van de oordopjes.
    Oordopjes in verschillende maten
  • Zwemoordopjes (S/M/L/LL)
    U herkent de maat aan de kleur van de binnenkant van de oordopjes.
    Oordopjes in verschillende kleuren
  • Boogondersteuningen (S/M/L)
    Boogondersteuningen in verschillende maten

Oordopjes

Er zijn 2 bevestigingsposities voor de oordopjes: [1] en [2].
U kunt de bevestigingspositie aanpassen zodat de oordopjes goed in uw oren passen.
Voorbeeld bevestigingspositie type 1

Voorbeeld bevestigingspositie type 2

Wanneer u een oordopje verwijdert, houdt u de headset stil terwijl u het oordopje los draait.
Trek niet aan het uiteinde van het oordopje.
Juiste manier om het oordopje te verwijderen

Verkeerde manier om het oordopje te verwijderen

Boogondersteuning

Trek bij het verwijderen van een boogondersteuning de steun langzaam van de basis.
Trek niet aan het uiteinde van de boogondersteuning.

Luisteren naar muziek

U kunt naar muziek luisteren door de WF-SP900 via de Bluetooth-functie met uw smartphone te verbinden, of via het interne geheugen van de headset.

Genieten van muziek vanaf een Bluetooth-apparaat

U kunt genieten van muziek op een smartphone, Walkman of een ander Bluetooth-apparaat.
Verbind de headset met een Bluetooth-apparaat via een NFC-verbinding of -koppeling (apparaatregistratie).

Raadpleeg de volgende pagina voor informatie over verbindingsmethoden.

Genieten van muziek uit het interne geheugen van de WF-SP900

U kunt muziek van uw pc overdragen naar het geheugen van de headset, zodat u van muziek kunt genieten zonder verbinding te maken met een Bluetooth-apparaat.
Er zijn verschillende manieren om muziek over te dragen naar de headset. Selecteer een methode die bij uw voorkeur past.

Muziek overdragen met software

Knopbediening

Gebruik de tiksensoren of knoppen op de WF-SP900 om de instellingen van uw apparaat te regelen of te wijzigen.

Het volume regelen

Pas het volume aan met behulp van de tiksensoren op de achterkant van de units van de hoofdtelefoon.

Het volume verhogen - RECHTERUNIT
Tik snel tweemaal op de rechterunit (●●)
Het volume verhogen

Het volume verlagen - LINKERUNIT
Tik snel tweemaal op de linkerunit (●●)
Het volume verlagen

Tik vaker dan tweemaal om het volume continu te verhogen of te verlagen.

Muziek afspelen/telefoonopdrachten

Gebruik de knop op de rechterunit van de headset om muziek af te spelen en telefoongesprekken te voeren.

Opdrachten voor het afspelen van muziek

Afspelen/PauzeDruk één keer op de knop (●)
Naar het begin van de volgende track gaanDruk twee keer kort op de knop (●●)
Naar het begin van de vorige track (of de huidige track) gaanDruk driemaal kort op de knop (●●●)

Voorbeeld van knopbediening

Telefoongesprekopdrachten

Een oproep ontvangen of beëindigenDruk één keer op de knop (●)
Een oproep weigerenHoud de knop 2 seconden ingedrukt ()

De instellingen wijzigen

Gebruik de knop op de linkerunit om de instellingen te wijzigen.

Omgevingsgeluidsmodus in-/uitschakelenDruk één keer op de knop (●)
Snelle geluidsinstellingen in-/uitschakelenDruk twee keer kort op de knop (●●)
Schakelen tussen het geluid van het interne geheugen van de hoofdtelefoon en uw smartphoneDruk driemaal kort op de knop (●●●)
De Bluetooth-functie in-/uitschakelenHoud de knop 2 seconden ingedrukt ()

De hoofdtelefoon bedienen met de Headphones Connect- of Music Center-app

Gebruik de smartphone-apps Sony | Headphones Connect en Sony | Music Center voor verschillende instellingen en bewerkingen die niet kunnen worden uitgevoerd met de units van de headset.

Sony | Headphones Connect

Gebruik de smartphone-app Sony | Headphones Connect om de volgende instellingen uit te voeren.

• Equalizerinstellingen (*)
  • Omgevingsgeluidsmodus in-/uitschakelen
  • Instellingen voor omgevingsgeluidsmodus (*)
  • Snelle geluidsinstellingen in-/uitschakelen
  • Snelle geluidsinstellingen wijzigen (*)
  • Instellingen voor Bluetooth-verbindingsmodus (*)

Functies die zijn gemarkeerd met (*) kunnen alleen worden geconfigureerd met Sony | Headphones Connect. Deze kunnen niet worden geconfigureerd met de units van de headset.

Sony | Headphones Connect downloaden

Sony | Music Center

Gebruik de smartphone-app Sony | Music Center om de volgende bewerkingen uit te voeren.

• Muziek afspelen/pauzeren
  • Naar het begin van de vorige track (of de huidige track) gaan
  • Vooruit/achteruit spoelen (*)
  • Het volume aanpassen
  • Herhaald/willekeurig afspelen (*)
  • Het afspeelbereik wijzigen (map/afspeellijst/album) (*)
  • De geluidsbron wijzigen (headset/smartphone)

Functies die zijn gemarkeerd met (*) kunnen alleen worden bediend met Sony | Music Center. Deze kunnen niet worden bediend met de units van de headset.

Sony | Music Center downloaden
http://vssupport.sony.net/en_ww/

De headset onder water gebruiken

De headset is zeer water- en stofbestendig, zodat u zelfs in de regen of onder water naar muziek kunt luisteren.

De oordopjes verwisselen

Bevestig de zwemoordopjes op de headset wanneer u deze in het zwembad gebruikt.
Als u geen gebruik maakt van de zwemoordopjes, kan er water in de units van de headset lekken, waardoor u geen muziek meer hoort. Zout of ander materiaal van buiten kan zich aan de units hechten, waardoor de geluidskwaliteit minder wordt of de headset beschadigd raakt.

De headset wordt geleverd met 4 maten zwemoordopjes (S/M/L/LL).
Kies een formaat met een iets strakkere pasvorm dan uw standaard oordopjes om te voorkomen dat er water naar binnen lekt.

De oordopjes hebben twee bevestigingsposities, zodat u ze aan uw oren kunt aanpassen.

Posities van de oordopjes:
Bevestig de oordopjes op de juiste manier zodat ze niet losraken.
Als de oordopjes niet in uw oren passen, zelfs niet nadat u de positie hebt aangepast, verwisselt u de boogondersteuningen.

Verlies van de headset voorkomen

Om te voorkomen dat u de headset verliest, verbindt u de linker- en rechterunit aan elkaar met het koord voor gebruik onder water.

Bevestigen

1. Verwijder de oordopjes en bevestig het koord.
  2. Plaats de oordopjes terug.
  3. Houd het koord op zijn plaats met uw duikbril op de achterkant van uw hoofd.

De headset schoonmaken

Als u de headset niet schoonmaakt, kan de levensduur van de headset worden verkort. Voer het juiste onderhoud uit om de levensduur van de headset te verlengen.
Raadpleeg de onderstaande video voor informatie over het reinigen van de headset.