BRAVIA XR MASTER-series A95K

Helder, breed OLED-kleurenspectrum
TELEVISIES

A95K | BRAVIA XR | MASTER Series | OLED | 4K Ultra HD | High Dynamic Range (HDR) | Smart TV (Google TV)

A95K Series
Afbeelding van A95K | BRAVIA XR | MASTER Series | OLED | 4K Ultra HD | High Dynamic Range (HDR) | Smart TV (Google TV)

Binnenkort verkrijgbaar

Houd me op de hoogte

139 cm (55 inch)

XR-55A95K

Prijs niet beschikbaar

164 cm (65 inch)

XR-65A95K

Prijs niet beschikbaar

Meld u nu aan om onze nieuwste updates en tijdelijke aanbiedingen te ontvangen. Klik op de onderstaande link zodat u niets mist.

Bekroond
Logo van CES® Innovation Awards 2022 Honoree
CES® 2022 Innovation Awards Honoree, award van XR-65A95K MASTER Series 65" TV
Logo van CES® Innovation Awards 2022 Best of Innovation
CES® 2022 Best of Innovation Awards Honoree: BRAVIA CAM
Logo van CES® Innovation Awards 2022 Honoree
CES® 2022 Innovation Awards Honoree, award BRAVIA CORE
Indrukwekkend beeld en geluid dankzij cognitieve intelligentie

Onze BRAVIA XR™-tv tilt beeld en geluid naar een hoger niveau met de Cognitive Processor XR™. De BRAVIA XR processor verwerkt kennis en creëert oplossingen zoals het menselijk brein dat doet. Het heeft het vermogen om dingen te leren, te onthouden en continu te verbeteren wat resulteert in levensechte diepte, buitengewoon contrast en prachtige, levendige kleuren.

Een breed scala aan natuurlijke, prachtige kleuren

Met het nieuwe OLED-scherm (QD-OLED) en de Cognitive Processor XR™ krijgt u ons breedste kleurenpalet. Deze unieke processor geeft natuurlijke tinten weer die er prachtig uitzien voor het menselijk oog. Het scherm vult zich met consistent levendige kleuren en realistische texturen op elk helderheidsniveau.

Levensechte diepte dankzij pure zwarttinten en helderdere kleuren

Deze tv combineert een OLED-scherm (QD-OLED-scherm) met XR OLED Contrast Pro. Dit verhoogt de kleurhelderheid met tot 200% ten opzichte van normale OLED-tv's. Dankzij de diepe zwarttinten en heldere kleuren komen beelden tot leven. De tv gebruikt Cognitive Processor XR™ om afbeeldingen te verbeteren net zoals uw ogen zich aanpassen, zodat u geen detail mist door overbelichting en schaduwen.

Muzikant die bij een concert viool speelt met geluidsgolven
Het scherm is de speaker, beeld en geluid zijn in harmonie

Acoustic Surface Audio+™ gebruikt speciale actuatoren om van het scherm een meerkanaalsspeaker te maken. U hoort geluid dat exact overeenkomt met wat er gebeurt op het scherm. Beeld en geluid in perfecte harmonie voor een meeslepende beleving.

Ontdek nieuwe manieren om tv te kijken met BRAVIA CAM

U zit altijd op de beste plek met BRAVIA CAM. Deze functie herkent waar u zit en optimaliseert het beeld en geluid voor die plek. Er zijn ook andere leuke nieuwe functies die u kunt verkennen, zoals bediening met handgebaren en videochat. 

Close-up van vrouw die tv handsfree bedient
Handsfree hulp van Google

Met de handsfree spraakbesturing van Google TV kunt u uw afstandsbediening laten liggen en gewoon uw stem gebruiken om de tv te bedienen. Vraag Google om een titel te zoeken, zoek op genre en ontvang persoonlijke aanbevelingen door "OK Google, wat zal ik kijken?" te vragen. Zie antwoorden op het scherm, bedien smart-apparaten, en meer. 

Twee stijlen: ontworpen om aan te sluiten bij uw lifestyle

Het uiteindelijke resultaat kan variëren, afhankelijk van het tv-formaat. De tv moet om veiligheidsredenen op een meubel worden geplaatst dat breder is dan de tv-standaard. Bekijk voor meer informatie onze plaatsingshandleiding
http://sonyglobal.akamaized.net/is/content/gwtvid/2022/A95K_Display_Example.pdf

Bioscoopervaring in uw woonkamer: Geniet van gratis films met BRAVIA XR™
Perfect for Playstation®5
Logo van Road to Zero
Vernieuw, recycle en verminder, ontworpen voor duurzaamheid 

Onze BRAVIA-tv's zijn ontwikkeld voor een meeslepende beleving en met het oog op het milieu. We gebruiken minder nieuw plastic in onze tv's en verpakkingen. De A95K gebruikt SORPLAS™ van Sony met een recyclepercentage van tot 85% voor de achterkap. Onze unieke technologie voor backlightbeheer, BRAVIA CAM en sensoren leveren hoge beeldkwaliteit en verlagen uw stroomverbruik.

Bekijk ons persbericht van de BRAVIA XR™-tv uit 2022
XR Picture
Gesplitst scherm met een close-up van fruit, zoals bessen en perziken, om kleuroptimalisatie met XR Triluminos Pro+ te tonen
Ons breedste kleurenspectrum, prachtig voor menselijke ogen

Deze nieuwe OLED-tv (QD-OLED-tv) met miljoenen afzonderlijke, zelfverlichtende pixels laat meer kleuren dan ooit zien voor een volledig nieuwe kijkervaring. In combinatie met de Cognitive Processor XR™ wordt de verzadiging, tint en helderheid van elke kleur gedetailleerd weergegeven, waardoor u subtiele tinten en verschillen ziet die u normaal alleen in het echt ziet.

Pure zwarttinten en helderdere kleuren met levensechte diepte

Onze Cognitive Processor XR™ analyseert visuele informatie en verbetert afbeeldingen zoals uw ogen dit doen. Zo krijgt u buitengewone diepte en kleuren. De tv is uitgerust met ons OLED-scherm (QD-OLED-scherm) en XR OLED Contrast Pro om de kleurhelderheid met tot 200% te verhogen ten opzichte van normale OLED-tv's. Dankzij de diepe zwarttinten en heldere kleuren ziet u levensecht contrast.

Vuurwerk 's nachts om het contrast tussen licht en donker te laten zien
Vuurwerk 's nachts om het contrast tussen licht en donker te laten zien
AAN
UIT
Close-up van de veren van een vogel
Verloren textuur herstellen, uw content opgeschaald naar 4K

Met XR 4K Upscaling krijgt u een kwaliteit die 4K benadert, welke content u ook bekijkt. Onze Cognitive Processor XR™ gebruikt veel gegevens om verloren texturen en details na te bootsen voor levensechte beelden. 

Intelligente bewegingsverwerking voor vloeiende beelden

XR OLED Motion gebruikt onze Cognitive Processor XR™ om belangrijke elementen in opeenvolgende frames te vergelijken en onscherpte te voorkomen. De functie maakt extra frames en voegt ze tussen de originele frames in. Zo ziet u vloeiende, heldere actie, ook bij snelle beelden.

Afbeelding van een vrouw op een skateboard in een skatepark
Gesplitste afbeelding van tv's aan de muur met blauwe krater in oranje rots laat echte kleuren bij alle hoeken zien
Prachtige kleuren uit elke hoek 

Tv kijken vanaf de zijkant is precies hetzelfde als wanneer u er recht voor zit. De A95K heeft een OLED-scherm (QD-OLED) van de nieuwste generatie waardoor de helderheid constant blijft. Kleuren blijven bij elke kijkhoek levensecht en consistent.

Minder schittering en reflectie, ga op in het beeld

Schittering en reflectie verstoren de beeldhelderheid, zeker bij donkere beelden met verborgen diepte en details. Ons OLED-scherm (QD-OLED) reflecteert licht van buiten nauwelijks waardoor dit effect wordt verlaagd. Zo krijgt u ongelooflijke helderheid, kleur en contrast in vrijwel alle lichtomstandigheden. Ga helemaal op in het beeld en kijk zonder afleiding.

Vergelijking van schermen met een bergdorp bij nacht, met en zonder lage reflectiegraad
Ontdek beeldtechnologieën
 
XR geluid
Afbeelding van geluidsgolven afkomstig van een tv met Acoustic Surface Audio+
Het scherm is de speaker, geluid past bij de beelden

Het geluid komt direct van het scherm met Acoustic Surface Audio+™. Grote actuatoren trillen, zodat het hele scherm een speaker wordt en u een krachtige akoestiek krijgt die met het beeld meebeweegt en zorgt voor een realistischere soundtrack met heldere en natuurlijke gesprekken. Subwoofers rechts en links versterken de bas voor bioscoopgeluid bij u thuis.

Krachtigere en realistischere soundtracks

De twee grote actuatoren op de A95K zijn helemaal rond en maken het geluid bij alles wat u kijkt krachtiger en realistischer. De actuatoren zorgen met schermtrillingen voor duidelijke middelhoge en hoge frequenties. Zo krijgt u een meeslepende audio-ervaring die overeenkomt met wat u ziet.

Close-up van actuator die schermtrillingen genereert om geluid te produceren
Woonkamer met een vrouw op de bank die tv kijkt en het Surround Sound-effect met XR Surround
Al uw entertainment, opgeschaald naar 3D Surround Sound

Met BRAVIA XR™ kijkt u alles met echte Surround Sound. Met XR Surround wordt Surround Sound aan de zijkanten en verticaal gecreëerd met de tv-speakers, zodat u 3D-audio ervaart zonder speakers op het plafond of omhooggerichte speakers te hoeven plaatsen. Onze BRAVIA XR™-tv's zijn ook compatibel met Dolby Atmos®.

Perfect in combinatie met audio van Sony

In combinatie met audio-apparatuur van Sony bieden onze nieuwste BRAVIA XR-tv's u een ongeëvenaarde audiovisuele ervaring met de uitstekende beeld- en geluidskwaliteit van XR.

Voice Zoom™ 2 verbetert het geluid voor heldere dialogen

Hoor tv-dialogen beter zonder het volume harder te moeten zetten. Zelfs als spraak slecht verstaanbaar is, detecteert Voice Zoom 2 het type stem. Vervolgens wordt dit geluid geanalyseerd en wordt de helderheid verbeterd. 

Vrouw in drukke straat praat op haar mobiele telefoon, waarmee wordt getoond hoe Voice Zoom 2 spraak beter verstaanbaar maakt
Ontdek geluidstechnologieën
 
BRAVIA CAM
De optimale kijkervaring, waar u ook bent 

Koppel uw Bravia XR-tv aan de meegeleverde BRAVIA CAM en kijk tv zoals u dit nog nooit eerder heeft gedaan. BRAVIA CAM herkent waar in de kamer u zit en hoe ver u van de tv bent verwijderd en past vervolgens de beeld- en geluidsinstellingen aan zodat ze precies kloppen. Dit betekent dat het geluid helderder en ingrijpender wordt en de beeldhelderheid wordt afgestemd op de omgeving waarin u kijkt.

Afbeelding van een gesplitst scherm met een persoon die tv kijkt van ver en een persoon die kijkt van dichtbij
Elk beeld is geoptimaliseerd op uw positie in de kamer

BRAVIA CAM detecteert de afstand tussen u en uw tv en past de tv-helderheid aan zodat u altijd de beste beeldkwaliteit heeft, waar in de kamer u ook bent. Met een licht- en kleursensor in de tv worden beelden afgestemd op de lichtomstandigheden voor de best mogelijke kijkervaring.

De optimale geluidservaring waar u ook zit

BRAVIA CAM volgt u en uw positie, zelfs als u vanaf de zijkant kijkt, en past de geluidsbalans rechts en links aan voor een optimale akoestiek. Waar u zich ook in de kamer bevindt, de geluidskwaliteit is hetzelfde als wanneer u voor de tv zit.

Gesplitst scherm met een persoon die recht van voren en een persoon die vanaf de zijkant naar de tv luistert.
Afbeelding van een gesplitst scherm met een persoon die dichtbij naar de tv luistert en een persoon die ver weg luistert
Helder stemgeluid, waar u ook bent

BRAVIA CAM detecteert uw kijkafstand en past de Voice Zoom automatisch aan zodat u gesprekken goed kunt verstaan. Het geluid van de tv wordt harder gezet als u verder van de tv gaat zitten en zachter als u dichterbij komt.

Ontdek nieuwe manieren om tv te kijken met BRAVIA CAM

Ontdek een reeks nieuwe tv-functies met BRAVIA CAM, waaronder bediening met handgebaren, videochat en nog veel meer.

Videochatten met vrienden en familie op het grote scherm.

Praat bij met vrienden en familie op het grote scherm. Koppel uw tv aan BRAVIA CAM voor nog meer plezier. 

Afbeelding van een stel in de woonkamer in gesprek met een vriend via videochat
Close-up van BRAVIA CAM boven op BRAVIA-TV
Eenvoudig te koppelen, eenvoudig te sluiten

U kunt de bijgeleverde BRAVIA CAM snel en eenvoudig op uw BRAVIA-TV aansluiten. Gebruik de schakelaar op de camerakap bovenop de BRAVIA CAM om de camerakap te sluiten als u meer privacy wilt.

Smart TV-kenmerken
Vrouw die haar tv handsfree bedient met haar stem
Alles wat u wilt kijken op één plek

Benader al uw favoriete content en diensten eenvoudig handsfree. Bekijk ruim 700.000 films en series op één plek. Google TV combineert al uw favoriete content uit uw apps en abonnementen en ordent het speciaal voor u.

Woonkamer met smart home-apparaten waaronder verlichting, robotstofzuiger, beveiligingscamera en een slim slot.
Bedien eenvoudig uw smarthome

Gebruik uw stem om smarthome-apparaten in uw huis te bedienen. Pas bijvoorbeeld de kamertemperatuur en verlichting aan: vraag het gewoon aan Google.

Bekijk uw favoriete smartphonecontent in het groot

Bekijk snel en gemakkelijk uw favoriete video's, foto's en games van uw iOS- of Android-apparaat op het grote scherm.

Afbeelding van een kat en een kanovaarder die van een smartphone naar de tv wordt gecast.
Ontdek slimme technologie
 
Eenvoudige afstandsbediening
Afbeelding van afstandsbediening met achtergrondverlichting overdag en 's nachts
Premium afstandsbediening: ook in het donker simpel in gebruik

Onze afstandsbediening is opnieuw ontworpen zodat u dag en nacht uw tv moeiteloos bedient. De nieuwe premium afstandsbediening is makkelijk in gebruik, met eenvoudige knoppen en een backlight om ook in het donker alles te zien. De afstandsbediening ziet er dankzij het compacte aluminium ontwerp stijlvol uit en ligt lekker in de hand.

Vind met uw stem gemakkelijk uw afstandsbediening terug

Nooit meer uw afstandsbediening kwijt. Zeg met de zoekfunctie "OK Google, zoek mijn afstandsbediening" of druk op de knop op de zijkant van de tv om uw afstandsbediening te vinden. De afstandsbediening maakt geluid zodat u deze zo vindt.

Woonkamer met bank en geactiveerde Finder-functie om kwijtgeraakte afstandsbediening op te sporen
Afbeelding van een afstandsbediening die wordt schoongemaakt met een doekje
Makkelijk schoon te maken, blijft altijd schoon

Ontworpen met een egaal oppervlak, lagere knoppen en een speciale coating van polyurethaan is onze afstandsbediening makkelijk schoon te maken en te houden. Alle knoppen hebben een speciale coating van antibacterieel materiaal.

Bedien al uw apparaten met één slimme afstandsbediening

U kunt al uw verbonden apparaten bedienen met onze slimme afstandsbediening. U hebt met één knop toegang tot video-on-demand-diensten, waardoor u binnen enkele seconden kunt genieten van programma's en films.

Afbeelding met alle aangesloten apparaten die kunnen worden bediend met één slimme afstandsbediening
Ontwerp
Twee stijlen: ontworpen om aan te sluiten bij uw lifestyle

Deze tv is zo ontworpen dat u uit twee stijlen kunt kiezen. De positiestijl 'Front' met het One Slate-ontwerp biedt de meest meeslepende beleving denkbaar, terwijl u met de positiestijl 'Back' de tv dicht bij de muur plaatst voor optimale harmonie met de kamer.

Het uiteindelijke resultaat kan variëren, afhankelijk van het tv-formaat. Deze tv moet om veiligheidsredenen op een plank of sokkel worden geplaatst die breder is dan de tv-standaard.

Positiestijl Front 
Slepen
Positiestijl Back
Slepen
Entertainment van studiokwaliteit zoals de maker voor ogen had

Deze tv biedt een ruim aanbod aan technologieën zoals Creator Calibrated Modes, IMAX Enhanced en Dolby Vision® zodat de intentie van de makers bewaard blijft en drama en spanning tot hun recht komen. Hij is tevens geschikt voor Calman, zodat makers dit al bij editing kunnen gebruiken.

Afbeelding van een stel in een woonkamer dat Netflix kijkt op een BRAVIA-TV aan de muur. Wanneer Adaptive Calibrated Mode wordt in- en uitgeschakeld, kunt u de helderheid van het scherm zien veranderen zodat deze aan de omgeving wordt aangepast.
Afbeelding van een stel in een woonkamer dat Netflix kijkt op een BRAVIA-TV aan de muur. Wanneer Adaptive Calibrated Mode wordt in- en uitgeschakeld, kunt u de helderheid van het scherm zien veranderen zodat deze aan de omgeving wordt aangepast.
AAN
UIT
Kijk Netflix met studiokwaliteit, automatisch geoptimaliseerd

Kijk Netflix-content in spectaculaire studiokwaliteit die de maker voor ogen had. Netflix Adaptive Calibrated Mode is speciaal ontwikkeld voor Netflix-content en werkt met de optimalisatiefunctie van de sfeerverlichting op de BRAVIA XR-tv om een meeslepende ervaring te creëren door de helderheid van het beeld af te stellen op de verlichting in uw kamer.

Afbeeldingen optimaliseren voor al uw favorieten

Ervaar content zoals de maker het voor ogen had. Met de kalibratiemodus van BRAVIA CORE worden alle films met IMAX Enhanced™-titels automatisch aangepast naar de optimale beeldinstellingen voor een uitzonderlijke thuisbioscoopervaring.

Screenshot met het logo van BRAVIA CORE
Logo van Assistive Technology
Ondersteunende technologie op Google TV

Onze tv's bieden visuele, auditieve en mobiliteitsgerelateerde ondersteuning.

Specificaties en kenmerken

Ons innovatieve OLED-scherm (QD-OLED) met de Cognitive Processor XR™ zorgt voor ongekende kleuren en contrast met puur zwart.

Ontwikkeld met het oog op het milieu

MEER OVER SONY EN HET MILIEU

Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren.

Meer informatie

MILIEUVRIENDELIJKE EIGENSCHAPPEN VAN DIT PRODUCT

  • De dynamische tegenlichtregeling, of belichting op pixelniveau, zorgt ervoor dat de helderheid van het display wordt aangepast als de schermweergave verandert, waardoor het product energie efficiënter gebruikt

  • In de Power Saving Mode (Energiebesparingsstand) wordt er minder energie verbruikt doordat de helderheid van het display wordt aangepast

  • In de stand Display Off (Display uit) wordt er energie bespaard maar kunt u nog steeds van audio genieten, doordat het display wordt uitgeschakeld zonder dat u de tv in stand-by hoeft te zetten