2 Modellen
2 Modellen

Modeljaar

Modeljaar

189 cm (75 inch)
XR-75Z9J
189 cm (75 inch) 
XR-75Z9J

Modeljaar

  • Ø
215 cm (85 inch)
XR-85Z9J
215 cm (85 inch) 
XR-85Z9J

Modeljaar

  • Ø

Kenmerken

Afbeelding van een pauw met 8K-beelddetails

XR Picture 

Bewonder beelden in 8K met natuurlijke diepgang. Onze revolutionaire processor maakt gebruik van menselijke perspectiefanalyse om in een oogwenk honderdduizenden elementen te analyseren en te optimaliseren. Gecombineerd met nauwkeurig Full Array LED spatten de beelden van het scherm in intens zwart en heldere kleuren.

Detail van bloemen met subtiele tinten en schakeringen in de bloemblaadjes

XR-kleur

Zie kleuren die er levendig en prachtig uitzien voor het menselijk oog. De Cognitive Processor XR geeft het scherm een breder scala aan kleuren. Elke kleur wordt gereproduceerd met levensechte, subtiele verschillen. Meer tinten en verzadiging zorgt voor levendige schaduwen en textuur in de bloemen. Zelfs fletse kleuren zien er realistisch uit.

Afbeelding met natuurlijke kleuren met XR Triluminos PRO™

XR Triluminos Pro™

Dankzij onze Cognitive Processor XR produceert deze tv kleuren op een manier die mensen aanspreken. Bewonder een uitgebreid kleurenpalet met verbeterde schakeringen en verzadiging voor natuurlijke tinten en zeer nauwkeurige details, zelfs bij donkere scènes.

Afbeeldingen op het scherm met extreem contrast en levensechte diepte

XR-contrast

Voel het contrast van het echte leven. Onze Cognitive Processor XR analyseert data en produceert beelden net zoals het menselijk oog, voor realistische kleuren en diepte. Met de XR Contrast Booster worden lichte gebieden lichter en donkere gebieden donkerder, zonder dat er details verloren gaan in schaduwen of overbelichting.

Logo van XR Contrast Booster 15

XR Contrast Booster 15

Door het licht nauwkeurig over het scherm te verdelen en sommige delen te dimmen en andere te verlichten, kan XR Contrast Booster de helderheid aanpassen voor fellere highlights en diepere zwarttinten. Wanneer lichte delen lichter worden en donkere delen donkerder, krijgen scènes extra diepgang en details voor nog realistischere beelden.

Afbeeldingen van zeer gedetailleerde bergbloemen met XR HDR Remaster

XR HDR Remaster

Met XR HDR Remaster herkent deze tv elk voorwerp op het scherm, analyseert hij de kleur en past hij het contrast aan voor levensechte beelden. Object-based verwerking door BRAVIA XR™ tilt nauwkeurigheid naar een nieuw niveau door schakeringen, verzadiging, helderheid, bewegingsvector, bandbreedte en meer aan te passen. Dit resulteert in uitzonderlijk realistische beelden met extra diepte, levensechte texturen en natuurlijke kleuren.

Close-up van adelaar met helderheid van 8K

XR Clarity

Geniet van entertainment met een resolutie van bijna 8K dankzij XR 8K-opschaling. Onze Cognitive Processor XR heeft toegang tot veel gegevens waardoor hij verloren texturen en details kan nabootsen voor levensechte beelden. Bewonder de mooiste details, zoals fijne veren en scherpe klauwen. 

Afbeelding van de kop van een leeuw die detail met XR 8K-opschaling weergeeft

XR 8K-opschaling

Deze tv maakt gebruik van onze Cognitive Processor XR en tilt 2K- of 4K-signalen naar het niveau van 8K voor ongelofelijk realistische en meeslepende beelden. XR 8K-opschaling gebruikt een grote hoeveelheid gegevens en analyseert patronen in scènes voor subtiele details.  

Close-up van blad dat detail in 8K XR Super Resolution weergeeft

8K XR Super Resolution

XR Super Resolution herkent individuele voorwerpen in een beeld en produceert virtuele, realistische texturen op het scherm. Onze BRAVIA XR-processor analyseert en verwerkt gegevens zeer nauwkeurig om beelden in 8K weer te geven met vier keer de resolutie van 4K voor scènes met veel diepte, textuur en detail. 

Afbeelding van zonsondergang en zee met 8K XR Smoothing

8K XR Smoothing

XR Smoothing zorgt voor vloeiende, levensechte beelden in 8K, zonder het probleem van kleurlijnen dat andere tv's vaak hebben. Scènes worden nagebootst met duizenden tinten, schakeringen en gradaties, waardoor ze levensecht lijken.

Beeld van surfer met scherpe details in de golf

XR Motion

Sportwedstrijden en films vol actie kijken is nu nog leuker. Onze Cognitive Processor XR met XR Motion Clarity™ analyseert gegevens om ervoor te zorgen dat de actie soepel, helder en duidelijk blijft. 

Afbeelding van snowboarder met scherpe details dankzij LED XR X-Motion Clarity™

XR Motion Clarity

Bij sommige schermen lijken wedstrijden en scènes met snelle actie heel wazig. Met onze nieuwste LED XR Motion Clarity™-technologie blijft alles vloeiend, helder en duidelijk. Elke 'bibber' wordt individueel gevolgd en geoptimaliseerd, terwijl de helderheid een boost krijgt zodat u niets mist.

Afbeeldingen van een stadje op een heuvel bij nacht op verschillende schermen, ter illustratie van het voordeel van X-Anti Reflection.

X-Anti Reflection

Het kan door de weerspiegeling van het scherm lastig zijn om donkere films te kijken in een lichte kamer. X-Anti Reflection vermindert weerkaatsing van zonlicht of een lamp, zodat u ook bij veel licht intens zwart kunt zien en ongestoord van heldere beelden kunt genieten. 

Bovenaanzicht van een auto die over een weg rijdt op verschillende tv-schermen, ter illustratie van het voordeel van het X-Wide Angle-paneel

X-Wide Angle™

Of u nu schuin of recht voor de tv zit, de beeldkwaliteit blijft even hoog. Het X-Wide Angle-scherm, dat door Sony is ontwikkeld om het tegenlicht te regelen, zorgt ervoor dat de kleuren levensecht blijven, vanuit welke hoek u ook kijkt.

Logo 4K/120 fps

4K/120 fps

Ga voor het allerbeste met BRAVIA. Met HDMI2.1 krijgt u een framesnelheid van 120 fps voor compatibele spellen, zodat u altijd voorop loopt bij schiet-, sport- en prestatiespellen doordat de actie direct op uw scherm verschijnt. Bovendien geniet u van supersoepel gamen met minder invoervertraging van maximaal 6,0 ms met 4K/120 fps en de speciale gamemodus.

Afbeelding van een zanger tijdens een concert

XR-geluidspositie

XR Sound Position zorgt voor een audio-ervaring die de realiteit evenaart met geluid dat bij het beeld hoort. De vibrerende frame-tweeter van deze BRAVIA XR 8K-TV stemt het geluid precies af op elke scène voor een meeslepende ervaring. Naar voren gerichte subwoofers zorgen voor een krachtige bas, waar u uw tv ook plaatst.

Afbeelding van geluidsgolven van tv met Acoustic Multi-Audio™

Acoustic Multi-Audio™

Onze Acoustic Multi-Audio-technologie bestaat uit frame-tweeters zodat hoge klanken tijdens een scène uit de juiste hoek komen, precies waar alle actie plaatsvindt. De naar voren gerichte subwoofers zorgen voor een krachtige bas, waar u uw tv ook plaatst. 

Afbeelding van muzikanten die een concert geven

XR Surround

Met BRAVIA XR krijgen alle programma's en films de echte Surround Sound-behandeling. XR Surround produceert Surround Sound aan de zijkanten én verticaal, zodat u 3D-audio kunt ervaren zonder speakers op het plafond of omhooggerichte speakers te hoeven plaatsen.

Detail van multidimensionaal geluid met 3D Surround-opschaling

3D Surround-opschaling

Met onze BRAVIA XR-technologie voor signaalverwerking kan deze tv multidimensionaal geluid produceren voor een meeslepende ervaring. Voel het geluid om u heen: niet alleen van links en rechts maar ook uit een verticale dimensie. Met 3D Surround-opschaling kunt u de nieuwste audio-indelingen zoals Dolby Atmos® beleven in uw eigen thuisbioscoop en genieten van verticale Surround Sound met content die niet compatibel is met Dolby Atmos.

Google™ TV-logo

Google TV

Blader door meer dan 700.000 films en tv-afleveringen van uw streamingdiensten, allemaal vanaf één plek, gesorteerd op onderwerp en genre op basis van uw interesses.  

Stembesturingslogo

Voice Search

Vind uw favoriete content sneller dan ooit met niets meer dan uw stem. Met Voice Search hoeft u niet meer lang te zoeken of te typen — u kunt het gewoon vragen.

OK Google-logo

Google Assistent 

Uw tv is behulpzamer dan ooit. Gebruik uw stem om films te vinden, apps te streamen, muziek af te spelen en de tv te bedienen. Vraag Google om een specifieke titel te zoeken, zoek op genre of ontvang gepersonaliseerde aanbevelingen door 'what should I watch?' te vragen. U kunt zelfs om sportuitslagen vragen, smart home-apparaten bedienen en nog veel meer. Praat tegen Google om te beginnen.

Afbeelding met Google Nest Mini in woonkamer

Werkt met OK Google

Sluit een Google Assistant-apparaat aan voor handsfree bediening van uw tv van Sony. Gebruik alleen uw stem om uw lievelingsfilmpjes te vinden en af te spelen op uw tv van Sony Begin gewoon met "OK Google".

Afbeelding met filmscherm op smartphone

Werkt met Apple AirPlay / Apple HomeKit

Met Apple AirPlay kun je rechtstreeks vanaf je iPhone, iPad of Mac video en audio naar je televisie streamen. Bekijk films en shows vanuit de Apple TV-app, je favoriete apps of zelfs Safari. Deel je foto's met iedereen in de kamer.

Logo Chromecast ingebouwd

Chromecast built-in

Met Chromecast kunt u uw lievelingsfilmpjes, games en apps in optimale kwaliteit van uw mobiele apparaat naar de ingebouwde Chromecast in uw tv sturen, oftewel casten. Tik simpelweg op de Cast-knop op uw Android- of iOS-telefoon om de gewenste beelden af te spelen op het grote scherm. Cast uw content terwijl u uw telefoon of tablet blijft gebruiken.

Afbeelding van aangesloten apparaten die bediend kunnen worden met de slimme afstandsbediening

Slimme afstandsbediening

U kunt al uw aangesloten apparaten bedienen met onze slimme afstandsbediening. U hebt met één knop toegang tot video-on-demand-diensten, waardoor u binnen enkele seconden kunt genieten van programma's en films. 

Afbeelding van afstandsbediening met achtergrondverlichting overdag en 's nachts

Afstandsbediening met achtergrondverlichting 

Afstandsbediening met premium design van geborsteld aluminium met een fijngestreepte afwerking die goed in de hand ligt en uitstekend bij uw kamer past. Dankzij de geïntegreerde achtergrondverlichting kunt u de knoppen in het donker zien — ideaal wanneer u het volume wilt wijzigen in het donker. 

Beeld met drievoudig verstelbare standaard

Op drie manieren verstelbare standaard

Het verstelbare standaard biedt u de keuze uit 3 posities: een positie die het beeld centraal stelt, een smalle positie voor kleinere planken en een Soundbar-positie voor een ideale plaatsing van uw geluidssysteem.

Close-up van het egale oppervlak

Egaal oppervlak van metaal

De premium metalen beeldrand is extreem smal, dus uw ogen concentreren zich op het beeld en niet op de omgeving van uw tv.

Beeld van achterzijde van tv met kabelbeheer

Kabelbeheer

Kabelhouders houden kabels uit het zicht, zodat uw tv er goed uitziet van voren, van achteren en vanaf de zijkanten. 

Afbeelding van woonkamer met Living Decor-concept

Living Decor 

Ons Living Decor tovert uw tv om tot een essentieel meubelstuk met on-screen kunst, persoonlijke foto's, screensaverthema's en klokfuncties.

Afbeelding van scherm met het voordeel van de licht- en kleursensor

Licht- en kleursensor

Wanneer de tint van een lichtbron in een kamer verandert en bijvoorbeeld van koel naar warm gaat, zullen de kleuren op het tv-scherm ook wijzigen en kunnen ze mogelijk onnatuurlijk overkomen. Deze tv is uitgerust met een RGB-lichtsensor die de kleur en helderheid van een beeld aanpast aan de lichtbron en de kamer. 

Logo 'Acoustic Auto Calibration'

Acoustic Auto Calibration

Deze tv weet waar u zit en optimaliseert het geluid, zodat u dezelfde geluidskwaliteit krijgt als wanneer u recht voor de tv zou zitten. Het geluid kan veranderen, afhankelijk van de ruimte. Zo kunnen gordijnen geluid absorberen, terwijl voorwerpen voor de tv het geluid kunnen belemmeren, wat de kwaliteit niet ten goede komt. Deze tv herkent voorwerpen en produceert geluiden die zijn aangepast aan de ruimte.

Logo Netflix Calibrated Mode

Netflix Calibrated Mode

Deze modus is speciaal ontwikkeld om te genieten van Netflix Originals en dezelfde beeldkwaliteit te reproduceren op een tv als op een studiomaster. In de Netflix Calibrated Mode blijft de intentie van de maker behouden.

Logo Verbeterd voor IMAX

Verbeterd voor IMAX

Deze 4K Smart TV van Sony is als 'Verbeterd voor IMAX' gecertificeerd, wat betekent dat de tv is geoptimaliseerd voor hoogwaardig beeld en hifigeluid. Geniet van een nog meeslependere home-entertainmentervaring en kijk naar de best mogelijke, voor Verbeterd voor IMAX geremasterde content dankzij de beeldmodus Verbeterd voor IMAX.

Dolby Vision®- en Dolby Atmos®-logo

Dolby Vision® en Dolby Atmos® 

Geniet thuis van bioscoopkwaliteit. Dolby Vision® brengt scènes tot leven voor een authentieke kijkervaring, terwijl Dolby Atmos® de kamer vult met meeslepende Surround Sound. 

Afbeelding met film beschikbaar in BRAVIA CORE™

BRAVIA CORE™

Er staat een grote verzameling films voor u klaar. De tv beschikt over BRAVIA XR-technologie en Pure Stream, en is verbeterd voor IMAX, waardoor alle films en series die u kijkt de mooiste beelden en optimale geluidskwaliteit hebben.