BRAVIA XR MASTER Series Z9K

8K voor prachtig realisme, ultieme helderheid en contrast 
TELEVISIES

Z9K | BRAVIA XR | MASTER Series | Mini LED | 8K | High Dynamic Range (HDR) | Smart TV (Google TV)

Z9K Series
Afbeelding van Z9K | BRAVIA XR | MASTER Series | Mini LED | 8K | High Dynamic Range (HDR) | Smart TV (Google TV)

Binnenkort verkrijgbaar

Houd me op de hoogte

189 cm (75 inch)

XR-75Z9K

Prijs niet beschikbaar

215 cm (85 inch)

XR-85Z9K

Prijs niet beschikbaar

Meld u nu aan om onze nieuwste updates en tijdelijke aanbiedingen te ontvangen. Klik op de onderstaande link zodat u niets mist.

Bekroond
Logo van CES® 2021 Innovation Awards
CES® 2022 Best of Innovation Awards Honoree: BRAVIA CAM
Logo van CES® 2021 Innovation Awards
CES® 2022 Innovation Awards: BRAVIA CORE
Indrukwekkend beeld en geluid dankzij cognitieve intelligentie

Onze BRAVIA XR™-tv tilt beeld en geluid naar een hoger niveau met de Cognitive Processor XR™. De BRAVIA XR processor verwerkt kennis en creëert oplossingen zoals het menselijk brein dat doet. Het heeft het vermogen om dingen te leren, te onthouden en continu te verbeteren wat resulteert in levensechte diepte, buitengewoon contrast en prachtige, levendige kleuren.

Realistisch 8K-beelden zonder compromissen op een groot scherm 

Met Cognitive Processor XR™ en onze nieuwe 8K mini LED verbetert de Z9K alle content naar een resolutie die 8K benadert, zodat u met meer detail en textuur en het beste contrast op een groot scherm kunt kijken. Ontdek hoe de grenzen van uw zintuigen worden verlegd en beleef tv zoals nog nooit tevoren.

Contrastrijke en heldere beelden met precieze controle

De unieke XR Backlight Master Drive gebruikt de Cognitive Processor XR™ om onze nieuwste generatie Mini LED-backlight in deze Z9K 8K BRAVIA XR-tv aan te sturen, voor helderheid die u voelt. U krijgt een ongekend dynamisch bereik met verbluffende lichttinten, diepe zwarttinten en natuurlijke midtinten, vrijwel zonder schittering of 'halo's' bij hooglichten.


Ontdek nieuwe manieren om tv te kijken met BRAVIA CAM

U zit altijd op de beste plek met BRAVIA CAM. Deze functie herkent waar u zit en optimaliseert het beeld en geluid voor die plek. Er zijn ook andere leuke nieuwe functies die u kunt verkennen, zoals bediening met handgebaren en videochat. 

Muzikant die bij een concert de contrabas speelt met geluidsgolven
De rand is de speaker, beeld en geluid zijn in harmonie

Luister naar geluid dat exact overeenkomt met het beeld dankzij de Acoustic Multi-Audio™-technologie. Tweeters die het geluid sturen, stemmen beeld en geluid op elkaar af voor een meeslepende kijkervaring.

Close-up van vrouw die tv handsfree bedient
Handsfree hulp van Google

Met de handsfree spraakbesturing van Google TV kunt u uw afstandsbediening laten liggen en gewoon uw stem gebruiken om de tv te bedienen. Vraag Google om een titel te zoeken, zoek op genre en ontvang persoonlijke aanbevelingen door "OK Google, wat zal ik kijken?" te vragen. Bekijk antwoorden op het scherm, bedien smart home-apparaten, en meer. 

Bioscoopervaring in uw woonkamer: Geniet van gratis films met BRAVIA XR™
Perfect for Playstation®5
Logo van Road to Zero
Vernieuw, recycle en verminder, ontworpen voor duurzaamheid 

Onze BRAVIA-tv's zijn ontwikkeld voor een meeslepende beleving en met het oog op het milieu. We gebruiken minder nieuw plastic in onze tv's en verpakkingen. De Z9K gebruikt SORPLAS™ van Sony met een recyclepercentage van 85% voor componenten. Onze unieke technologie voor backlightbeheer, BRAVIA CAM en sensoren leveren hoge beeldkwaliteit en verlagen uw stroomverbruik. 

Bekijk ons persbericht van de BRAVIA XR™-tv uit 2022
XR Picture
Bovenaanzicht van XR Backlight Master Drive die licht richt om Mini LED's in een scherm aan te sturen
Voel levensechte diepte met optimale contrast en helderheid

Onze XR Backlight Master Drive gebruikt een uniek algoritme voor lokaal dimmen om duizenden Mini LED's heel precies en onafhankelijk aan te sturen. Licht wordt gericht voor maximale helderheid zonder schittering en 'halo's' bij hooglichten. Beelden behouden felle licht-, diepe zwarttinten en natuurlijke middentinten. 

Een breed kleurenspectrum voor levensechte tinten

De XR Triluminos Pro gebruikt onze Cognitive Processor XR™ zodat de Z9K miljarden kleuren kan weergeven voor levensechte subtiele kleurverschillen. Samen met ons scherm met een breed kleurenbereik en onze mensgerichte processor detecteert het kleur op basis van verzadiging, tint en helderheid, om elk detail natuurlijk weer te geven.

Close-up van fruit zoals bramen, citroen en perziken
Close-up van de strepen van een tijgervacht laat het effect van XR 8K Upscaling zien
Herstel verloren textuur: alle content opgeschaald naar 8K

Met XR 8K Upscaling geniet u van entertainment met een kwaliteit van bijna 8K, welke content u ook gebruikt. Onze Cognitive Processor XR™ gebruikt veel gegevens om verloren texturen en details na te bootsen voor levensechte beelden.

Slimme verwerking van beweging voor snelle, scherpe scènes

Sportwedstrijden en actiefilms kijken is nu nog leuker. Onze Cognitive Processor XR™ met XR Motion Clarity™ analyseert beweging tussen verschillende frames zodat actie vloeiend en helder blijft.

Beeld van surfer met scherpe details in de golf
Prachtig beeld op het hele scherm

Het X-Wide Angle™-paneel zorgt ervoor dat beelden vanuit iedere hoek even mooi zijn, dus mensen die vanaf de zijkant kijken hebben een even plezierige kijkervaring als wie er recht voor zit. En met X-Anti Reflection krijgt u heldere beelden met veel minder weerspiegelingen.

Ontdek beeldtechnologieën
 
XR geluid
Afbeelding van geluidsgolven van tv met Acoustic Multi-Audio™
Geluid vanaf het scherm met frame-tweeters

Onze Acoustic Multi-Audio™-technologie bevat vier frame-tweeters zodat hoge tonen op het juiste moment beginnen en precies overeenkomen met wat er op het scherm gebeurt. De naar voren gerichte subwoofers zorgen voor een krachtige bas, waar u uw tv ook plaatst. 

Al uw entertainment, opgeschaald naar 3D Surround Sound

Met BRAVIA XR™ kijkt u alles met echte Surround Sound. Met XR Surround wordt Surround Sound aan de zijkanten en verticaal gecreëerd met de tv-speakers, zodat u 3D-audio ervaart zonder speakers op het plafond of omhooggerichte speakers te hoeven plaatsen. Onze BRAVIA XR™-tv's zijn ook compatibel met Dolby Atmos®.

Woonkamer met een vrouw op de bank die tv kijkt en het Surround Sound-effect met XR Surround
Perfect in combinatie met audio van Sony

In combinatie met audio-apparatuur van Sony bieden onze nieuwste BRAVIA XR-tv's u een ongeëvenaarde audiovisuele ervaring met de uitstekende beeld- en geluidskwaliteit van XR.

Vrouw in drukke straat praat op haar mobiele telefoon, waarmee wordt getoond hoe Voice Zoom 2 spraak beter verstaanbaar maakt
Voice Zoom™ 2 verbetert het geluid voor heldere dialogen

Hoor tv-dialogen beter zonder het volume harder te moeten zetten. Zelfs als spraak slecht verstaanbaar is, detecteert Voice Zoom 2 het type stem. Vervolgens wordt dit geluid geanalyseerd en wordt de helderheid verbeterd. 

Ontdek geluidstechnologieën
 
BRAVIA CAM
De optimale kijkervaring, waar u ook bent 

Koppel uw Bravia XR-tv aan de meegeleverde BRAVIA CAM en kijk tv zoals u dit nog nooit eerder heeft gedaan. BRAVIA CAM herkent waar in de kamer u zit en hoe ver u van de tv bent verwijderd en past vervolgens de beeld- en geluidsinstellingen aan zodat ze precies kloppen. Dit betekent dat het geluid helderder en ingrijpender wordt en de beeldhelderheid wordt afgestemd op de omgeving waarin u kijkt.

Afbeelding van een gesplitst scherm met een persoon die tv kijkt van ver en een persoon die kijkt van dichtbij
Elk beeld is geoptimaliseerd op uw positie in de kamer

BRAVIA CAM detecteert de afstand tussen u en uw tv en past de tv-helderheid aan zodat u altijd de beste beeldkwaliteit heeft, waar in de kamer u ook bent. Met een licht- en kleursensor in de tv worden beelden afgestemd op de lichtomstandigheden voor de best mogelijke kijkervaring.

De optimale geluidservaring waar u ook zit

BRAVIA CAM volgt u en uw positie, zelfs als u vanaf de zijkant kijkt, en past de geluidsbalans rechts en links aan voor een optimale akoestiek. Waar u zich ook in de kamer bevindt, de geluidskwaliteit is hetzelfde als wanneer u voor de tv zit.

Gesplitst scherm met een persoon die recht van voren en een persoon die vanaf de zijkant naar de tv luistert.
Afbeelding van een gesplitst scherm met een persoon die dichtbij naar de tv luistert en een persoon die ver weg luistert
Helder stemgeluid, waar u ook bent

BRAVIA CAM detecteert uw kijkafstand en past de Voice Zoom automatisch aan zodat u gesprekken goed kunt verstaan. Het geluid van de tv wordt harder gezet als u verder van de tv gaat zitten en zachter als u dichterbij komt.

Ontdek nieuwe manieren om tv te kijken met BRAVIA CAM

Ontdek een reeks nieuwe tv-functies met BRAVIA CAM, waaronder bediening met handgebaren, videochat en nog veel meer.

Videochatten met vrienden en familie op het grote scherm.

Praat bij met vrienden en familie op het grote scherm. Koppel uw tv aan BRAVIA CAM voor nog meer plezier. 

Afbeelding van een stel in de woonkamer in gesprek met een vriend via videochat
Close-up van BRAVIA CAM boven op BRAVIA-TV
Eenvoudig te koppelen, eenvoudig te sluiten

U kunt de bijgeleverde BRAVIA CAM snel en eenvoudig op uw BRAVIA-TV aansluiten. Gebruik de schakelaar op de camerakap bovenop de BRAVIA CAM om de camerakap te sluiten als u meer privacy wilt.

Smart TV-kenmerken
Vrouw die haar tv handsfree bedient met haar stem
Alles wat u wilt kijken op één plek

Benader al uw favoriete content en diensten eenvoudig handsfree. Bekijk ruim 700.000 films en series op één plek. Google TV combineert al uw favoriete content uit uw apps en abonnementen en ordent het speciaal voor u.

Woonkamer met smart home-apparaten waaronder verlichting, robotstofzuiger, beveiligingscamera en een slim slot.
Bedien eenvoudig uw smarthome

Gebruik uw stem om smarthome-apparaten in uw huis te bedienen. Pas bijvoorbeeld de kamertemperatuur en verlichting aan: vraag het gewoon aan Google.

Bekijk uw favoriete smartphonecontent in het groot

Bekijk snel en gemakkelijk uw favoriete video's, foto's en games van uw iOS- of Android-apparaat op het grote scherm.

Afbeelding van een kat en een kanovaarder die van een smartphone naar de tv wordt gecast.
Ontdek slimme technologie
 
Eenvoudige afstandsbediening
Afbeelding van afstandsbediening met achtergrondverlichting overdag en 's nachts
Premium afstandsbediening: ook in het donker simpel in gebruik

Onze afstandsbediening is opnieuw ontworpen zodat u dag en nacht uw tv moeiteloos bedient. De nieuwe premium afstandsbediening is makkelijk in gebruik, met eenvoudige knoppen en een backlight om ook in het donker alles te zien. De afstandsbediening ziet er dankzij het compacte aluminium ontwerp stijlvol uit en ligt lekker in de hand.

Vind met uw stem gemakkelijk uw afstandsbediening terug

Nooit meer uw afstandsbediening kwijt. Zeg met de zoekfunctie "OK Google, zoek mijn afstandsbediening" of druk op de knop op de zijkant van de tv om uw afstandsbediening te vinden. De afstandsbediening maakt geluid zodat u deze zo vindt.

Woonkamer met bank en geactiveerde Finder-functie om kwijtgeraakte afstandsbediening op te sporen
Afbeelding van een afstandsbediening die wordt schoongemaakt met een doekje
Makkelijk schoon te maken, blijft altijd schoon

Ontworpen met een egaal oppervlak, lagere knoppen en een speciale coating van polyurethaan is onze afstandsbediening makkelijk schoon te maken en te houden. Alle knoppen hebben een speciale coating van antibacterieel materiaal.

Bedien al uw apparaten met één slimme afstandsbediening

U kunt al uw verbonden apparaten bedienen met onze slimme afstandsbediening. U hebt met één knop toegang tot video-on-demand-diensten, waardoor u binnen enkele seconden kunt genieten van programma's en films.

Afbeelding met alle aangesloten apparaten die kunnen worden bediend met één slimme afstandsbediening
Ontwerp
Een prachtig ontwerp voor een meeslepende ervaring op het grote scherm

Dankzij ons minimalistische One Slate-ontwerp gaat u op in het beeld, of de tv nu op een standaard staat of aan de muur hangt. Dankzij de Seamless Edge-stijl met één plaat gehard glas en een minimalistische rand kijkt u zonder afleiding naar het beeld.

Het uiteindelijke resultaat kan variëren, afhankelijk van het tv-formaat.

Slepen
Afbeelding met standaard met drie posities en screenshots van kleurrijke folieverpakkingen
Op 3 manieren verstelbare standaard, voor elke tv-positionering

Een op drie manieren verstelbare standaard biedt de keuze voor een standaardinstelling waarbij het beeld meer centraal staat, een smalle instelling voor kleinere tv-meubels en een Soundbar-instelling voor ideale plaatsing van uw geluidssysteem.

Entertainment van studiokwaliteit zoals de maker voor ogen had

Deze tv biedt een ruim aanbod aan technologieën zoals Creator Calibrated Modes, IMAX Enhanced en Dolby Vision® zodat de intentie van de makers bewaard blijft en drama en spanning tot hun recht komen. Hij is tevens geschikt voor Calman, zodat makers dit al bij editing kunnen gebruiken.

Afbeelding van een stel in een woonkamer dat Netflix kijkt op een BRAVIA-TV aan de muur. Wanneer Adaptive Calibrated Mode wordt in- en uitgeschakeld, kunt u de helderheid van het scherm zien veranderen zodat deze aan de omgeving wordt aangepast.
Afbeelding van een stel in een woonkamer dat Netflix kijkt op een BRAVIA-TV aan de muur. Wanneer Adaptive Calibrated Mode wordt in- en uitgeschakeld, kunt u de helderheid van het scherm zien veranderen zodat deze aan de omgeving wordt aangepast.
AAN
UIT
Kijk Netflix met studiokwaliteit, automatisch geoptimaliseerd

Kijk Netflix-content in spectaculaire studiokwaliteit die de maker voor ogen had. Netflix Adaptive Calibrated Mode is speciaal ontwikkeld voor Netflix-content en werkt met de optimalisatiefunctie van de sfeerverlichting op de BRAVIA XR-tv om een meeslepende ervaring te creëren door de helderheid van het beeld af te stellen op de verlichting in uw kamer.

Afbeeldingen optimaliseren voor al uw favorieten

Ervaar content zoals de maker het voor ogen had. Met de kalibratiemodus van BRAVIA CORE worden alle films met IMAX Enhanced™-titels automatisch aangepast naar de optimale beeldinstellingen voor een uitzonderlijke thuisbioscoopervaring.

Screenshot met het logo van BRAVIA CORE
Logo van Assistive Technology
Ondersteunende technologie op Google TV

Onze tv's bieden visuele, auditieve en mobiliteitsgerelateerde ondersteuning.

Specificaties en kenmerken

Innovatie in 8K-werkelijkheid op het grote scherm met ons nieuwste Mini LED-scherm die de Cognitive Processor XR™ en XR Backlight Master Drive gebruikt.

Ontwikkeld met het oog op het milieu

MEER OVER SONY EN HET MILIEU

Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren.

Meer informatie

MILIEUVRIENDELIJKE EIGENSCHAPPEN VAN DIT PRODUCT

  • De dynamische tegenlichtregeling, of belichting op pixelniveau, zorgt ervoor dat de helderheid van het display wordt aangepast als de schermweergave verandert, waardoor het product energie efficiënter gebruikt

  • In de Power Saving Mode (Energiebesparingsstand) wordt er minder energie verbruikt doordat de helderheid van het display wordt aangepast

  • In de stand Display Off (Display uit) wordt er energie bespaard maar kunt u nog steeds van audio genieten, doordat het display wordt uitgeschakeld zonder dat u de tv in stand-by hoeft te zetten