Xperia voor iedereen toegankelijk maken

Ondersteuning van de zintuigen

Het is ons doel om toegankelijke producten te leveren waarmee iedereen vrijuit kan communiceren, ongeacht zijn of haar individuele behoeften. Wij richten ons op drie gebieden van toegankelijkheid: Visuele ondersteuning: maakt inhoud makkelijker te zien of converteert deze naar geluid; auditieve ondersteuning: maakt inhoud makkelijker te horen of converteert deze naar tekst; en haptische ondersteuning: vergemakkelijkt de bediening van uw Xperia-apparaat.

Een jonge vrouw met een bril, een gezichtsmasker en een Sony-hoofdtelefoon die aandachtig naar een Xperia-scherm kijkt
Toegankelijkheid voor iedereen, wat uw behoeften ook zijn

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen van onze producten en services kunnen profiteren, maken we deze samen met de mensen die moeilijkheden ondervinden met toegankelijkheid. Tijdens het plannings- en ontwikkelingsproces voeren wij gesprekken en bruikbaarheidstests uit met mensen met een lichamelijke beperking, waarna hun inbreng en feedback in de afgewerkte producten worden verwerkt.

Hoor wat er op het scherm staat

Schakel TalkBack in om uw telefoon aanraak- en gesproken feedback te laten geven in plaats van dat u dingen op het scherm moet lezen.

Praat via tekst

Met Live transcriptie kunt u gemakkelijker deelnemen aan gesprekken om u heen. Deze functie toont spraak als tekst op uw scherm, waarschuwt u wanneer uw naam wordt uitgesproken en laat u reacties op het scherm typen terwijl u de transcriptie bekijkt. 

Wees u bewust van belangrijke geluiden

Schakel Geluidsmeldingen in zodat uw telefoon u waarschuwt bij belangrijke geluiden in uw woning, zoals de pieptoon van een rookalarm, de deurbel of een huilende baby.

Eenvoudige bediening

Het Toegankelijkheidsmenu biedt een groot, op pictogrammen gebaseerd menu op het scherm, waarmee u uw apparaat gemakkelijker kunt vergrendelen, het volume en de helderheid kunt regelen, schermopnamen kunt maken en nog veel meer.


Logo van het GARI, het Global Accessibility and Reporting Initiative
Bekijk ons op de website van het GARI

De database van het Global Accessibility Reporting Initiative (GARI) is een naslagwerk voor gebruikers van mobiele telefoons en tablets met een beperking in hun gehoor, zicht of behendigheid of andere speciale behoeften. Deze database biedt een snelle en gemakkelijke vergelijking van toegankelijkheidsfuncties op telefoons, waaronder alle Xperia-apparaten.

Toegankelijkheidspictogram
Ondersteunende technologie op Xperia

Onze smartphones bevatten ondersteunende visuele, auditieve en mobiliteitstoegankelijke technologie.

De beschikbare functies kunnen variëren naargelang het product.
Voor sommige functies kan installatie van een app van Google Play™ nodig zijn, afhankelijk van het product.