Xperia: gemaakt voor muziek

Van alledaagse luisteraars tot serieuze audiofielen, ontdek wat Xperia de perfecte keuze maakt voor muziekliefhebbers.


Gebouwd voor geluid

Ontdek enkele van de belangrijkste kenmerken en technologieën achter de uitzonderlijke Xperia-luisterervaring.

De eerste smartphone ter wereld die 360 Reality Audio afspeelt en weergeeft op zijn stereoluidsprekers

Voor het ervaren van 360 Reality Audio op uw smartphone had u voorheen een compatibele koptelefoon nodig. Maar met de nieuwste Xperia-modellen kunt u er nu ook van genieten op de ingebouwde full-stage stereoluidsprekers . Zo kunt u volledig opgaan in het geluid om u heen. Het is bijna alsof u bij een liveconcert staat of bij de studio-opname van de artiest bent.

Superieure hardware

Recente verbeteringen aan de hardware in Xperia-apparaten hebben de algehele geluidskwaliteit aanzienlijk verbeterd, of je nu luistert via de ingebouwde luidsprekers of je favoriete koptelefoon.

Xperia-smartphone toont de interface voor de muziekspeler. Gestileerde blauwe geluidsgolven komen uit de ingebouwde luidsprekers van de telefoon.
Via de ingebouwde luidsprekers luisteren

De full-stage stereoluidsprekers aan de voorzijde van de Xperia zijn ontworpen om de geluidsdruk te verhogen en trillingen te verwijderen. De luidheid van het geluid wordt met ongeveer 40% verbeterd en de helderheid is ook verbeterd. 

Via een hoofdtelefoon luisteren

De 3,5mm-audio-aansluiting is nu een bekende functie op Xperia-smartphones en biedt een uitstekende geluidskwaliteit. Luidheid van het geluid via een koptelefoon met snoer is met ongeveer 40% toegenomen en ook de geluidsvervorming is verminderd. 

Afbeelding van twee Xperia-smartphones: de ene toont de interface van de muziekspeler, de andere ligt met de voorkant naar beneden naast een 3,5mm-audio-aansluiting
Verander uw stereomuziek in 360 Spatial Sound

Wilt u genieten van hogere geluidskwaliteit wanneer u muziek streamt? Door het nieuwe 360 Spatial Sound kan Xperia gecomprimeerde bestanden en 2-kanaals stereotracks in realtime upmixen tot een meeslepende geluidservaring. De technologie kunt u gebruiken bij lokale audiobestanden en streamingdiensten om uw luisterervaring verder te verbeteren.

360 Spatial Sound instellen

360 Spatial Sound instellen op Xperia kan niet eenvoudiger. Ga gewoon naar Geluid, vervolgens naar Audio-instellingen en gebruik de schakelaar om 360 Spatial Sound te activeren.

Hoe werkt 360 Spatial Sound?

Bekijk de video om te ontdekken hoe 360 Spatial Sound uw luisterervaring verbetert.Reacties van artiesten – luisteren met Xperia

Wie kan het afspelen van muziek op Xperia beter beoordelen dan de artiesten zelf? We vroegen er een paar om hun gedachten te delen.

Citizen Queen heeft Xperia getest

Bekijk wat de Amerikaanse meidengroep Citizen Queen van de Xperia-muziekervaring vond.

idom samplet audio op Xperia

Bekijk de video om erachter te komen wat idom te zeggen had over Xperia-audio.Gemaakt in samenwerking met Sony Music Entertainment

Om geluid te leveren zoals de artiest het heeft bedoeld, hebben we Mark Wilder, sound mastering engineer bij de Battery Studios van Sony Music Entertainment, ingeschakeld om de kwaliteit van de luidsprekers en hoofdtelefoons van de Xperia af te stemmen en te beoordelen.

Afbeelding van Mark Wilder die aan een mengtafel in een geluidsstudio zit
Maak kennis met de audiolegende Mark Wilder

Mark Wilder is senior mastering engineer bij Battery Studios, onderdeel van Sony Music Entertainment in New York, en een ware legende op het gebied van audio. Tijdens zijn carrière van meer dan drie decennia heeft hij aan meer dan 3000 albums gewerkt en is hij voor elf Grammy's genomineerd, waarvan hij er zes won. Hij is als geen ander gekwalificeerd om commentaar te geven op de Xperia-luisterervaring.

"Het geluid heeft kleur, dimensie en voelt verankerd."

Wat is uw algehele indruk van het Xperia-geluid?


Mark:
Ten eerste heeft het geluid kleur, dimensie en voelt het verankerd aan (stevig, geaard). De details in galm, delays en andere effecten vallen op en vullen de ruimte. De dynamiek van elk van de geluiden in de mix is duidelijker. Ritmische elementen voelen alsof ze samenwerken, wat de muziek spannender maakt. Dit is een zeer muzikale telefoon, en de luidsprekerervaring is verbazingwekkend.

Het is een grote stap vooruit op gebied van geluidskwaliteit. Het geluid van de luidsprekers is zeer geaard en solide met de rijkste toon tot nu toe. Het is een genot om via de luidsprekers naar muziek te luisteren. De weergave van de hoofdtelefoon was ook zeer indrukwekkend. Dynamisch met een compleet klankbereik. Ik wilde bijna niet stoppen met luisteren.

Close-up van iemand bij een audio-mengtafel, die een hoofdtelefoonstekker in de 3,5mm-aansluiting van een Xperia-smartphone steekt
Afbeelding van Mark Wilder die de Xperia 1 II-smartphone bestudeert

En? Hoe klinkt de luidspreker?


Mark:
Wat me echt opviel aan deze Xperia, is dat hij een heel duidelijk karakter heeft. De details, de sfeer, en de ruimte tussen de instrumenten is veel duidelijker dan alles wat ik van welke andere mobiele telefoon dan ook heb gehoord. Het geluid heeft meer kracht en impact, het is spannender. De dynamische verplaatsingen, van de kleine veranderingen in dynamiek tot de meer dramatische, die klinken alsof ze uit een grotere speaker met volledig bereik komen. Dat is indrukwekkend omdat dit geluid een veel grotere luisterervaring mogelijk maakt.

En als je via een koptelefoon luistert?


Mark:
Toen ik voor het eerst door een bedrade hoofdtelefoon luisterde, stond ik echt versteld van de sonische impact van deze Xperia. De geluidskwaliteit, de ruimte, de helderheid, het volume: alles lijkt veel meer samen te komen dan wat ik me van een mobiele telefoon kan herinneren. Ik ben iemand die reist met een Walkman® en ik heb uitgekeken naar de dag waarop ik kon kiezen of ik onderweg van muziek op mijn Walkman of op mijn smartphone zou gaan genieten. Dat kan vanaf vandaag wel, denk ik.

Op- of aanmerkingen over de audioaansluiting van 3,5 mm?


Mark:
Ik luister het liefst via een bedrade hoofdtelefoon. Ik voel me dan op een of andere manier meer verbonden. Ik wil echt dat de versterking uit de telefoon komt en toen ik voor het eerst zag dat deze telefoon een hoofdtelefoonaansluiting had, toverde het een glimlach op mijn gezicht!

De akoestische ervaring van Xperia perfectioneren

Ontdek hoe Mark Wilder en Kenichi Matsumoto, geluidstechnicus bij Sony Corporation, hebben samengewerkt aan het Xperia-geluid.