Inspirerende foto's maken met Xperia

We werken samen met professionele fotografen om u te laten zien hoe u allerlei foto's met hoge precisie kunt vastleggen met uw Xperia-smartphone.

Verricht uw beste werk met Photography Pro

Krijg de kunst van het fotograferen onder de knie met de bedieningselementen op de Alpha-camera's van Sony. Selecteer eenvoudig de juiste instellingen voor uw opname, zoals de opnamemodus, brandpuntsafstand, sluitertijd, ISO en belichting.

Xperia-scherm met de interface van Photography Pro en een foto van een vrouwelijk model dat op een stadsdak poseert.
Xperia 1 III | Snelheid en meer
Fotograaf Kazushi Momoi maakt een opname met een camera uit de Sony Alpha-serie met een telelens.
Maak kennis met Kazushi Momoi

Al meer dan 30 jaar legt freelancefotograaf Kazushi portretopnamen vast van mensen van over de hele wereld. Hij heeft ook verschillende boeken over camera's geschreven en hielp bij de ontwikkeling van de eerste Alpha 100-camera van Sony en de bijbehorende technische handleiding. Kazushi, Alpha-cameradocent en foto-exposant, is een specialist in portretfotografie en heeft uitgebreide ervaring met de technologie van Sony.

© Kazushi Momoi. Alle foto's zijn gemaakt door professioneel fotograaf Kazushi Momoi.Alle foto's zijn gemaakt met Xperia 1 III.

Een Alpha op echt zakformaat

Wanneer hij zijn Alpha-camera met verwisselbare lens niet gebruikt, vindt Kazushi Momoi de Xperia 1 III de perfecte vervanger. Ontdek in deze video waarom.

Portretopname van fotografe Jean Fruth
Maak kennis met Jean Fruth

Jean is een honkbalfotografe bij uitstek. Ze begon als sportfotograaf in de Bay Area en ging daarna aan de slag als reizend fotografe van de National Baseball Hall of Fame and Museum en diens partner La Vida Baseball. Haar non-profitorganisatie Grassroots Baseball viert en promoot het amateurspel over de hele wereld. Haar boek Grassroots Baseball: Where Legends Begin verscheen in juni 2019.

© Jean Fruth. Alle foto's zijn gemaakt door professioneel fotograaf Jean Fruth.Alle foto's zijn gemaakt met Xperia 1 III.

Portretopname van fotograaf Steven Irby
Maak kennis met Steven Irby

Steven John Irby, ook bekend als Steve Sweatpants, is geboren in Brooklyn en getogen in Queens. Hij is straatfotograaf, creatief adviseur, opkomend regisseur en nog veel meer. Daarnaast is hij medeoprichter en hoofdredacteur van het tijdschrift Street Dreams. Hij heeft gewerkt voor klanten als Sony, Nike, Cartier en The New Yorker. In 2020 werd hij door de stad New York geëerd voor zijn bijdrage aan de kunsten en zijn lokale gemeenschap.

© Steven Irby. Alle foto's zijn gemaakt door professioneel fotograaf Steven Irby.Alle foto's zijn gemaakt met Xperia 1 III.

Ontdek waarom sport- en straatfotografen voor Xperia kiezen 

In deze video leggen Jean Fruth en Steven Irby uit waarom de Xperia 1 III de benodigde snelheid biedt voor het vastleggen van onmisbare momenten.

Portretopname van fotograaf Weimin Chu
Maak kennis met Weimin Chu

Weimin Chu, ook bekend als Thomas Chu, is een bekroonde landschapsfotograaf uit Chongqing, China. Zijn werk richt zich op afgelegen landschappen en de mensen die daar wonen. Hiervoor heeft hij de hele wereld rondgereisd naar plekken als Groenland, Pakistan en Zuid-Amerika. Hij won in 2019 de hoofdprijs van de reisfotowedstrijd van National Geographic en werd door Forbes vermeld in de '30 Under 30 China 2019'.

© Weimin Chu. Alle foto's zijn gemaakt door professioneel fotograaf Weimin Chu.Alle foto's zijn gemaakt met Xperia 1 III.

Een perfecte keuze voor landschapsfotografie 

Ontdek waarom Weimin Chu vindt dat de Xperia 1 III van onschatbare waarde is bij het vastleggen van foto's op afgelegen locaties en in veeleisende omgevingen.

Verschillende fotografen in #TravelByXperia
@SonyXperia op Instagram
Lange afstandsopname van moeder en kind in felgekleurde jassen op een stenen pad door een dicht bos.
Ippei en Janine 

Ippei en Janine zijn een fotografenkoppel uit Tokio en staan bekend om hun natuurlijke en sfeervolle lifestylefoto's waarin het buiten- en familieleven centraal staan.

Hsiang Li (Rookie)

Hsiang Li (Rookie) is fotograaf bij Sony Taiwan en begon met het vastleggen van de mensen en scènes die hij tegenkwam tijdens zijn werk als postbode. 

Uitzicht langs een lange rechte weg, met velden aan weerszijden en in de verte de zee.
Close-up van een eenzame geelrode tulp, omringd door rode tulpen
Albert Dros

Albert is een landschapsfotograaf uit Nederland en een officiële ambassadeur van Sony Imaging. Zijn werk is te zien geweest in TIME, National Geographic en Adobe.

Xperia 1 III | Snelheid en meer
Xperia 1 II | Gemaakt voor snelheid
Afbeelding van Nick Didlick
Maak kennis met Nick Didlick

Nick is al meer dan 40 jaar professioneel fotograaf en heeft de Olympische Spelen, de Stanley Cup Finals, de Super Bowl en vele andere evenementen in meer dan 60 landen vastgelegd. Hij staat bekend om zijn sportfotografie, is een Reuters Journalist of the Year en winnaar van de National News Paper Award en is zelfs twee maal genomineerd voor de Pulitzer Prize.

© Nick Didlick. Alle afbeeldingen vastgelegd door professioneel fotograaf Nick Didlick.Alle afbeeldingen gemaakt met Xperia 1 II.

Breng actie tot leven met Nick Didlick en Xperia

In deze video vertelt Nick over de snelle opnamefuncties van de Xperia 1 II en hoe hij deze gebruikt om de schoonheid van beweging vast te leggen.

Foto van Ira Block
Maak kennis met Ira Block

Al meer dan 40 jaar reist landschapsfotograaf Ira de wereld rond met National Geographic. Hij heeft ruim 30 verhalen geproduceerd terwijl hij expedities leidde in 10 landen. Van Siberië tot Azië, van Zuid-Amerika tot de Noordpool: zijn lens heeft overal prachtige landschappen vastgelegd. Ongeveer 350.000 mensen volgen hem op Instagram.

© Ira Block. Alle foto's zijn gemaakt door professioneel fotograaf Ira Block. Alle foto's zijn gemaakt met Xperia 1 II. 

Landschappen onder de knie krijgen met Ira Block en Xperia 

In deze video licht Ira enkele van de geavanceerde fotofuncties van de Xperia 1 II uit die hem helpen het wonderlijke in steden en de natuur vast te leggen.

Afbeelding van Kazushi Momoi
Maak kennis met Kazushi Momoi

Al meer dan 30 jaar legt freelancefotograaf Kazushi portretopnamen vast van mensen van over de hele wereld. Hij heeft ook verschillende boeken over camera's geschreven en hielp bij de ontwikkeling van de eerste Alpha 100-camera van Sony en de bijbehorende technische handleiding. Kazushi, Alpha-cameradocent en foto-exposant, is een specialist in portretfotografie en heeft uitgebreide ervaring met de technologie van Sony.

© Kazushi Momoi. Alle foto's zijn gemaakt door professioneel fotograaf Kazushi Momoi.Alle foto's zijn gemaakt met Xperia 1 II.

Het moment vastleggen met Kazushi Momoi en Xperia 

In deze video vertelt Kazushi over het gebruik van de geavanceerde fotofuncties van de Xperia 1 II, zoals eye-autofocus en continue burstopnamen van 20 fps om opvallende portretopnamen te maken.

Foto van Akiyo Ogawa
Maak kennis met Akiyo Ogawa

Akiyo, een populaire huisdierenfotografe met een breed scala aan kwalificaties met dieren, heeft tot nu toe meer dan 30.000 huisdieren gefotografeerd. Ze heeft ook Alpha-fotografiecursussen gegeven, talloze eigen foto-activiteiten in Japan georganiseerd en onder opdracht foto's van huisdieren geleverd voor kalenders, ansichtkaarten en catalogi.

© Akiyo Ogawa. Alle foto's zijn gemaakt door professioneel fotografe Akiyo Ogawa. Alle foto's zijn gemaakt met Xperia 1 II.

Uitdrukkingen vastleggen met eye-autofocus voor dieren en continue burstopnamen van 20 fps 

In deze video legt Akiyo uit waarom ze Xperia 1 II aan alle eigenaren van huisdieren aanbeveelt.

Verschillende fotografen in #TravelByXperia
@SonyXperia op Instagram
Straatscène in de schaduw
Billy Ha 

Billy is geboren in Hongkong en getogen in de VS. Hij wil met elke foto een verhaal vertellen en verkent graag verschillende composities en perspectieven in zijn werk.

Tobias Hägg

Tobias Hägg (Airpixels op sociale media) is een Zweedse fotograaf en videograaf met een passie voor landschappen, avontuur en het buitenleven.

Een kleine boom in de sneeuw met de ochtendzon erachter
Bomen en bergen weerspiegeld in een meer.
Tiffany Nguyen

Tiffany is een avontuurlijke reisfotografe uit Zuid-Californië en vindt inspiratie in het verkennen van nieuwe plaatsen en het ervaren van onbekende culturen.

Xperia 1 II | Gemaakt voor snelheid
Xperia 5 II | Gemaakt voor snelheid, compact vormgegeven
Portret van Ippei & Janine aan de waterkant
Ontmoet Ippei en Janine

Ippei & Janine zijn een fotografenstel dat gevestigd is in Tokio. Ze zijn gespecialiseerd in cinematische fotografie en maken natuurlijke outdoor lifestylefoto's vol emotie. Ze fotograferen ook rechtstreeks voor stellen en families. Hun foto's zijn gepubliceerd in tientallen wereldwijde mediapublicaties en talloze reclamecampagnes.

© Ippei & Janine Photography. Alle foto's zijn gemaakt door professioneel fotografen Ippei en Janine. Alle foto's zijn gemaakt met Xperia 5 II.

Ontdek waarom familiefotografen kiezen voor Xperia 

Lees waarom Ippei en Janine Xperia aanbevelen voor het maken van spontane familiefoto's vol energie en expressie.

Bekijk deze video voor meer tips over het fotograferen van kinderen 

Ontdek hoe u natuurlijke en boeiende foto's maakt van uw kinderen. Leer hoe u ervoor kunt zorgen dat ze zich niet bewust zijn van de camera en hoe u dezelfde scène kunt fotograferen vanuit verschillende perspectieven.

Verschillende fotografen in #TravelByXperia
@SonyXperia op Instagram
Zicht op de hemel met twee gebouwen aan elke kant, gemaakt van onderaf
Crissibeth Cooper 

De creatieve fotografie van Crissibeth uit New York wordt gekenmerkt door opvallende, nauwkeurig samengestelde afbeeldingen, die vaak zijn geïnspireerd door architectuur en stadsgezichten. 

Laurent Derossi

Laurent Derossi woont in Parijs en is een gerenommeerde stads- en reisfotograaf met een bijzondere passie voor de stad die hij zijn thuis noemt.

Parijse straat met een brommer en een plas water
Xperia 5 II | Gemaakt voor snelheid, compact vormgegeven