Creo maakt de jury van de Sony Future Filmmaker Awards 2024 bekend

Picture1.png

Met genoegen maakt Creo de jury van de Sony Future Filmmaker Awards 2024 bekend. Dit is de tweede editie van deze competitie. Deze Awardsshow voor short films en filmmakers, waarvan de deadline voor inzendingen eerder deze maand afliep, ondersteunt de ontwikkeling van filmtalent over de hele wereld.

De Sony Future Filmmaker Awards competitie dit jaar stond open voor inzendingen van 15 juni 2023 tot 15 februari 2024. Dit jaar werden meer dan 8.400 films van meer dan 5.000 filmmakers uit 148 landen ingezonden, waarmee deze editie meer dan het dubbele aantal inzendingen van het voorgaande jaar ontving. De Awards zijn in het leven geroepen om originele en diverse stemmen met een frisse kijk op verhalen te promoten, filmmakers carrièremogelijkheden te bieden en een unieke ingang te bieden tot deze industrie. De Awards zijn gratis en internationaal toegankelijk voor alle filmmakers.

De jury, die wordt voorgezeten door de bekroonde regisseur Justin Chadwick, bestaat dit jaar uit een panel van vooraanstaande deskundigen uit de industrie, waaronder: Michael Barker en Tom Bernard, medeoprichters en voorzitters van Sony Pictures Classics; Rob Hardy ASC, BSC, BAFTA-winnend cinematograaf; Kate Reid BSC, veelgeprezen Britse cinematograaf; Emmy-winnend cinematograaf Robert Primes ASC; en de gevierde Australische filmmaker Unjoo Moon.

Justin Chadwick, bekroond theater-, televisie- en filmregisseur en voorzitter van de jury zei: "Het is zo'n genoegen om terug te keren als voorzitter van deze nieuwe prestigieuze jury van gedecoreerde creatives. Vorig jaar brachten we 30 uitzonderlijk getalenteerde filmmakers van over de hele wereld naar de voorgrond, die allemaal de unieke kans kregen om in Los Angeles het reilen en zeilen van de industrie te leren kennen, wat deuren opende naar carrièremogelijkheden. Uit eigen ervaring weet ik dat de kunst van de short film zeker niet onderschat mag worden en ik kijk ernaar uit om nog meer briljante, getalenteerde individuen te ontdekken via deze komende selectie."

Op basis van een lijst van aanbevolen inzendingen zullen juryleden Robert Primes ASC en Unjoo Moon in de eerste fase van het proces de top 30 films selecteren die de shortlist van dit jaar zullen vormen. In de tweede fase van het beoordelingsproces zullen juryleden Michael Barker, Tom Bernard, Rob Hardy ASC, BSC en Kate Reid BSC de categoriewinnaars van dit jaar kiezen, waarbij creatieve uitmuntendheid en originele benaderingen van het verhaal worden beloond. Beide fasen van het beoordelingsproces worden voorgezeten door Justin Chadwick. De 30 filmmakers op de shortlist worden op 23 april 2024 bekendgemaakt.

De filmmakers op de shortlist krijgen unieke toegang tot de industrie en worden naar Los Angeles gevlogen om deel te nemen aan een uitgebreid workshopprogramma en om de Awardsshow bij te wonen. Tijdens de prijsuitreiking op 30 mei 2024 in het Cary Grant Theater in de historische Sony Pictures Studios in Culver City, Californië, worden de zes categoriewinnaars bekendgemaakt. De winnaars worden beloond met geldprijzen en Sony camera-apparatuur.

 

NIEUW IN 2024 & PRIJZEN

De 2024 editie van de Sony Future Filmmaker Awards introduceerde een nieuw wedstrijdformat met in totaal zes categorieën waaraan filmmakers kunnen deelnemen: Fictie, Non-Fictie, Milieu, Student, Future Format - voor films die uitsluitend met een smartphone zijn opgenomen - en een gloednieuwe Animatie-categorie.

Dit jaar worden de winnaars en de filmmakers op de shortlist uitgenodigd voor een uitgebreid vierdaags workshopprogramma in Los Angeles, dat exclusieve toegang biedt achter de schermen in de industrie en een reeks onderwerpen behandelt. Deze keer zal de Sony Future Filmmaker Awards in het lenteseizoen plaatsvinden, waarbij het vierdaagse workshopprogramma en de prijsuitreiking plaatsvinden in Sony Pictures Studios in Culver City, Californië van 28 tot 31 mei 2024.

Naast het bijwonen van het workshopprogramma en het ontvangen van Sony camera-apparatuur, ontvangen de winnaars van de categorieën Fictie, Non-Fictie, Omgeving en Animatie ook een geldprijs van $5.000. De winnaar van de categorie Future Format ontvangt een geldprijs van $2.500. De winnaar van de categorie Student en de instelling waar deze winnaar onderdeel van is, ontvangen beiden Sony camera-apparatuur.

Kijk voor meer informatie op www.sonyfuturefilmmakerawards.com.

 

 

PERS CONTACT

Polly Brock | Hugo Ximenes

media@creoarts.com

+44 207 886 3051

 

Scenario Communications

Steven Wilson | Kylie Elliot | Austin Good

sffawards@scenariopr.com

 

 

EDITOR NOTITIES

Sony Future Filmmaker Awards

De Sony Future Filmmaker Awards werden in het leven geroepen door Creo en worden gesponsord door Sony. Het is een jaarlijks Awardsshow voor short films dat onafhankelijke filmmakers en creatives van over de hele wereld ondersteunt en promoot. De Awards onderscheiden zich door hun uitzonderlijke prijzen en bieden succesvolle filmmakers unieke kansen in de vorm van een reis naar Los Angeles en een bezoekje aan de historische Sony Pictures Studios in Culver City, Californië, waar ze exclusieve toegang krijgen tot experts en inzichten in de industrie. De winnaars ontvangen bovendien geldprijzen en een reeks Sony camera-apparatuur.

De Sony Future Filmmaker Awards zijn gratis en bestaan uit zes categorieën: Fictie, Non-Fictie, Milieu, Student, Animatie en Future Format, en worden beoordeeld door een panel van vooraanstaande namen uit de industrie. Door talenten in film, video en storytelling te ondersteunen, bieden de Sony Future Filmmaker Awards een support voor de ontwikkeling van creativiteit. www.sonyfuturefilmmakerawards.com

CREO

Creo initieert en organiseert evenementen en programma's op drie gebieden: fotografie, film en hedendaagse kunst. Creo werd in 2007 opgericht en is sindsdien gegroeid in omvang, met als doel betekenisvolle mogelijkheden te ontwikkelen voor creatives en het bereik van culturele activiteiten te vergroten. Tot de flagship projecten behoren de Sony World Photography Awards, Sony Future Filmmaker Awards, PHOTOFAIRS Shanghai, Photo London en PHOTOFAIRS New York. Creo werkt samen met Angus Montgomery Arts en ondersteunt de ondernemingen van de groep, waaronder enkele van 's werelds toonaangevende kunstbeurzen. Creo ontleent haar naam aan het Latijnse woord voor 'ik creëer' en in die geest wil Creo creatives een podium geven.

www.creoarts.com

 

SONY GROUP CORPORATION

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een solide technologische basis. Van game- en netwerkservices tot films, muziek, elektronica, beeldsensors en financiële diensten. Sony’s doel is om de wereld te verrijken met emotie door de kracht van creativiteit en technologie.

Bezoek www.sony.nl voor meer informatie.

 

Sony Pictures Entertainment (SPE)

Sony Pictures Entertainment (SPE) is een zusterbedrijf van de in Tokio gevestigde Sony Group Corporation. De wereldwijde activiteiten van SPE omvatten filmproductie, -acquisitie en -distributie; televisieproductie, -acquisitie en -distributie; televisienetwerken; creatie en distributie van digitale content; exploitatie van studiofaciliteiten; en ontwikkeling van nieuwe entertainmentproducten, -diensten en -technologieën. Sony Pictures Television heeft tientallen eigen productiemaatschappijen of joint ventures over de hele wereld. SPE's Motion Picture Group productieorganisaties omvatten Columbia Pictures, Screen Gems, TriStar Pictures, 3000 Pictures, Sony Pictures Animation, Stage 6 Films, AFFIRM Films, Sony Pictures International Productions en Sony Pictures Classics.

Bezoek www.sonypictures.com/corp/divisionsvoor meer informatie

 

2024 JURYLEDEN

Justin Chadwick is een bekroonde Britse theater-, televisie- en filmregisseur. Hij is het meest bekend van veelgeprezen films, waaronder de met een Oscar, BAFTA en Golden Globe genomineerde Mandela: Long Walk to Freedom (2013), het voor AFI en IFTA genomineerde The Other Boleyn Girl (2008); Tulip Fever (2017) en The First Grader (2010). Zijn films hebben vele prijzen gewonnen, waaronder de publieksprijs op het Durban International Film Festival, de publieksprijs voor beste film op het Doha Tribeca Film Festival, zowel de Best Director's Choice als de Audience Choice Awards op het Sedona Film Festival, en Best Feature Film op het Palm Beach Film Festival 2010. Zijn bekroonde short films zijn Boy (2011), Shakespeare Shorts (1996) en Family Style (1993). Chadwick’s recente verdiensten zijn onder andere de aankomende Disney+ serie Shardlake (2024) en Amazon's Fear.

 

Michael Barker en Tom Bernard zijn medevoorzitters en medeoprichters van Sony Pictures Classics. Samen hebben ze een aantal van de beste onafhankelijke films gedistribueerd. Barker & Bernard waren directeur van het eerste moderne gespecialiseerde distributiebedrijf, United Artists (1980-1983), voordat zij Orion Classics (1983-1991) en Sony Pictures Classics mede oprichtte. In de loop van hun carrière hebben Barker & Bernard films uitgebracht die 41 Academy Awards ontvingen uit 187 nominaties, waaronder nominaties voor Best Picture voor The Father, Call Me By Your Name, Whiplash, Amour, Midnight in Paris, An Education, Capote, Howards End en Crouching Tiger, Hidden Dragon. Bernard & Barker hebben vele erkenningen ontvangen voor hun werk, waaronder een onderscheiding van de Directors Guild of America voor hun belangrijke bijdrage aan de industrie, de Franse Legion of Honor als erkenning voor hun voortdurende bijdragen aan de Franse cultuur, de Spirit of Independence Award van Film Independent op het Los Angeles Film Festival en The Women in Film Beacon Award van Women in Film Los Angeles, als erkenning voor hun ongeëvenaarde steun aan vrouwelijke filmmakers gedurende hun gehele carrière. Barker is momenteel medevoorzitter van de raad van bestuur van het Museum of the Moving Image, lid van de adviesraad voor Entertainment Media and Technology van de NYU Stern School of Business en heeft in het verleden lesgegeven aan de Columbia University School of the Arts en de Universiteit van Chicago. Barker werd ook opgenomen in de Texas Film Hall of Fame. Bernard, twee keer onderscheiden door Monmouth Arts voor zijn toewijding aan de kunsten, is de New Jersey State Film Commissioner, medevoorzitter van het Asbury Park Music and Film Festival en lid van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences en de British Academy of Film and Television Arts, de Count Basie Theatre Foundation Board of Directors, de Atlantic Highland Arts Council Advisory Board en de Monmouth County Arts Council.

 

Rob Hardy is een Britse cinematograaf die veel lof heeft gekregen voor zijn baanbrekende werk voor Mission: Impossible - Fallout (2018) en zijn voortdurende samenwerking met Alex Garland aan Ex-Machina (2014), Annihilation (2018), Devs (2020), Men (2022) en het aankomende viscerale epos Civil War (2024). Hardy won ook de BAFTA voor cinematografie voor de krachtige drama Boy A (2007) dat snel werd gevolgd door het invloedrijke Red Riding 1974 (2009). Andere credits zijn onder andere James Marshs sfeervolle Shadow-Dancer (2012) en het periodieke stuk Invisible Woman (2013) voor Ralph Fiennes.

 

Unjoo Moon is een in Zuid-Korea geboren Australische regisseur. Ze is bekend van haar speelfilm I Am Woman (2020), die in première ging op het Toronto International Film Festival van 2019, waarvoor ze een nominatie voor Beste Regisseur ontving bij de Australian Directors Guild en 9 nominaties voor de Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards, waaronder Best Picture, en de inaugurele Athena Breakthrough Award, gesponsord door Netflix. Nadat ze als verslaggeefster voor ABC TV had gewerkt, leidde haar passie voor verhalen haar naar de Australian Film Television & Radio School waar ze haar creative partner ontmoette, de Academy Award-winnende cinematograaf Dion Beebe. Samen richtten ze het productiebedrijf Deep Blue Pacific op en verhuisden naar Los Angeles waar Moon naar het American Film Institute ging en afstudeerde met een Master of Fine Arts en de Franklin J Schaffner Directing Award. Moon regisseerde en produceerde vele bekroonde short films, muziekvideo's, commercials en documentaires, waaronder The Zen of Bennett (2012), en werkt momenteel aan een adaptatie van David Yoon's New York Times-bestseller Frankly in Love. Moon zit momenteel in de Alumni Council van het American Film Institute en is de voorzitter van de inaugurele Australian Film Television & Radio School Alumni Advisory Group.

 

Robert Primes begon als documentairemaker en werd daarna commercieel regisseur/cinematograaf. Hij werd regisseur van tv- en speelfilms en maakte het eerste seizoen van Thirtysomething (1989). Primes ontving twee Emmy's voor zijn werk aan My Antonia (1995) en de serie Felicity (1998), evenals de prijs van de American Society of Cinematographers voor MDs (2002), de eerste digitaal opgenomen show die een grote cinematografieprijs won. Primes heeft in het Congres gelobbyd voor de rechten van artiesten en voor een hogere standaard voor TV-beeldkwaliteit en vertegenwoordigde ook cinematografen in de National Film Preservation Board. Hij doceerde acht jaar cinematografie aan het American Film Institute en zat in het bestuur van de American Society of Cinematographers en de International Cinematographers' Guild.

 

Kate Reid is een bekroonde cinematograaf. Nadat ze als camera-assistent had gewerkt, studeerde ze cinematografie aan de prestigieuze National Film and Television School, waar ze de Freddie Francis Scholarship ontving. Kate's recente credits omvatten het aankomende tweede seizoen van Apple TV+'s Silo, Steven Knight's adaptatie van Great Expectations (2023), HBO's The Baby (2022) en The Nevers (2021), waarvoor ze een American Society of Cinematographers nominatie ontving voor Beste Cinematografie van een niet-commerciële televisieserie. Andere credits zijn HBO's Game of Thrones (2019), Amazon Prime's Hanna (2019), BBC One's Press (2018), Netflix's Marcella (2016), The Closer We Get (2015), de Emmy Award-winnende serie Years of Living Dangerously (2014) en Ava DuVernay's Venus Vs. (2013). Kate's films zijn vertoond in competitie op internationale festivals waaronder Sundance, Berlijn en SXSW. Ze heeft meerdere Best Cinematography Awards gewonnen voor haar short films, waaronder de Underwire Award voor Nazi Boots (2015). Kate werd opgenomen in Screen Daily & The British Film Commission's Next Generation of UK Film Award Contenders 2020, en werd genoemd als een van de 10 Directors of Photography in Definition Magazine's 2018 lijst van Ascending Stars of Cinematography. In datzelfde jaar werd ze uitgenodigd om lid te worden van de British Society of Cinematographers.

 

Kiki van Bergen

Customer Marketing & PR specialist | Digital Imaging & Mobile, Sony Electronics Benelux

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.