Harrie Coehorst wint Netherlands National Award 2022

ucrHHojM6
  • Harrie Coehorst winnaar van de Netherlands National Awards
  • Beelden beschikbaar voor publicatie op press.worldphoto.org 

De jury van 2022 Sony World Photography Awards heeft de foto “Passing By” uit de categorie ‘Street Photography’ van Harrie Coehorst uitgeroepen tot winnaar van de Netherlands National Award.

 

De Sony World Photography Awards is 's werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau, waaraan dit jaar 61 landen deelnamen. Meer dan 340.000 foto’s uit 211 gebieden werden ingezonden en meer dan 170.000 namen werden ingeschreven voor de Open competitie (waaruit de National Awards-winnaar werd geselecteerd). 

 

Harrie Coehorst is een fotograaf uit Goirle. Als liefhebber van zowel urbex fotografie als straatfotografie is hij veel op pad en fotografeert hij het liefst in zwart-wit. Daarover zegt hij: “Ik ben ook lid van de fotoclub FC Optiek Goirle die zwart-wit fotografie hoog in het vaandel heeft.”

 

Over de winnende foto gesproken, Harrie legt uit: “Ik heb de foto in Antwerpen gemaakt bij een passage onder het spoor. Het beeld is naar mijn mening interessant door de compositie en het feit dat er mensen, zowel te voet als op de fiets, passeren. Ik heb de foto omgezet naar zwart-wit om er een versterkend effect aan te geven.”

 

Als winnaar van de National Award ontvangt Harrie de nieuwste digitale beeldapparatuur van Sony en zal zijn werk deel uitmaken van de tentoonstelling en het boek van de Sony World Photography Awards. In een reactie op zijn overwinning zei hij: “Een fascinerende foto begint met goed nadenken.”

 

De winnaars van de wedstrijd in de categorieën Studenten, Jeugd, Professionals en Open van de Sony World Photography Awards 2022 worden op 12 april 2022 bekendgemaakt. Zij zullen deel uitmaken van de tentoonstelling in Somerset House, Londen (13 april-2 mei 2022). Meer informatie over de winnaars en shortlists bezoek www.worldphoto.org.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.