Ontdek #SonyInFocus: YouTube-serie van Sony Benelux

Ontdek #SonyInFocus: de gloednieuwe YouTube-serie van Sony Benelux

14 jul., 2021

Sony Benelux lanceerde onlangs #SonyInFocus, een gloednieuwe YouTube-serie voor en door contentmakers – met focus op het inspireren van verschillende typen fotografie. In de afleveringen delen diverse contentmakers alle ins- en outs over hun expertise in fotografie of videografie.

In de videoserie #SonyInFocus worden diverse soorten fotografie uitgelicht. Dit kan gaan over landschapsfotografie tot straatfotografie of concertfotografie. Voor ieder type fotografie gelden natuurlijk andere richtlijnen en deze worden uitgebreid besproken in de zes afleveringen. De onderwerpen van komende video’s uit deze reeks staan echter nog niet vast; per video wordt aan de kijker gevraagd welk type fotografie zij graag terug zien in de volgende video. Zo wordt er optimaal ingespeeld op de wensen en behoeften van de kijkers.

“Voor deze serie werkt Sony Benelux met verschillende contentmakers met als doel fotografieliefhebbers in het beginnend en mid-segment te inspireren en de vele mogelijkheden van fotografie te delen. Door de video’s te categoriseren op zowel populaire als uitdagende onderwerpen, zoals portretfotografie en automotive fotografie, bieden wij liefhebbers de mogelijkheid om de kwaliteiten binnen hun eigen specialisme verder te ontwikkelen en tegelijkertijd uit hun comfortzone te stappen middels het ontdekken van een ander type fotografie”, aldus Bibi Beens, Online Marketing Specialist bij Sony Benelux.

De eerste twee afleveringen van #SonyInFocus staan ondertussen live op het YouTube kanaal van Sony Benelux. In de eerste aflevering laat portretfotograaf Anouk Boonstra zien hoe een goede portretfoto geschoten wordt. Voor de shoot gingen zij naar Havelte en Noordwi­jk. Anouk creëerde indrukwekkende portretten door gebruik te maken van verschillende lenzen in combinatie met natuurlijk licht en harde schaduwen. Bekijk de video hieronder of via YouTube @ Sony Benelux. Lees meer over de shoot in deze Instagram Guide.

In aflevering twee wordt automotive fotografie besproken. In deze video deelt Zilver Schmitz, filmmaker/editor en Sony Imaging Ambassador, zijn tips en tricks over dit onderwerp. Hij laat onder andere zien hoe lightpainting shots gemaakt worden: het ‘beschilderen’ van de auto met licht. Tevens gaat hij in op het maken van panning shots en rolling shots. Bij panning shots beweegt de fotograaf mee met de auto en bij rolling shots worden foto’s gemaakt van een rijdende auto vanuit een rijdende auto.

Sony daagt fotografen naar aanleiding van de video uit om zelf beweging vast te leggen. Op Instagram is een competitie opgezet, waarbij de winnaar met de mooiste bewegingsfoto de apparatuur uit de video wint.

Meer leren over automotive fotografie? Check de video op Sony Benelux’ YouTube-kanaal en vergeet niet te abonneren. Lees meer over de shoot in deze Instagram Guide.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is verantwoordelijk voor de afdeling Electronics Products & Solutions (EP&S) binnen de Sony Group. Met de visie om “Kando en Anshin (*) te blijven leveren aan mensen en de samenleving over de hele wereld door het nastreven van technologie en nieuwe uitdagingen”, creëert Sony producten en diensten op het gebied van home entertainment & geluid, beeldvorming en mobiele communicatie. Ga voor meer informatie naar: http://www.sony.net/

Meld u aan om persberichten van Sony per e-mail te ontvangen
U heeft zich met succes aangemeld voor e-mails met persberichten afkomstig van Sony
Klaar!
Ongeldig e-mailadres