A90K OLED TV

Sony introduceert A90K OLED TV met Cognitive Processor XR in 42 en 48 inch

04 jan., 2022

Premium BRAVIA OLED TV is uitstekend inzetbaar als gaming monitor en maakt gebruik van cognitieve intelligentie

Sony kondigt vandaag de komst van de A90K OLED TV aan. Deze premium tv’s komen beschikbaar in een 42- en 48 inch beeldformaat en zijn uitgerust met de bekroonde Cognitive Processor XR van Sony.

De OLED modellen leveren een beeldsnelheid tot wel 120fps in superscherpe 4K resolutie, voor HDMI 2.1 compatibele games. Dit zorgt voor een uitzonderlijk soepele game-ervaring en uitstekende response bij schiet-, sport- en andere veeleisende actiegames. En dankzij de verstelbare voet met aluminium middenplaat kunnen gamers de tv op een bureaublad plaatsen om hem te gebruiken als gamingmonitor.

Perfect voor PlayStation 5
Sony garandeert de ultieme game-ervaring voor deze BRAVIA XR tv met twee innovaties voor de PS5: Auto HDR Tone Mapping en Auto Genre Picture Mode. Met Auto HDR Tone Mapping worden de HDR-instellingen tijdens de eerste PS5-set-up onmiddellijk geoptimaliseerd. PS5 herkent individuele BRAVIA tv-modellen automatisch en selecteert de beste HDR-instellingen voor de tv. De geoptimaliseerde HDR Tone Mapping zorgt voor een weergave van alle cruciale details en kleuren, ook in contrastrijke scènes.

Met Auto Genre Picture Mode schakelt de tv automatisch in Game Mode wanneer een game gespeelt wordt. Dit minimaliseert de invoervertraging voor een betere actierespons. Wanneer een film via een streamingservice of vanaf een Ultra HD Blu-ray schijf op de PS5 wordt afgespeeld, dan schakelt de tv automatisch naar Standard Mode. Dit verschuift de focus naar beeldverwerking voor een expressiever beeld.

A90K

Cognitieve intelligentie en uitstekend geluid
Deze premium BRAVIA modellen worden aangedreven door de Cognitive Processor XR. Deze processor gebruikt een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan conventionele artificiële intelligentie (AI). De processor bootst de manier waarop mensen dingen zien en horen na. Wanneer mensen objecten waarnemen, focussen zij onbewust op bepaalde punten.

Deze tv combineert een OLED-scherm met XR OLED Contrast Pro. Dit versterkt kleur en contrast in heldere gebieden voor een uitstekende weergave van diepere zwarttinten. De Cognitive Processor XR garandeert een breder kleurenpalet en zorgt ervoor dat geeft kleuren er levendig uitzien.

Ook het geluid is uitstekend bij de A90K. De Acoustic Surface Audio Audio+-technologie levert een nauwkeurige sound en uitgekiende geluidspositionering, waardoor beeld en geluid in perfecte harmonie zijn. De subwoofers links en rechts zorgen voor krachtige bastonen, zodat gebruikers kunnen genieten van adembenemend geluid.

BRAVIA CORE
De BRAVIA A90K tv’s zijn voorzien van de exclusieve BRAVIA CORE-service. Deze content service is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment (SPE). Entertainment en technologie komen hier samen voor een unieke Sony ervaring. Alle nieuwe BRAVIA XR modellen zijn uitgerust met BRAVIA CORE, zodat entertainmentfans kunnen genieten van de nieuwste SPE Premium titels en klassiekers, evenals de grootste IMAX Enhanced collectie. BRAVIA CORE is de eerste content service met Pure Stream technologie voor een vrijwel lossless, UHD BD-equivalente kwaliteit met streamingsnelheden tot 80 Mbps.

BRAVIA CAM
Dit jaar introduceert Sony een innovatieve camera accessoire voor BRAVIA tv’s. BRAVIA CAM analyseert via de Ambient Optimization Pro functie waar de gebruiker zit en optimaliseert het beeld en geluid. Deze functie kan naar wens van de gebruiker in- of uitgeschakeld worden. Tevens zijn gebarenbediening, videochat en allerlei andere extra toepassingen beschikbaar. BRAVIA CAM is als accessoire leverbaar voor de A90K.

Google TV
De A90K is eenvoudig te bedienen via de handsfree spraakbesturing van Google TV. Gebruikers kunnen via stembediening de tv aansturen. Google TV biedt meer dan 700.000 films, series, live-tv en meer van apps en abonnementen.

Premium afstandsbediening
De A90K wordt geleverd met een hoogwaardige verlichte afstandsbediening van aluminium. Deze slimme remote control biedt tijdens een spannende filmavond eenvoudige besturing in de donkere woonkamer.

Prijzen en beschikbaarheid
Adviesprijzen en beschikbaarheid in de Benelux worden later bekendgemaakt.

A90K

Speciale kenmerken van de A90K 48” en 42” OLED-tv

Over Sony Corporation

Sony Corporation is verantwoordelijk voor de afdeling Electronics Products & Solutions (EP&S) binnen de Sony Group. Met de visie om “Kando en Anshin (*) te blijven leveren aan mensen en de samenleving over de hele wereld door het nastreven van technologie en nieuwe uitdagingen”, creëert Sony producten en diensten op het gebied van home entertainment & geluid, beeldvorming en mobiele communicatie. Ga voor meer informatie naar: http://www.sony.net/

Meld u aan om persberichten van Sony per e-mail te ontvangen
U heeft zich met succes aangemeld voor e-mails met persberichten afkomstig van Sony
Klaar!
Ongeldig e-mailadres